Προετοιμασία ΑΕΚ

Μαντούκα: «Πιο σοβαροί και πιο πειθαρχημένοι»

Το περσινό καλοκαίρι ήταν εφιαλτικό για τον Γουστάβο Μαντούκα που είχε έναν σοβαρό τραυματισμό. Προς το τέλος της χρονιάς άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του και στα πλέι-οφ βοήθησε αρκετά την ΑΕΚ. Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις για τη νέα χρονιά από το Ζέεφελντ, παραδέχτηκε την δύναμη που διαθέτουν τα ρόστερ των «αιωνίων», τόνισε όμως ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν για τοκαλύτερο.

Το περσινό καλοκαίρι ήταν εφιαλτικό για τον Γουστάβο Μαντούκα που είχε έναν σοβαρό τραυματισμό. Προς το τέλος της χρονιάς άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του και στα πλέι-οφ βοήθησε αρκετά την ΑΕΚ. Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις για τη νέα χρονιά από το Ζέεφελντ, παραδέχτηκε την δύναμη που διαθέτουν τα ρόστερ των «αιωνίων», τόνισε όμως ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πέρυσι πέρασες ένα δύσκολο καλοκαίρι με τραυματισμό, χάνοντας την προετοιμασία. Πως αισθάνεσαι φέτος που ξεκινάς δυνατά;

«Το περσινό καλοκαίρι με τον τραυματισμό αποτέλεσε τη χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Είμαι ευχάριστο που βρίσκομαι κοντά στην ομάδα και μπορώ να δουλέψω σωστά. Δουλεύω πολύ καλύτερα και γι αυτό δεν είμαι απλώς πολύ ήρεμος, αλλά και πολύ χαρούμενος».

Στο φινάλε της περσινής σεζόν είχες καλές εμφανίσεις. Να περιμένουμε ότι θα συνεχίσεις όπως τελείωσες την χρονιά;

«Σίγουρα, πιστεύω ότι θα έχω συνέχεια και ότι θα είναι μια καλύτερη περίοδος για όλη την ομάδα. Έχει διατηρηθεί ο βασικός κορμός κάτι πολύ σημαντικό, οι νέοι παίκτες που ήρθαν είναι λιγότεροι από τα περασμένα χρόνια και έτσι θα είναι πιο εύκολο να αφομοιωθούν στην ομάδα. Σίγουρα θα έχουμε καλύτερο ξεκίνημα από σε σχέση με πέρυσι».

Πλέον αρχίζεις να είσαι από τους πιο παλιούς στην ομάδα. Πως βλέπεις να πηγαίνει η νέα σεζόν;

«Αυτά τα χρόνια που είμαι στην ΑΕΚ έχουν αλλάξει τέσσερις προπονητές. Κάθε ένας είχε το δικό του τρόπο σκέψης και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις και τη φιλοσοφία τους. Τα τελευταία χρόνια άλλαξαν και πολλοί ποδοσφαιριστές. Μπαίνουμε στη νέα περίοδο έχοντας τον ίδιο προπονητή και πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα για μας. Να είμαστε πολύ πιο σοβαροί και περισσότερο πειθαρχημένοι. Είναι θετικό το ότι δεν ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και γνωριζόμαστε καλά ο ένας με τον άλλον. Έτσι δεν θα χαθεί χρόνος προσαρμογής».

Σε βολεύει ο τρόπος παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς;

«Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι δεν μπορέσαμε να παίξουμε πολύ από τα άκρα. Παίζαμε κυρίως από κέντρο, αλλά προσωπικά, μπορώ να παίξω σε οποιαδήποτε θέση. Πέρυσι η ομάδα άλλαζε συνεχώς συστήματα. Προσπαθήσαμε να βρούμε ποιο θα έπρεπε ν’ ακολουθούμε και δεν καταλήξαμε σε κάποιο συγκεκριμένο. Ανεξάρτητα από τη θέση που παίζει κάθε παίκτης, πρέπει να δίνει το 100% κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς σε ένα ματς. Το γκολ μπορεί να προκύψει από τον άξονα, μπορεί να προκύψει από μία σέντρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να προσαρμοζόμαστε σ’ αυτά που μας ζητά ο προπονητής και να δίνουμε το 100%».

Το διάστημα που είσαι στην ΑΕΚ, έχεις χάσει ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά και ένα Κύπελλο στα πέναλτι. Εχεις ως απωθημένο έναν τίτλο;

«Πέρυσι είχα πει ότι ενώ φτάνουμε πολύ κοντά στους στόχους, δεν καταφέρνουμε τελικά να τους πετύχουμε. Ελπίζουμε φέτος να τα καταφέρουμε και να δώσουμε τη χαρά που περιμένει ο κόσμος».

Ετσι όπως διαμορφώνονται τα ρόστερ των βασικών ανταγωνιστών του τίτλου, μπορεί η ΑΕΚ να στεφθεί πρωταθλήτρια;

«Αυτό που ξέρω είναι ότι μια ομάδα δεν είναι αυτή που έχει μόνο τα μεγάλα ονόματα, αλλά από τους παίκτες που δουλεύουν και προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν πιο δυνατό ρόστερ, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε. Υπάρχει το παράδειγμα της Εθνικής Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Διέθετε πάρα πολύ καλούς παίκτες, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Εμείς θα δουλεύουμε και θα είμαστε έτοιμοι για κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x