Προετοιμασία ΑΕΚ

Ικανοποίηση στο πρώτο φιλικό

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη ρουμανική Κλουζ, στον πρώτο φιλικό αγώνα της σεζόν. Το τέρμα της «Ένωσης» πέτυχε ο Μπλάνκο στο 39’, μετά από έξυπνο συνδυασμό με τον Σκόκο, ενώ οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Καντού στο 60', έπειτα από χέρι του Μανωλά. Διαψεύδει περί εμπλοκής του στην ΠΑΕ ο !

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη ρουμανική Κλουζ, στον πρώτο φιλικό αγώνα της σεζόν. Το τέρμα της «Ένωσης» πέτυχε ο Μπλάνκο στο 39’, μετά από έξυπνο συνδυασμό με τον Σκόκο, ενώ οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Καντού στο 60', έπειτα από χέρι του Μανωλά.

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σάχα πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς τα αριστερά, αποτελούσαν οι Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος και Χουανφράν. Στο κέντρο, αμυντικά χαφ ήταν οι Καφές και Ενσαλίβα, αριστερά ο Μαντούκα, δεξιά ο Μπερνς, μπροστά ο Μπλάνκο και λίγο πιο πίσω του ο Σκόκο.

Η «Ένωση» πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Στα πρώτα στοιχεία που ξεχώρισαν από το παιχνίδι της ήταν η καλή λειτουργία του κεντρικού αμυντικού διδύμου, Κυργιάκου-Μαϊστόροβιτς. Ειδικά ο Σουηδός, όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαζε την απόδοσή του και μαζί με τον παρτενέρ του εξουδετέρωσαν πολλές από τις προσπάθειες των Ρουμάνων. Καλός ήταν και ο Χουανφράν, ο οποίος βγήκε μπροστά αρκετές φορές για να σεντράρει, ωστόσο δεν απέφυγε κάποια αχρείαστα λάθη. Στον χώρο του κέντρου, πολύ καλός ήταν ο Παντελής Καφές. Ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» βοήθησε αρκετά και επιθετικά, αλλά και αμυντικά. Από την άλλη πλευρά, ο Ενσαλίβα είχε στο ενεργητικό του κάποια σοβαρότατα λάθη. Σε ό,τι αφορά στους πλάγιους, Μαντούκα-Μπερνς, έτρεξαν αρκετά καλύπτοντας σε αρκετές περιπτώσεις τους μπακ που έπαιζαν στις πλευρές τους.

Ιδιαίτερα στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν πολύ ορεξάτοι, με καλές αντεπιθέσεις και πολλά σουτ έξω από την περιοχή. Η καλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 4΄ όταν ο Μαντούκα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Κυργιάκος έκανε κοντινή προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κλάρο. Οι Ρουμάνοι είχαν τη δική τους καλή ευκαιρία στο 23’, όταν ο Ντέα έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο πολύ σταθερός Σάχα έπεσε και έδιωξε. Το γκολ πάντως ήρθε για την Ένωση και είχε… αργεντίνικο άρωμα. Στο 39’ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ, ο Σκόκο το εκτέλεσε γρήγορα με πάσα στον Μπλάνκο, πιάνοντας στον… ύπνο τους παίκτες της Κλουζ, ο Αργεντινός επιθετικός βγήκε μόνος του απέναντι από τον Κλάρο και τον «εκτέλεσε», κάνοντας το 1-0. Με αυτό το σκορ «βγήκε» το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν διαφορετική κατά τα 10/11. Ο Σάχα ήταν ο μοναδικός που παρέμεινε στο γήπεδο, ωστόσο το σύστημα ήταν ίδιο (4-2-3-1). Την τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς τα αριστερά, αποτελούσαν οι Κουτρομάνος, Ζεράλντο, Μανωλάς και Καράμπελας. Στο κέντρο, ρόλο αμυντικών χαφ είχαν οι Γιαχάγια και Μάκος, μπροστά τους ο Ταχτσίδης, δεξιά πέρασε ο Χετεμάι, αριστερά ο Ντιούφ και στην επίθεση ο Τζεμπούρ.

Σε αυτό το ημίχρονο, ο Γαλλοαλγερινός ήταν κάπως απομονωμένος στην επίθεση. Αυτός που ξεχώρισε περισσότερο από τον χώρο του κέντρου ήταν ο Γιαχάγια. Ο νεαρός μέσος έδωσε πολλές μάχες, ενώ βοήθησε και στην ανάπτυξη.

Οι Ρουμάνοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 60’, όταν ο Μανωλάς βρήκε την μπάλα με το χέρι με αποτέλεσμα να καταλογιστεί πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Καντού, ο οποίος έκανε το 1-1.

Από πλευράς ευκαιριών ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το τελευταίο δεκάλεπτο. Η Κλούζ θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο 84’, όταν ο Τραορέ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σάχα. Η ΑΕΚ «απάντησε» με εξίσου μεγάλη ευκαιρία στο 86’, όταν ο Τζεμπούρ με σουτ σημάδεψε, επίσης, το δοκάρι της εστίας των Ρουμάνων. Τίποτα δεν άλλαξε και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

*Πριν από το ματς, οι Σάχα και Περάλτα τα «είπαν», αφού αμφότεροι είναι Αργεντίνοι.

ΑΕΚ: Σάχα, Χουανφράν, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Ενσαλίβα, Καφές, Μπερνς, Μαντούκα, Μπλάνκο, Σκόκο

Δεύτερο ημίχρονο: Σάχα, Κουτρομάνος, Μανωλάς, Ζεράλντο, Καράμπελας, Γιαχάγια, Μάκος, Ταχτσίδης, Χετεμάι, Ντιούφ, Τζεμπούρ

Κλουζ: Νούνο Κλάρο, Τόνι, Μουρεσάν, Αλκάνταρα, Πανίν, Ντάνι, Κούλιο, Περάλτα, Ντιέγκο Ρουίς, Μάρα, Ντέας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x