Προετοιμασία ΑΕΚ

Μάκος: «Δεν είναι βέβαιο πως θα είμαι βασικός»

Με την πεποίθηση πως η καριέρα του στην ΑΕΚ ξεκινά από μηδενική βάση και πως κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένος είναι για την ενδεκάδα, εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Μάκος. Χωρίς έπαρση και με την καλώς εννοούμενη ταπεινότητα επανέλαβε πως η επιθυμία του ήταν ν’ αγωνιστεί στην «Ένωση» με τον συγκεκριμένο προπονητή. Πρόταση για

Με την πεποίθηση πως η καριέρα του στην ΑΕΚ ξεκινάει από μηδενική βάση και πως κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένος πως θα ξεκινάει στην ενδεκάδα, εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Μάκος. Χωρίς έπαρση και με την καλώς εννοούμενη ταπεινότητα επανέλαβε πως η επιθυμία του ήταν ν’ αγωνιστεί στην «Ένωση» με τον συγκεκριμένο προπονητή. Ο Γρηγόρης Μάκος στάθηκε και στην αντιμετώπιση που έχει ο κόσμος απέναντι του λέγοντας πως αισθάνεται υπέροχα όταν συναντά φίλους της ΑΕΚ που θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του, αλλά και στον δύσκολο μήνα που πέρασε μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα.

-Ζεις ένα όνειρο με την ένταξή σου στην ΑΕΚ;

Το ήθελα πάρα πολύ. Ηθελα να φύγω από τον Πανιώνιο με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αλλά δεν έγινε έτσι. Ηρθα σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα και το Κύπελλο κι αυτό είναι το καλύτερο για μένα.

-Τι διαφορές εντοπίζεις σε σχέση με τις προετοιμασίες που έκανες στον Πανιώνιο;

Αν εξαιρέσουμε τα τελευταία χρόνια στον Πανιώνιο που είχαμε τον ίδιο προπονητή (σ.σ. Λίνεν), οι προετοιμασίες ήταν πάντα διαφορετικές. Οταν έρχεσαι στην ΑΕΚ που πρωταθλητισμό, η προετοιμασία είναι πιο σκληρή, πιο δυνατό και το σύνολο καλών παικτών είναι μεγαλύτερο. Επομένως, οι διαφορές είναι μεγάλες.

-Ηθελες να κάνεις ένα παραπάνω βήμα. Γιατί επέλεξες την ΑΕΚ;

Οταν είπα ότι θέλω να φύγω από τον Πανιώνιο, είχα γεμίσει πράγματα από αυτόν και ήθελα να δοκιμαστώ σε υψηλότερο επίπεδο για να δω κι εγώ αν μπορώ να τα καταφέρω. Η ΑΕΚ που έδωσε την ευκαιρία κι αυτή θέλησε να με πάρει. Δεν υπήρχε κάτι άλλο από την Ελλάδα και ήθελα να αγωνιστώ στην ΑΕΚ, ειδικά με αυτόν τον προπονητή.

-Αυτό ήθελες εξ’ αρχής; Να βρεθείς στην ΑΕΚ του Μπάγεβιτς;

Αυτό πέρασε προς τα έξω. Τα πράγματα είναι απλά. Από τη στιγμή που ένας τέτοιος προπονητής πιστεύει σε εσένα, γιατί να μην κάνεις το βήμα; Είμαι 22 ετών και μπορώ να δουλέψω με έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει πετύχει όπου κι αν έχει δουλέψει.

-Σε αγχώνει το γεγονός ότι εντάχθηκες σε μια μεγάλη ομάδα που έχει μείνει πολλά χρόνια χωρίς τίτλο ή σου δίνει επιπλέον κίνητρο; Νιώθεις έτοιμος;

Αν είμαι έτοιμος, θα φανεί στην πορεία. Θεωρώ ότι ήμουν έτοιμος για το παραπάνω βήμα και είναι τώρα στα πόδια μου να το αξιοποιήσω. Το θέμα του τίτλου με αγχώνει, αλλά αυτό το άγχος είναι ωραίο. Δεν είναι το άγχος που σε σκοτώνει. Θέλει πολύ τον τίτλο ο κόσμος και η ομάδα κι αν δεν έχεις άγχος και είσαι… στον κόσμο σου, δεν θα μπορείς να δουλέψεις σωστά.

-Τα συναισθήματα που έχεις βιώσει από την ημέρα που εντάχθηκες στην ΑΕΚ;

Οταν βλέπεις οπαδούς να έρχονται από άλλη περιοχή, μόνο και μόνο για να σε δουν και να βγάλουν φωτογραφία μαζί σου και να σου ευχηθούν καλή επιτυχία, νιώθεις υπέροχα. Ηταν κάτι που δεν είχα ζήσει ούτε στον Πανιώνιο, σημαίνει πολλά για μένα και μου δίνει δύναμη.

-Εχεις προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον;

Οι παλαιότεροι προσπάθησαν να βάλουν στο κλίμα όσα παιδιά ήρθαμε φέτος . Προσωπικά, βρήκα στην ΑΕΚ τους Τζεμπούρ και Ενσαλίβα που ήξερα από τον Πανιώνιο, είμαι μια χαρά και με τα ξένα παιδιά και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

-Πως αντιμετωπίζεις τον συναγωνισμό των Καφέ, Ενσαλίβα, Ρίκκα, Γιαχάγια. Είσαι έτοιμος για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να καθίσεις στον πάγκο;

Ολοι θεώρησαν δεδομένο ότι θα έχω φανέλα βασικού, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ξεκινώ από το μηδέν και είμαι έτοιμος να δουλέψω. Αν δουλεύεις, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς και θα μπορείς να αρπάξεις την ευκαιρία σου. Υπάρχει πράγματι μεγάλος συναγωνισμός, αλλά αυτό είναι καλό.

-Σε είδαμε στην πρώτη δοκιμή του προπονητή σε δίδυμο με τον Καφέ. Πως ήταν η συνεργασία;

Δεν νομίζω ότι ο προπονητής δοκίμασε κάτι στάνταρ. Εκανε μια δοκιμή, θα κάνει κι άλλες και έχουμε πολλά φιλικά μπροστά μας. Εχω αγωνιστεί με τον Καφέ στην Κύπρο. Με τον Ενσαλίβα συνεργαστήκαμε μια χρονιά στον Πανιώνιο, ενώ έχω παίξεικαι με τον Ρίκκα στην Ελπίδων. Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα

-Σ’ έχουμε δει στο παρελθόν να καλύπτεις πολλές θέσεις. Εχεις μιλήσει με τον προπονητή να δεις αν σε προορίζει και για κάποια άλλη θέση πέρα από αμυντικό χαφ;

Στα 18 μου στον Πανιώνιο, υπήρχαν φορές που προπονητές με χρησιμοποιούσαν παντού για τις ανάγκες του διπλού. Τώρα, οι προπονητές ξέρουν. Αν μιλήσουν μαζί σου, μπορείς να τους πεις την άποψή σου. Ο προπονητής της ΑΕΚ ξέρει ότι η θέση μου είναι αμυντικό χαφ.

-Πως έζησες το μεταγραφικό σου στόρι;

Αν και είχα τη δυνατότητα να κάνω ενάμιση μήνα διακοπές, ένα πολύ μεγάλο διάστημα για ποδοσφαιριστή, ήταν οι χειρότερες διακοπές που έκανα. Από τη μία, είχα τον κόσμο του Πανιωνίου που εξέφραζε κακές απόψεις για μένα, ακόμη και σε τετ α τετ και από την άλλη, τον κόσμο της ΑΕΚ και άλλων ομάδων που με πλησίαζαν για να με ρωτήσουν που θα πάω, τι θα κάνω. Ηταν κάτι που με γέμιζε πολύ άγχος.

-Φοβήθηκες για το ενδεχόμενο να μείνεις στον Πανιώνιο ύστερα από όλα αυτά;

Και να έμενα, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Είμαι επαγγελματίας και είχα πει τη γνώμη μου. Δεν κρυβόμουν. Αν ο κόσμος δεν με ήθελε, ας πήγαινε στον πρόεδρο του Πανιωνίου και να το έλεγε.

-Σε στενοχώρησε ο τρόπος που έφυγες;

Πολύ. Κάποιοι άνθρωποι ίσως δεν καταλαβαίνουν ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλουμε να πάμε ψηλότερα. Εχουμε μια καριέρα μέχρι κάποια ηλικία και ζούμε από αυτό που κάνουμε. Εγώ έκανα το βήμα που ήθελα και τελειώσαμε.

-Πως είναι να ξεκινάς το πρωτάθλημα με ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό;

Από τη μία θα ήθελα ένα ήρεμο ξεκίνημα, αλλά έχουμε ντέρμπι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν έχω αγωνιστεί ξανά σε γεμάτο γήπεδο. Προσπαθώ να σκέφτομαι την εικόνα που είχε η εξέδρα στα ντέρμπι που έβλεπα πέρυσι και να ανεβαίνω...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x