Διονύσης Δεσύλλας

Η ηρεμία θα έρθει. Η βελτίωση;

Τις τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για τον Παναθηναϊκό, κάτι που φυσικά είναι λογικό, μια και μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από τη Σπάρτα Πράγας, δεν μπορείς να μην ασχοληθείς με αυτό που είδες. Αναλύσεις έγιναν, απόψεις εκφράστηκαν και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει και πλέον να δει πιο ψύχραιμα την κατάσταση.

Τις τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για τον Παναθηναϊκό, κάτι που φυσικά είναι λογικό, μια και μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από τη Σπάρτα Πράγας, δεν μπορείς να μην ασχοληθείς με αυτό που είδες. Αναλύσεις έγιναν, απόψεις εκφράστηκαν και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει και πλέον να δει πιο ψύχραιμα την κατάσταση.

Αυτό που χρειάζεται τώρα το «τριφύλλι» είναι ηρεμία. Ηρεμία που είναι απαραίτητη πριν από το κρίσιμο παιχνίδι της Τρίτης και που πιστεύω ότι θα έρθει. Οι «πράσινοι» διαθέτουν ποδοσφαιριστές έμπειρους με προσωπικότητα, κάτι που βοηθάει στο να επανέλθει η… ησυχία στην Παιανία. Ισχυρή προσωπικότητα, φυσικά, είναι και ο Τεν Κάτε και θεωρώ ότι θα βάλει το λιθαράκι του σε αυτό το κομμάτι. Ο Ολλανδός, όμως, θα πρέπει να κάνει και άλλα περισσότερα. Να δουλέψει με την ομάδα του, προκειμένου αυτή να παρουσιαστεί μεταμορφωμένη στον επαναληπτικό και να πάρει τη νίκη- πρόκριση.

Η γνώμη μου για την έλλειψη δουλειάς στην τακτική δεν αλλάζει. Και πάνω σ’ αυτό θέλω να πω κάτι. Δεν το παίζω έξυπνος, όπως δεν έχω κάνει ποτέ, ούτε φυσικά προπονητής. Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν πάει σε πολλές προετοιμασίες και φυσικά έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα (πήγα μόλις στην πρώτη). Ματάκια, όμως, έχω και βλέπω. Και αυτό που είδα και είχα γράψει και στο «κομμάτι» με τίτλο «ένας μίνι απολογισμός της προετοιμασίας» είναι ότι η δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα έγινε μόνο ένα πρωινό, ενώ στα στημένα καθόλου.

Κατά την άποψή μου, πέρυσι ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλάνο στο παιχνίδι του, κάτι που επαναλήφθηκε και στο παιχνίδι με τη Σπάρτα. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να αλλάξει την Τρίτη. Οι «πράσινοι» θα βρουν απέναντί τους, λογικά, μια ομάδα που θα έρθει στην Αθήνα για να κρατήσει το υπέρ της 3-1 και θα «κλειστεί». Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμος γι’ αυτό που θα συναντήσει και βελτιωμένος σε σχέση με το παιχνίδι στην Τσεχία. Επιβάλλεται να έχει, επιτέλους, ένα σχέδιο στο παιχνίδι του. Να ξέρει πώς να αναπτυχθεί μέσα στο γήπεδο και να μην αρχίσει τις… γιόμες, όταν δεν μπορεί να «ανοίξει» την αντίπαλη άμυνα. Μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό έχει ο Τεν Κάτε, που μέσα σε λίγες μέρες πρέπει να κάνει πολλά για να αλλάξει την «εικόνα» της ομάδας του προς το καλύτερο. Το αν θα γίνει αυτό, θα το δούμε την Τρίτη το βράδυ. Όπως γράφω και στον τίτλο «η ηρεμία θα έρθει». Μένει να δούμε αν θα έρθει και η βελτίωση…

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΚΩΣΤΑΣ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
1) ΤΟ ΨΑΡΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;Ο κ.ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ,ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ;Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΑΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο κ.ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ,ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΛΠ.ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΛΕΩ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕ.ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.
2) Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.ΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΣΤΟΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ.ΑΠΟ ΜΑΛΕΖΑΝΙ ΣΕ ΜΠΑΚΕ ΚΑΙ ΜΟΥΝΙΟΘ.ΑΝ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ;ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ ΙΡΟΥΡΕΤΑ Η' ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΑΝΣΕ ΤΟΝ ΟΛΛΑΝΔΟ.ΚΑΛΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΕΙΣ;
3) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΥΡΚΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΓΙΑΚΟ;ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ;Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΤΣΙ;ΛΙΡΑ ΕΚΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.ΨΗΛΟΣ ΣΤΟΠΕΡ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΕΝΑΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΛΑ Ο ΑΓΙΟΥΡΚΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ;ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ;

Απάντηση: Τώρα δεν τίθεται θέμα Τεν Κάτε, εκτός και αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί και γυρίσουν όλα τούμπα. Οσο για μεταγραφές, ο Ολλανδός δεν θέλει άλλες.

Αγαπητέ κύριε Δεσύλλα,

Σχετικά με το άρθρο σας για τα αίτια της ήττας του ΠΑΟ καθώς και των ευθυνών του Τεν Κάτε θα ήθελα εν συντομία να κάνω ένα σχόλιο. Η βασική αιτία - κατά τη γνώμη μου - τόσο για το προχθεσινό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού απέναντι σε μία σαφώς κατώτερη ποιοτικά ομάδα όσο και για τα πολλά στραβοπατήματα κατά την περασμένη σεζόν ευθύνεται σε αποκλειστικό βαθμό ο προπονητής. Δεν ανήκω στην κατηγορία των «οπαδών» που ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους σε κάθε αποτέλεσμα (άλλωστε δεν είμαι καν οπαδός του ΠΑΟ) και θεωρώ πως όλες οι ομάδες κάνουν του κύκλους τους και έχουν τα «στραβά» αποτελέσματα χωρίς σε αυτό να ευθύνεται ο προπονητής (γι'αυτό το λόγο θαυμάζω την επιλογή της διοίκησης της Manchester United να διατηρήσει τον Φέργιουσον τόσα χρόνια στο management της ομάδας.



Επί τούτου όμως, το πρόβλημα με τον Τεν Κάτε δεν είναι ότι χρειάζεται χρόνο για να δείξει το έργο του και να χτίσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟ αυτά που ο ίδιος οραματίζεται και σχεδιάζει. Το θέμα είναι πως ο Τεν Κάτε πολύ απλά δεν έχει ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Δεν ξέρει τι ζητάει από μια ομάδα και μεμονωμένα από παίκτες και γι'αυτό δεν ξέρει πως να σχεδιάσει κάτι το οποίο θα είναι έστω και περιστασιακά ελκυστικό και αποτελεσματικό.



Δεν είναι τυχαίο πως σε προπονητικό επίπεδο δεν έχει επιδείξει τίποτα και σε κανέναν σύλλογο, πράγμα το οποίο βέβαια είναι γνωστό. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως ένας άνθρωπος με πολλές και διαφορετικές παραστάσεις σε συλλόγους του εξωτερικού (έστω και σαν βοηθός) δεν έχει καταφέρει (και μάλιστα στην ηλικία του) να αναπτύξει κάποιου είδους θεώρηση για το στήσιμο μιας ομάδας, την εκγύμναση των αθλητών, την ψυχολογική στήριξή τους, κτλ.



Στο προχθεσινό παιχνίδι είναι φοβερό πως ο προπονητής της Σπάρτα κατάλαβε τα λάθη του στα πρώτα 20 λεπτά και τον χτυπούσε σε όλον τον αγώνα χωρίς ο Τεν Κάτε να κάνει τίποτα για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα (φανταστείτε να είχε απέναντί του καμιά σοβαρότερη ομάδα και κανέναν εμπειρότερο προπονητή...).



Ακόμα κι αν περάσει στην επόμενη φάση ο ΠΑΟ δεν πρόκειται να περάσει στους φετινούς ομίλους του Champions League. Όχι τόσο λόγω των ελλείψεων στο ρόστερ της ομάδας (που είναι περισσότερες από αυτές του Ολυμπιακού ο οποίος κινήθηκε σοβαρότερα κατά την μετεγγραφική περίοδο) όσο εξαιτίας της ανεπάρκειας του προπονητή του ο οποίος δεν μπορεί να διορθώσει τα λάθη του πολύ απλά γιατί δεν ξέρει τι ζητάει από την ομάδα και δεν ξέρει τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει.



Με εκτίμηση,

Χρίστος



Αγαπητέ Διονύση,

Έχοντας περάσει στο παρελθόν από το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και παρακολουθώντας τον όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θα ήθελα να κάνω στην κριτική σου τις ακόλουθες επισημάνσεις:

2. Ο Βύντρα δεν μπορούσε να παίξει δεξιός μπακ. Ήταν αδύνατον προπονητικά αλλά και με όποια άλλη προσέγγιση να παίξει ο βασικός στόπερ της ομάδας, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεξιός μπακ. Ήταν φανερό από τα φιλικά ότι ο Τεν Κάτε έψαχνε τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ο Βύντρα θα ήταν σίγουρα ο ένας από τους δύο και ο μόνος που είχε παίξει στα φιλικά αρκετά μαζί με τον Καντέ. Ο Σουηδός ήταν καλός στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα και αν μέχρι τώρα δεν το είχε κάνει ποτέ, καιρός να αναθεωρήσει την σκέψη του καθώς έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Έδινε την αίσθηση μίας καλύτερης εκδοχής του Νίλσον, από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση. Νομίζω ότι μετά τον Μπιερσμίρ, μόνο ο Μαχλελής έδειξε στα φιλικά ότι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει, αν και δύσκολα καλύτερα από τον Σουηδό, λόγω ηλικίας.



3. Ο Βύντρα, κυρίως, αλλά και ο Καντέ δεν είχαν καθαρό μυαλό, αλλά λάθος αντίληψη του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να αργούν στην εύκολη πάσα – που πολύ συχνά την είχαν – και να καταλήγουν στις γιόμες. Ιδίως ο Βύντρα που είχε πολύ συχνά την επιλογή Σιμάο ή Τζιλμπέρτο στο κέντρο και προτιμούσε να κάνει τη «μαγική» μεταβίβαση στον Σισέ. Δεν του βγήκε καμία. Άραγε ο Μάτζιος μήπως ήταν καλύτερη επιλογή από τον Σισέ; Γιατί φεύγει ο επιθετικός που έχει κερδίσει την εκτίμηση του Μπάγεβιτς;



4. Ο Τεν Κάτε ρίσκαρε αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3. Η είσοδος του Λέτο ανέτρεψε τις ισορροπίες του παιχνιδιού, καθώς ο Γκάμπριελ συμμετείχε πραγματικά στον αγώνα μόνο το πρώτο δεκάλεπτο. Η αλλαγή που δεν βγήκε στον προπονητή του ΠΑΟ ήταν αυτή του Σίλβα, ο οποίος στο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού είχε «στρώσει» την ανάπτυξη της ομάδας, και η χρησιμοποίηση του ανέτοιμου Κατσουράνη δεν έδωσε στην ομάδα τη φρεσκάδα του ξεκούραστου παίκτη. Μάλλον το αντίθετο συνέβη. Όσες μεταβιβάσεις επιχείρησε ήταν λανθασμένες, με αποτέλεσμα η Σπάρτα να παίρνει εύκολα την μπάλα. Τη δεύτερη φορά που συνέβη αυτό, πέτυχε το τρίτο γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο ο Σίλβα δεν ήταν καλός, αλλά ανέβηκε στο δεύτερο. Οι αλλαγές Καντέ και Γκάμπριελ ήταν επιβεβλημένες. Ίσως και του Κατσουράνη, αλλά ο παίκτης φαίνεται ψυχολογικά ανέτοιμος, όπως και αρκετοί άλλοι από την ομάδα.



Η ρεβάνς δεν θα είναι και τόσο εύκολη για τον ΠΑΟ, με την εικόνα που παρουσίασε. Η ομάδα δείχνει ότι δεν έχει ακόμη καλή ανάπτυξη και το γεγονός ότι ο Σαλπιγγίδης ξεχώριζε πάρα πολύ από τους συμπαίκτες του, φανερώνει πολλά. Κυρίως ότι τα αποδυτήρια δεν είναι ενιαία και είναι υπερβολικοί οι ισχυρισμοί για οικογενειακό κλίμα, το οποίο κάνει την εμφάνισή του μόνο στις δηλώσεις. Όχι μέσα στο γήπεδο, που είναι ο κατ ΄ εξοχήν κριτής αυτού του ισχυρισμού. Όταν μία ομάδα είναι οικογένεια, διαθέτει καθαρό μυαλό, ενιαία σκέψη και ισχυρή θέληση μέσα στο γήπεδο. Όλοι αμύνονται σωστά, και στα δεξιά και στα αριστερά του κέντρου και η μπάλα πηγαίνει στον κατάλληλο αποδέκτη. Αν ο ΠΑΟ έχει τον Σισέ σε καλή ημέρα και την άμυνα να λειτουργεί σωστά, μόνο τότε έχει πιθανότητες πρόκρισης.



Τάσος Οικονόμου

Καλησπερα.

Σχετικα με το αρθρο σου, οπου ψηλαφιζεις τα αιτια της αποτυχιας, θα διαφωνησω με τον επιλογο περι ποιοτικης ...ομαδας.Εδω και πολλα χρονια, ομαδα ο ΠΑΟ, δεν εχει κανει ακομα.Ποιοτικοτερο ροστερ ναι εχει, αλλα σαν συνολο δεν εχει δεσει και φοβαμαι πως θα συμφωνησω με τα σχολια περι σχεδιασμου εντυπωσεων παρα ουσιας.

Ολο το καλοκαιρι και ενω υποτιθεται οτι φετος ειχαν ξεκινησει προγραμματισμος και σκαουτινγκ πολυ νωριτερα, βλεπουμε την ομαδα χωρις αξιοπιστο δεξι μπακ (ειχε ζητησει ενισχυση ο ιδιος ο προπονητης μετα τη φυγη του Νιλσον), χωρις τον ηγετη κεντρικο μπακ (και ενω μας ειχαν "ψησει" για Μελμπεργκ αρχικα, καλυτερο του επειτα) , χωρις ισαξιο ή εστω καποιον ελπιδοφορο αριστερο αμυντικο που να μπορει να παιζει στη γραμμη (εχεις μονο το Σπυροπουλο) και χωρις ενα τεχνιτη και οργανωτη μεσο (αντ' αυτου πας και παιρνεις ...4ο αμυντικο χαφ, παροπλιζοντας αδικως τον Ματος).

Δεν θα μιλησω για τακτικη (αντιφατικη μεν σαν επιλογη, λογικη εν μερει δε) αλλα κυριως τη στρατηγικη στη διαχειριση του αγωνα.Ξεκινας, χανεις 2-0 με το καλημερα, σημαδι οτι δε σε παει το ματς.Κανεις το 2-1 και εκει που πρεπει να κρατησεις το αποτελεσμα, το οποιο ειναι πολυ θετικο με βαση την εικονα της ομαδας, βγαινεις γιουρια μπροστα και τρως το 3ο.Αυτο το αψυχολογητο και παρορμητικο κοουτσαρισμα ειναι στα μειον του Τεν Κατε, ο οποιος στηριζεται περισοτερο στο στησιμο της ομαδας και λιγοτερο στη διαχειριση καταστασεων εντος αγωνα.Με λιγα λογια αν δε του παει το ματς απο την αρχη, συνηθως η κατασταση ζοριζει.

Παρακληση θερμη αν διαβαζει καποιος εκει απο την ΠΑΕ - παρτε Γιουρκα και ενα βαρβατο σεντερ μπακ που να ξερει μπαλλα.Αν κατσει και ενας δημιουργικος μεσος εχει καλως αλλιως δωστε μια ευκαιρια του Κλειτον.Δειτε και καμμια αλλη τακτικη περα απο τα 4-2-3-1 και 4-3-3 (με ακραιο τον ....Σαλπι).Το υλικο του ΠΑΟ ειναι αριστο για 4-4-2 σε διαταξη ρομβου.Πατε να κανετε εγκλημα δινοντας τον Μαντζιο στον Μπαγεβιτς, σαν αλλο Λυμπε.Εγκρατεια και οχι ολα εν λευκω στον προπονητη που αυριο ισως και να μην ειναι στον παγκο της ομαδας.

ΥΓ - Αντι να διωχνετε το Γκουμα επειδη βγηκε και μιλησε, διωξτε Βυντρες και λοιπους αμπαλλους - ειναι δυνατον να βγαινει ο Χενκ και να χριζει τον Λουκα καλυτερο μπακ της Λιγκας περυσι? Λυπηθειτε μας!

Φιλικα,
ΓΣ


Καλησπερα Διονυση. Καθομαι και διαβαζω τοσο καιρο αυτα που λες. Αλλα ναι μεν εχεις εκφρασει καποιες επιφυλαξεις για το πως κινουνται τα πραγματα στον Παο αλλα δεν αρκουν! Η ομαδα θελει απο τους Παναθηναικους δημοσιογραφους να τα λενε εξω απο τα δοντια. Δεν κανει ο Τεν Κατε ουτε ο Αντωνιου τελεια και παυλα! Απο περσυ επρεπε να το πουμε οχι απο φετος! Κι οταν σε ρωτουσαν τι εφταιγε επρεπε πρωτα να λες ο προπονητης! Η ομαδα ολα αυτα τα χρονια δεν ειχε ποτε σοβαρο προπονητη! Μετα τον Μακαριαν το χαος! Και ενω εχει παιχταραδες αυτοι δεν παιζουν και οταν παιζουν δεν βγαζουν ουτε εναν αυτοματισμο! Ομαδα χωρις να ξερει τι να ζηταει αποτο γηπεδο! Γιατι δεν ακουτε το Δομαζο σε αυτα που εχει πει απο περσυ! Δεν τους ειπε οτι δεν κανει ο Τεν Κατε! Τους το ειπε! Γιατι δεν πηραν παιχτες που τους προτεινε ο Ροτσα? Ομαδα που κοστιζει 100 εκατομυρια και να παιζει τοσο αθλιο ποδοσφαιρο! Θες να παρεις πρωταθλημα και να πας καλα στην Ευρωπη? μια ειναι η λυση! 1. Προσληψη προπονητη που να εχει εργο με ποδοσφαιριστες μικρης αξιας ετσι ωστε με αυτους τους παιχτες να κανει την διαφορα! (Ελληνας κατα προτιμηση). Πως σου φαινεται ο Νιοπλιας? Και με μικρους εχει πετυχει πολλα και γνωστης της Ελληνικης πραγματικοτητας ειναι και απο συστηματα και παιχτες που γνωριζει σε αφηνει αφωνο! Ο Κοκκαλης δηλαδη που πηρε τον Κετσπαγια νομιζεις οτι ηταν τυχαιο? Ποτε Κυπριακη ομαδα δεν ειχε παει στο Τσαμπιονς Λιγκ και αφου περασε 3 προκριματικους παραλιγο να περασει και στην φαση των 16! χωρις παιχτες και βαζοντας 3 γολ σε Παο και Ολυμπιακο. Φαντασου τωρα με αυτους που εχει τι πλακα θα μας κανει με τον Τεν Κατε στον παγκο! 2.Στην 8εση του Αντωνιου πρεπει να μπει ενας παιχτης σαν τον Δομαζο που αν δεν παει η ομαδα καλα θα χανει τον υπνο του! Οσο απο μπαλα και παιχτες αν δεν ξερει αυτος ποιος 8α ξερει? 3.Να κανει μεταγραφες ουσιας και οχι εντυπωσιασμου! δεν θελουμε ονοματα αλλα παιχτες νεους και καλους! Οι νεοι παιχτες του παο μπορουν να κανουν την διαφορα και οχι αυτοι που το παιζουν βαζελοι και ξεσικωνουν την κερκιδα! Κρατας παιχτες οπως ο Σιμαο, Νινις, Ρουκαβινα, Σισσε, Μουν, Ντειβιντ, Μπιερσμιρ, Λετο, Πετροπουλο, Χριστοδουλοπουλο, Κλειτον, Κατσουρανη, Τζορβα. Ολοι οι αλλοι σπιτια τους! Περνεις ενα καλο αμυντικο ενα παιχτη σαν τον μπορελι η τον Γκονζαλες στο κεντρο να παιζει διπλα στον Σιμαο! και ενα αριστερο μπακ που να ειναι νεος, τυπου Μινχ και τελος! Αλλα οχι να παιζουμε με τον Σαλπιγγιδη διπλα στον Σισσε! οταν σε αυτη την ομαδα εχει παιξει Σαραβακος και Βαζεχα ακομα και ο Ολισαντεμπε! Ελεος τον εχουμε κανει και βασικο! Αφηνοντας τον Ρουκαβινα περσυ σε το πολυ 8 ενενηνταλεπτα συνολο ολα τα παιχνιδια του (αν ηταν και τοσα να εχει βαλει 10 γκολ) στον παγκο! Ο Σαλπιγγιδης ουτε την τεχνικη του Ρουκαβινα εχει ουτε την ταχυτητα ουτε το τελειωμα! Απορω παιζει επειδη πρεσαρει λιγο καλυτερα? ε και μην τρελαθουμε! Περιμενω την αποψη σου για ολα αυτα! Ελπιζω καποια στιγμη να δημοσιευθει! Υ. Μην μου πεις οτι δεν υπαρχουν παιχτες επιπεδου μπορελι που να μπορουν να ερ8ουν στην Ελλαδα! Ματια χρειαζονται να τους δεις πριν τους τσιμπησουν οι μεγαλοι! Εδω περσυ ο Νινιαδης ειχε πει παρτε τον Κειρισον με ψιχουλα και φετος τον πηρε η Μπαρτσα!

Καλησπερα Διονυση,

Θα εχεις να διαβασεις πολλα αυτές τις μερες…Υπηρξα υποστηρικτης της λογικης του να μεινει ο Τεν Κατε χωρις να ειμαι ποτε πεπεισμενος ότι είναι ΟΚ για τον Παναθηναικο.Χτες όμως πειστικα ότι κατι δε παει καλα με τον τυπο.Οχι πως δεν ξερει μπαλα αλλα κατι τρεχει,δεν είναι λογικες αυτές,οι πειραματισμοι,οι λαθος θεσεις στους παικτες…δεν ξερω,δεν μπορω να το προσδιορισω,αλλα είναι πασιφανες ότι ειτε κανει ότι γουσταρει γιατι βγαινει στη συνταξη του χρονου και δε νοιαζεται,ή εχει πολύ ψηλα τη μυτη και αντιμετωπιζει καποιες ομαδες αφ’υψηλου.Τελος παντων,ειμαι τοσο χολωμενος που αδυνατο να βαλω τη σκεψη μου σε ταξη κι ετσι γραφω ότι μου κατεβαινει.Νομιζω ότι πρεπει να φυγει ο Ολλανδος και να ερθει ο Νιοπλιας που ξερει πολύ μπαλα είναι νεος κι εχει ορεξη για δουλεια,γιατι ο Τιμουρ είναι καλυτερος????Γεια χαρα


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ Κ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ , ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ (ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΑΜΠΑΛΟΥΣ) ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ.

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΒΑΖΩ Κ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ HUMMER Κ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ.

ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΗΤΑΝ Η ΦΙΕΣΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΑΤΣ.. ΛΕΣ Κ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΣΥΝΟ ΝΤΑΜΠΛ (ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΓΑΒΡΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΕ) , Η ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΝΤΑΜΠΛ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟ!.

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΠΑΣ Κ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ?

ΑΜΕΣΑ…

1. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ Κ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Κ ΠΑΙΧΤΩΝ (ΠΧ. ΡΟΤΣΑ).

2. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ. ΑΠΟΔΗΚΝΥΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Κ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ (ΠΧ. ΠΑΟΛΟ ΣΟΟΥΖΑ).

3. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΧΤΥΠΗΤΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ.

4. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ HUMMER. Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ Κ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ Κ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΧΑΦ. ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ? ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΩΧΝΕΙΣ Κ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΒΥΝΤΡΑ Η ΣΑΡΙΕΓΚΙ.

5. ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ ΣΕΙΤΑΡΙΔΗ. ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΓΑΙΔΑΡΟ Κ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.

6. ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΑΤΟΣ. ΠΟΥΛΑΣ ΣΙΜΑΟ.ΤΙΜΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ….

7. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟΣ Ο ΙΒΑΝΣΙΤΣ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΦΥΓΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙΣ ΠΙΣΩ.

8. ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΙΧΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ. ΜΠΑΚΑΠ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Κ ΤΟΥ ΛΕΤΟ.

9. ΧΤΥΠΑΣ ΒΑΡΒΑΤΟ ΔΕΚΑΡΙ Η ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΕ ΤΟΝ ΝΙΝΗ ΦΕΤΟΣ. ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ Κ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.

10. ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ. Ο ΓΚΑΛΙΝΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ…

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΑ… ΑΠΛΩΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ Κ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ.

Κ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ… ΠΑΤΕΡΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΓΕΝΙΑ… ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ.

ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΤΣΙ Κ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.

Panos

ΥΓ. ΣΤΟ EMAIL ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΝΟ ΕΝΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ. ΟΠΟΤΕ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ.

Τεν Κάτε.Προφανώς.Είμαι απο αυτούς που πέρυσι στηριξαν τον προπονητή μέχρι κεραίας.Ακόμα πιστεύω οτι υπάρχουν αρκετοί εγκάθετοι δημοσιογράφοι που ''ροκανίζουν'' τον Τεν Κάτε αλλά...Αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να κατεβαζεις την φετινή ομάδα χωρίς ακραία χαφ!ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ο Καραγκούνης να μη βγαίνει με τίποτα ενώ ειναι ωσεί παρών και κάνει την ομάδα αργή σαν μαούνα!ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να παιζει ο Μπιερσμιρ δεξι μπακ.Απο κοψια και μονο καταλαβαινεις οτι είναι σέντερ μπακ.Φταίει ο Τεν Κάτε, ναι.Τα μέγιστα!Είναι το ματς που χάθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστο του απο τον προπονητή.Αλλά ρε φίλε,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να φοράει αυτή τη φανέλα ακομα ο Λουκάς Βύντρα.ΟΧΙ!ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με το συγκεκριμένο!Το ποτήρι ξεχείλισε.Δε μπορεί.Δεν ειναι αρκετα ικανος.Και μαζι με τον Γιοσου Σαριέγκι που είναι ότι χειροτερο θυμάμαι στον Παναθηναικό στη συγκεκριμενη θέση,καθώς και τον Γκαλίνοβιτς που μοιάζει ανίκανος να καθοδηγήσει μια φορα την άμυνα του σωστά με το μονίμως φοβισμένο βλέμμα του.Το τρίο της συμφοράς πρέπει να φυγει!Ο Γκούμας έκανε την αρχή...Απο εκεί να πάνε και αυτοί.Χαιρετώ.

Καλησπέρα Διονύση,

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου ως προς το ποιος φταίει κ ότι το μονο που χρειάζεται τώρα είναι ηρεμία , !!!! όμως για αυτό το μπάχαλο, ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ !!! άλλωστε ποτέ δεν έχει παραδεχτεί σε κανένα παιχνίδι ότι αυτός είναι ο μόνος υπεύθυνος για κάποια από της περσινές κακές εμφανίσεις του ΠΑΟ, πάντα έφταιγαν όλοι οι άλλοι έκτος από ΑΥΤΩΝ ( μεγάλη ΓΑΤΑ , ο ολλανδός σε τέτοια), για αυτό που ανησυχώ όμως είναι ότι η διοίκηση , μένει άπραγη μπροστά σε τέτοιο θλιβερό θέαμα !!!! (Πέρση έλεγε ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ ότι οι παίχτες διαλέγουν παιχνίδια !!!) αλλά δεν μας εξήγησε ποτέ γιατί δεν πήρε κανένα ντέρμπυ !!!! φέτος ????? τη θα λέει , μακάρι να τον ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ , πριν χάσουμε κ τη φετινή χρονιά με αυτές της παρανοϊκές επιλογές του !!!!

Ευχαριστώ

ΤΑΣΟΣ


Καλημέρα Διονύση, Διαβάζοντας τα άρθρα σου και τα σχόλια φίλων, και όχι μόνο, του Παναθηναϊκού, σχετικά με την εικόνα της ομάδας μας στο πρώτο φετινό επίσημο αγώνα, θα ήθελα να εκφράσω και εγώ την άποψή μου. Θεωρώ, όπως έχω αναφερεί και σε παλαιότερο μήνυμά μου, πως τελικά ο κ.Τεν Κάτε δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον όχι για πρώτος προπονητής. Είμαι όμως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Πάντα πίστευα και πιστεύω, πως όταν κάποιος υπηρετεί την ομάδα μου, από όποιο πόστο, δεν θα βγώ δημόσια να τον κατακρίνω, δίνοντας τροφή για σχόλια και απαξίωση. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι "μεταξύ" μας δεν πρέπει να τα "λέμε" και να προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε αυτούς που πρέπει ώστε να λάβουν τα μέτρα τους για το συμφέρον της ομάδας. Τον κ.Τεν Κάτε τον γνωρίσαμε καλά ένα χρόνο τώρα. Η ομάδα δεν αποκομίζει κάτι δημιουργικό ούτε τώρα, και πολύ φοβάμαι, ούτε για το άμεσο μέλλον. Αντίθετα κάνει βήματα προς τα πίσω. Πριν λοιπόν να είναι αργά και πάμε για το νέο "1 στα 8'', ακόμα και αν περάσουμε, που το πιστεύω, την Σπάρτα Πράγας, ο κύριος αυτός πρέπει να αποχωρήσει από το πόστο του βασικού προπονητή.Ευθύνη μεγάλη στα παραπάνω, έχει και ο κ.Αντωνίου. Ας σκεφτεί και ο ίδιος, αν ήταν έξω από την ομάδα, σχολιαστής στην αθλητική Κυριακή, τι κριτική θα είχε κάνει στον κ.Τεν Κάτε. Είναι όμως τεχνικός διευθυντής του τμήματος ποδοσφαίρου. Με ένα χρόνο στην πλάτη του πλέον. Το λάθος του δεν ήταν η επιλογή Τεν Κάτε, που και με μία πρώτη ανάγνωση του βιογραφικού του θα έπρεπε να μην είχε γίνει, αλλά η συνέχιση της συνεργασίας μαζί του. Μας ζητά να μην απαξιώνουμε παίχτες της ομάδας μας, όταν ήδη έχουν απαξιωθεί Μάτος, 'Ιβανσιτς, Κλέιτον. Παίχτες που όλοι στο κοινό της ομάδας, και ίσως στους περισσότερους από την διοίκηση, πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να αποτελούν αν όχι βασικά, τουλάχιστον αναπόσπαστα κομμάτια της ομάδας μας.Δεν θα αναφερθώ στα ήδη ειπωμένα από άλλους φιλους, τεχνικά και τακτικά προβλήματα που παρουσιάζει η ομάδα. Ούτε στο σχεδιασμό και το σκάουτινγκ. Που δεν έγιναν, τουλάχιστον στο βαθμό που έπρεπε. Θα ΄κάνω όμως κουβέντα για το οφθαλμοφανές. Η ομάδα παρουσιάζει αν-ισοροπία. Δεν μπορείς να παίρνεις "ΣΙΣΕ" στην επίθεση και στην άμυνα να προορίζεις "Βύντρα-Καντέ" για βασικούς. "Γέρνει η βάρκα". Προς Θεού δεν απαξιώνω ούτε Βύντρα, ούτε Καντέ. Σε ένα χρόνο με αντιπάλους Σπάρτα, Πανθρακικό, Λεβαδειακό κλπ (με όλο το σεβασμό προς τις ομάδες αυτές), έχουν και αυτοί θέση. Μα για να κάνεις πρωταθλητισμό Superleague και Champions League, ...δυστυχώς κύριοι, δεν κάνουν! Για να ανέβεις επίπεδο, να προσπεράσεις τον πρώτο, να είσαι ο καλύτερος στην Ελλάδα και να φτάσεις τους καλύτερους στην Ευρώπη, ή έστω τους αμέσως καλύτερους εκεί, αυτά που έχουν γίνει έως τώρα δεν αρκούν. Μάλλον, είναι και προς λάθος κατεύθυνση κάποια...Ο κ.Πρόεδρος επίσης καλό θα ήταν να είναι περισσότερο συγκρατημένος για τις μεταγραφές. Τόσο τις δικές μας όσο και των αντιπάλων μας. Ειδικά όταν η μεταγραφική περίοδος ακόμα τρέχει και οι ανάγκες των ομάδων δεν έχουν καλυφθεί. Εμείς οι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ δεν θέλουμε δηλώσεις-προκλήσεις το καλοκαίρι, πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα. Θα τα προτιμούσαμε τον Μάιο με την κούπα αγκαλιά. Αφήστε τα λόγια. Από αυτά έχουμε χορτάσει. Βάλτε το κεφάλι κάτω και δουλέψτε για την κατάκτηση του στόχου. Μην πάει άλλος ένας χρόνος χαμένος. Δεν αντέχεται άλλο κάζο και ειρωνεία από τους αντιπάλους!Μένοντας ακέραιος στα πιστεύω μου, στηρίζω την ομάδα και τον όποιο προπονητή της. Θα είμαι εκεί να στηρίξω την προσπάθειά της για πρόκριση την Τρίτη. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για ΠΑΝΤΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΡΑΦΗΝΑ 13

Αγαπητε Διονυση,

Το ματς με την Σπαρτα χαθηκε, και πολλα αλλα ματς θα χαθουν αν δεν αλλαξει νοοτροπια ο Τεν Κατε, αυτη ειναι η αποψη μου. Παρ'ολα αυτα ο ολλανδος εκανε σωστες κινησεις εστω και καθυστερημενα στο ματς. Εγω παρατηρησα τα εξης:
1) Οποιος περιμενε τον Μπιερσμιρ απ'τα δεξια να το παιξει Ντανιελ Αλβες και να βγαλει 2-3 σεντρες παρτο βαλτο τοτε θα περιμενε αλλα 10 ημιχρονα. Ο σουηδος ηταν πολυ θετικος σε ολο το ματς, επαιζε απλα και εκανε τη δουλεια του. Στο δε 3ο γκολ εχει ευθυνη, αλλα πολυ μικροτερη σε σχεση με τους Βυντρα και Σαριεγκι! Πραγματικα συγχαρητηρια στον Τεν Κατε που τον εβαλε στην αρχικη εντεκαδα εστω και σαν δεξι μπακ. Και συγχαρητηρια για τις 3 αλλαγες που εκανε και μεταμορφωσε την ομαδα στο 2ο ημιχρονο.
2) Το οτι ο Παναθηναικος χρησιμοποιησε σε ολο το ματς 3 διαφορετικους παιχτες για τις 2 θεσεις του σεντερ μπακ, αλλα και οι 3 ητανε αθλιοι τι θα επρεπε να μας λεει? 2-3 τσαφ ο Βυντρα, αλλα 2-3 ο Καντε, μεχρι και ο Σαριεγκι που επαιξε περιπου ενα μισαωρο την εκανε την πατατα του. Και οποιος νομιζει οτι ητανε απλα σε κακη μερα και οι 3 κανει μεγαλο λαθος. Θα μου πεις αμυνα δεν ειναι μονο οι 2 στοπερ, ναι δικιο θα εχεις. Για αυτο παμε και στα αμυντικα χαφ...
3) Ενταξει, ο Σιμαο δε ξερει να κανει πασα, το ξερουμε απο την πρωτη μερα που τον ειδαμε. Ναι, περυσι με τον Τζιλμπερτο στα ευρωπαικα ματς κανανε το κεντρο του παναθηναικου απορθητο, δεν περναγε τπτ. Μα ειναι δυνατον ομως να περιμενεις να κανουν το ιδιο πραγμα με μια ομαδα σαν την Σπαρτα? Ειναι αδυνατον να εχεις δυο κοφτες στο κεντρο που ο ενας δε ξερει να κανει πασα και ο αλλος ηρθε στην προετοιμασια πιο μετα και απ'τον Κατσουρανη! Και ειναι πραγματικα τρομερο να βλεπεις τον αμοιρο τον Καραγκουνη να ερχεται σαν αμυντικο χαφ να μαρκαρει ενω ο Τζιλμπερτο περιοδευει καπου αριστερα. 3 αμυντικα χαφ ταυτοχρονα και οι 3 πουθενα! βαλε και σε αυτους τον ανυπαρκτο Γκαμπριελ που ουτε στο κεντρο εβγαινε να παρει τη μπαλα αλλα ουτε στη γραμμη για να βοηθησει τον σουηδο. Φετος υποτιθεται η δυναμη του Παναθηναικου θα ειναι στο κεντρο, και ομως ο Καραγκουνης κραταει μονος του, οπως και στα περισσοτερα ματς.
4) Ο Σισε δεν ειναι φορ περιοχης, οταν το καταλαβουνε αυτο στον παναθηναικο θα εχει τελειωσει το πρωταθλημα του 2012 και ο Σισε θα εχει φυγει. Ναι εχει δυνατο κορμι, ειναι ψηλος, αλλα τοσα χρονια στην καριερα του, σε οποια ομαδα επαιζε προσπαθουσε να βγει στον κενο χωρο, δεξια, αριστερα, στην πλατη. Εκει που τον βαζει ο Τεν Κατε ακομα και ο Μαντζιος ειναι καλυτερος. Αμα μπορουσε να παιξει και εκει ο Σισε, τοτε δε θα επαιζε στον Παναθηναικο αλλα στην Μπαρτσελονα παρεα με τον Ιμπραιμοβιτς.

Απο τοτε που ακουσα τον Πατερα να λεει "οχι αλλες μεταγραφες" εχω πεθανει στο γελιο. Γινεται με αυτους τους 3 σεντερ μπακ να λες οχι αλλες μεταγγραφες? εστω ας παρει ενα δεξι μπακ και να παιζει ο σουηδος σεντερ μπακ. Ας θυμηθει εμφανισεις του στο euro 2004 ως σεντερ μπακ ο Κατσουρανης και ας παιξει αυτος εκει. Ας παιξει ο Σιμαο οπως εκανε με την Ιντερ, παιρνοντας man to man μεχρι και τον Ιμπραιμοβιτς! Ο Τεν Κατε εχει ενα σωρο παιχτες που μπορουν να παιξουν σεντερ μπακ, ας βρει απο αυτους 2 που να ειναι αξιοπιστοι αλλιως να παρει αλλους, απλο ειναι!

Χωρις μεταγραφες αλλα με μια σωστη ενδεκαδα και οχι παιχτες ανετοιμους ή αναξιοπιστους ή σε λαθος θεσεις ο ΠΑΟ θα ειχε νικησει τη Σπαρτα 3-0 εκτος εδρας. Ας ελπισουμε οτι θα παρει το αποτελεσμα εντος εδρας αλλιως να ερθει ενας που θα εκτιμησει παιχτες σαν τον Ματος, τον Λετο, τον Νινη και τον Κατσουρανη και δε θα ψαχνουμε να δουμε αν ειναι στην αποστολη ή αν θα μπουνε πριν φαμε το 3ο γκολ..

Φιλικα,

A D


agapite dionisi.ilikrina den mporo na pistepso pos kapios apo tin dioikisi ektos tou tzigger den exi katalavi vlepontas oloxrona persi ton panathinaiko na pezi podosfero oti i omada pezi xoris katholou automatismous,xoris plano sta stimena kai me katholou doulia stin ekmetalefsi xoron.oles io omades tis katigorias ilikrina oles ixan sto pegnidi kapio pleno ektos apo emas kai gi auto o pao analoga me tin mera pou vriskontai orismeni podosferistes piotitas tou mpori na kerdisi tin werder alla se alli mera na xasi stin edra tou apo ton panserraiko. KATALAVETE TO KIRIOI O TEN KATE DEN KANI OUTE GIA TON PANSERRAIKO.Proponitis apo mia sxoli pou kata 90 tis ekato i omades pezoun gia na valoun ena goal perissotero apo osa tha dextoun.apo mia sxoli pou pote den asxolite poli me tin amina(az alkmaar,ajax,feyenoord).apo mia sxoli pou telika ine telios antitheti apo ta ellinika dedomena tou prosexo prota na min dexto kai to goal tha erthi.akomi kai stin europi mono me ton tropo auto i ellinikes omades dieprepsan(fotini exeresi inter vs pao). tipota den tha veltiothi oso kalous pektes kai an diathetoume dioti poli apla ston pio pano tomea tipote den tha allaksi oso ine o ten kate. polli vrizoune gia ola ton tzigger,min ta isopetonete ola re paidia o monos pou fonaze gia allagi tou ten kate ine autos,esis ton stirizate opote tora oli mazi ton lounomaste.fonazete giati o tzigger vazi veto se kiriako kai seitaridi.re ti katantia ine auti.arage an theli na pari deksi mpak kai kentriko amintiko i omada me ta xrimata pou pesane den mpori na vri kaliterous apo tous dio autous?(oi opoioi eno tous anadiksame kai tous kaname me trella lefta milisan kata diastimata enantion tis omadas).tora an den pirame kaliterous stin thesi tous den ftei o tzigger re pedia ta lefta ine eki ftani o antoniou kai o ten kate na poun prepi na paroume autous. kai gia na min pi kanis oti ime poli iper tou tzigger anefero oti ekane terastia lathi kai autos alla ayta pou tou katalogoun san vasika lathi den ta ekane gia mena sosta eprakse(anaferome gia ta pio pano) ti ekane arage o kirios antoniou ta teleutea xronia stin omada?giati persi dothikan tosa xrimata gia pektes pou oute ta misa den aksizan? pios podosferistis mpori na kalipsi ton kara otan traumatisti?gia mena stin thesi auti mono o xristodoulopoulos ,kai o ninis apo autous pou diathetoume tora.o ten kate ipe oti den xriazomaste alles metagrafes.mipos ide kanis sas sta filika ton xristodoulopoulo i ton nini na xrisimopoioithi stin thesi auti gia 10 lepta?aristera stin amina exoume mono ton spiropoulo.o ten kate ipe oti den theli metagrafes alles.emena prosopika den mou aresi o darlas alla kirie proponita epitaktika prepi na mini o darlas stin omada gia back up tou spiropoulou.kai afou den sou kanoun gia tin thesi tou epitelikou o xristodoulopoulos kai o ninis prepi na mini kai o kleiton gia back up tou kara allo den exis.kai telika prin dio xronia kapios peseiro pou oli vrizate, alla itan o monadikos pou ixe dosi kapio stigma stin anaptiksi tis omadas ixe gia epithetikous, ton salpiggidi,ton papadopoullo,ton postigga ton manoutso kai ton mantzio.simera kirie ten kate exis ton sise,ton salpiggidi kai ton petropoulo.kai eroto an kapios apo tous dio protous traumatisti pos the pezoume meta?me tin kavala sto oaka tha pezoume me mono ton petropoulo mprosta i me ton sise 4-2-3-1? AYTOS INE O KIRIOS TEN KATE POU THA KANI TERASTIO TON PANATHINAIKO kata ta alla na figi o mantzios asxetos an den paroume allo epithetiko dioti mono ston bagevits aresi. TORA POU MPIKANE LEFTA STIN OMADA DEN EXOUME KAPIO NA KANI TIS SOSTES EPILOGES ELEOS MIA APO TA IDIA PALI VARETHIKAME

Γεια σου Διονυση,
Ενα πραγμα για το οποιο δεν εγινε η παραμικρη αναφορα θα ηθελα να αναφερω.
Στο τριτο γκολ της Σπαρτα, υπαρχει πεντακαθαρο offside στον Ουιλφριντ (καπως ετσι λεγεται). Την ωρα που παιρωει την μπαλα για να την δωσει στον Καλουντα ειναι καθαρα σε θεση offside.
Δεν θελω να δικαιολογησω την ομαδα μου που ηταν απαραδεκτη, αλλα θα ηθελα να προτεινω σε εσας τους δημοσιογραφους, και ειδικα τους δημοσιογραφους της «αντικειμενικοτατης» εφημεριδας σας, αντι να το παιζουν προπονητες και να κατηγορουν τον «αδιορθωτο» Τεν Κατε, να κανουν και μια μικρη αναφορα στην φαση που ισως κρινει την προκριση.


Gennithika panathinaikos kai megalonontas den allaksa tin agapi mou gia tin omada oute gia ena lepto.den mou aresoun oi prosopolatries gia auto kai leo oxi se kiriako kai seitaridi dioti se diastimata otan efigan apo tin omada epikrinan autous pou tous anadiksan kai tous ekanan me lefta tin panathinaiki ikogenia.as kanoume omos mia sigrisi gia na doume giati i omada den pai kala. olimpiakos:::::::::: proponitis:ketspagia(asimos proponitis alla douleftaras.gnorizi oti stin elliniki pragmatikotita prepi na prostatepsis tin amina sou kai meta to goal tha to valis ite esi ite oi dietites.douleui poli stin taktiki,kai den tou aresoun oi peiramatismi perni apo tous podosferistes tou oti mpori perissotero) panathinaikos:::::::: proponitis:ten kate(gnostos voithos propotitis se megales omades.areskete sto risko kai sto na diatheti pektes pou na pezoun se 2 mexri 3 diaforetikes thesis.an then to kanoun tous vaftizi autos.latris tis fisikis katastasis alla oxi tis taktikis.latris tou epithetikou podosferou metin ennia troo 3 vazo tessera.zoume stin ellada podosferistes pou diathetoun: olimpiakos: termatofilakas: nikopolidis back up parnto panathinaikos: galinovits back up tzorvas dekxi mpak: olimpiakos: torosidis back up zevlakof back up pantos panathinaikos:moun back up ----------TEN KATE aristero mpak : olimpiakos: raoul mbravo back up leonarto panathinaikos: spiropoulos back up ---------TEN KATE kentriko amintiko didimo: olimpiakos:melberg-papadopoulos-papadopoullos panathinaikos: vitra-kante-sarieggi amintika xaf den tha to sxoliaso dioti nomizo iperexoume aristero haf: olimpiakos: zairi - ANAMENOMENI METAGRAFI - soleidis panathinaikos: leto - TEN KATE (vaftisma xristo doulopoullou sec aristero haf) deksi haf : olimpiakos: galleti - panathinaikos : nini- TEN KATE(vaftise tous gabriel,moun,salpiggidi) kentrika haf:olimpiakos:mareska -papadopoullos MALLON KAI METAGRAFI panathinaikos:karagounis -TEN KATE (xristodoulopoulos-ninis den dokimastikan) epithesi : olimpiakos: diogo-mitroglou-darpi shaiar ANAMENETE METAGRAFI panathinaikos: sise-salpigidis -petropoullos TELIKA AUTOS O PODOSFERISTIS KAI PROPONITARAS TEN KATE INE MEGALO TALENTO MPORIS NA TON VALIS OPOU THELIS SAN MBALANDER KAI LEME OTI O TEN KATE DEN XRIAZETE ALLOUS PEKTES KAI DIEROTOMASTE GIATI I OMADA DEN TRAVA KAI FONAZOUME GIATI DEN PERNOUME PROTATHLIMATA KAI VGAZOUME AXRISTOUS TOUS KLEITON ,IVANCITZ,MANTZIO,MATOS,KAI KRATAME MELISSI KAI ZITO O TEN KATE KAI OSI TON IPOSTIRIZOUN KAI KATO O TZIGGER DIOTI DEN AGAPA TON PANATHINAIKO KAI TON AGAPA O VGENOPOULOS KAI MPRAVO STON VGENOPOULO POU STIN KIPRO OTAN TOU EKANAN EROTISI GIA TIN OMADA AUTOS APANTISE OTI EDO ASXOLOUMASTE ME SOVARE PRAGMATA(MARFIN)O PAO INE TO HOMPI MOU. Ti allo na po den ksero re pedia PREPI NA KANOUME ALLI MIA METAGRAFI.DEN THELOUME OUTE ARISTERO MPAK OUTE DEKSI MPAK OUTE TERMATOFILAKA OUTE AMINTIKO HUMMER OUTE KENTRIKO HAF GIA BACK UP TOU KARA OUTE ALLO EPITHETIKO OUTE DEKSI HAF GIS BACK UP PIOU ALITHIA THELOUME ALLON ENAN TEN KATE EUXARISTO XORTASA

Αγαπητέ κ. Δεσύλλα,

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι αποδόσεις του ΟΠΑΠ για τον πρωταθλητή 2009-2010 και θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση.
Η απόδοση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό είναι στο 2,10 και αντίστοιχα για τον ΠΑΟ στο 2,40. Δεδομένου ότι μία εκ των δύο ομάδων θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, προσπαθώ να καταλάβω την λογική του ΟΠΑΠ για τις παραπάνω αποδόσεις κι αυτό γιατί αν ο παίκτης ποντάρει το ίδιο Χ ποσό σε κάθε μία εκ των δύο, τότε θα έχει εγγυημένο κέρδος το οποίο ανέρχεται σε 5% επί του κεφαλαίου σε περίπτωση κατάκτησης από τον Ολυμπιακό και 20% σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός στεφθεί πρωταθλητής.

Ισχύουν οι παραπάνω αποδόσεις που διάβασα και αν ναι τότε γιατί να μην ποντάρει κάποιος με την παραπάνω λογική?


prwta apo ola geia.
me lene eygenio eimai 15 xronwn kai eythxws exw zhsei ton pana8hnaiko stous 8 kai stous 16 kai exw dei polles fores mpala me ton paoulo soouza,to olisatebe,ton goran vlaovits.

dhladh exw dei ton pana8inaiko na paizei thn eyrwph me paixtes oxi onomata.otan o pana8inaikos epaize me entekada (terma:nikopollidh,stopers:kyrgiako-gouma,back:fussa-seitaridh,amyntika xaf:mpasina-vokolo,dekari ton karagounh,extrem ton munch kai vazexa kai sthn epi8esh ton manolh=olisatebe.nai men polloi paizane sthn e8nikh ellados (lege me basina karagounh kai allous)phgaine gamata sthn eyrwph kai htane a3iwsevastos akoma kai apo thn manchester united,pou eixame pai3ei ouko ligo polles fores(to egrapsa la9os to 3erw).mpainame sthn leoforo gemath apo kosmo kai opoios tolmouse na pathsei ekei mesa tis etrwge gia ta kala.twra pleon sthn meta jigger epoxh,sthn ypoth8emenh polumetoxikhpana8inaikara,gt den vlepoume oute kuppelo oute prwta8lhma oute paizoume kala sthn eyrwph.persi pou eixame to megalutero refsto apo oles tis omades sthn super league kai phrame molis tous e3eis(kleiton,moun,xristodoulopoulo,roukavina,zilberto,gabriel,kai david.kai to bagger molis na 3epernaei ta 17 ekatommuria eyro).h omada epeize kala,anatrepsame skor,kontrarame ton olumpiako(o diakaeis po9os olwn twn epoxwn)kai pai3ame sthn eyrwph mia hara,an e3airesoume thn hta (dh8en sok)apo thn anwr8wsh.fetos,h logikh leei,oti eprepe na eimaste polu kaluterh.phrame cisse,letokatsouranh,kante,mpiersmir,onomata dh8en trantaxta.gt o pana8inaikos den paizei.gia tous e3eis logous:

1on:oi paixtes den exoun de8ei ka9olou.einai dynaton o katsouranhs na 3ekinaei proetoimasia 13 meres prin apo ton simao.

2on:den exei ginei douleia sthn proponhsh.oute panw sthn texnikh twn paixtwn,oute sthn kukloforia,oute sthn amyna.den exoun katalavei oi paiktes ti rolo 8elei o proponhths na paizoun.ta xaf xamena, h amuna tsirko,ta back den 3eroun an prepei na vgoun mposta kai na kleisoun ta extrem pros to kentro h an prepei na meinoun pisw,ta extrem den 3eroun an 8a paizoun ton rolo ton perifeikwn h an prepei na einai pio texnites kai oxi polu ekriktikoi,kai olh h epi8esh perimenh apo ton (megisto,kaka ta psemata)cisse na valei goal kai ka9ontai kai 3unontai.

3on:prepei na ginou metagrafes gia na er8oun paiktes gia na kalupsoun tis adynamies ths omadas.o opoiosdhpote fila8los tou pao 3erei oti xreiazetai na fugei o sarriegi kai na meinoun mono oi :kante,vyntra,mpiermir,kai na paroun xrono kai ta tsiko(lege me mpoutziko kai alloi),xreiazontai ena aristero bak gia na allazei ton spytopoulo(den ginetai na paizei olous tous agwnes entos ellados kai sthn eyrwph ena aristero back.den stekei.persi mporese kai apedose gt pou kai pou empaine o polwnos o vavrziniak).xreiazetai deytero de3i back,den mporei na pai3ei o mpiersmir ekei,xreiazetai sta8ero de3i extrem.

4on:prepei oloi oi paiktes pou einai se daneismo na pwlh8oun gia na ypar3ei merikh kalupsh tou bagget pou dapanh8hke gia tis metagrafes.

5on:osoi paiktes apo thn deyterh omada fainetai oti exoun mellon kai a3izoun pragmatika prepei na dw8oun daneikoi se omades tous e3wterikou gia na metrisoun perissotero xrono symmetoxhs kai na gyrisoun pisw pio pepiramenoi kai pio e3eligmenoi apo pleyras texnikhs.

6on:prepei na epikentro8ei to endiferon sto kainourgio mas ghpedo gia na exoume amesa apotelesmata kai e3eli3h sto 8ema.na arxisoun epitelous oi diadikasies.

7on:prepei na vre8ei a3iologos proponhths me dynatothtes kai titlous sthn plath tou gia na antikastasthsei ton tenta proponhth mas se periptwsh pou xasoume apo thn sparta kai meinoume arketa pisw se va8mous mexri na 3ekinhsei h nea periodos tou prota8lhmatos ton ianouario.

8on:prepei na krathsoun ta muala ton paimktwn katw oi prponhtes kai sxetikoi.den shmainei oti me to p hr8an ston pana8inaiko oi:cisse,zilberto,leto kai katsouranhs 8a ginei tpt to tromero kai 8a paroun ola ta paixnidia panw tous.

9on:prepei na dw8ei o tzorvas kai na apokth8ei kapoios termatofylakas polu kaluteros apo ton galinovic.enta3ei einai polu kalos alla xreiazomaste kapoion kalutero.dekaeties oloklhres o pana8inaikos fimizontan gia tou termatofylakes tis.mhn 3exnate pws apo aythn thn 8esh perasane sarganhdes,gmox,vantsik,nikopollidis,oikonomopoulos.

ayta htan ta osa me kaigane toso kairo 8a h8ela na ta pw dhmosia.epishs 8elw na anafer8w kai ston agwna me thn sparta prague.oi perissoteroi pana8inaikoi 8a peratazan thn omada teliws diaforetika.den paizame me thn bagern munchen gia na exoume gia susthma to 4-3-2-1. o pana8inaikos 9a eprepe na paizei kapws etsi:

terma: galinovits

amyntikoi:kante-mpersmir

plagia back:spyropoulos,vyntra(exei phra sthn 8esh.epai3e xronia ws de3i back)

amyntika xaf:simao-katsouranhs(h zilberto-simao,h simao-matos)

aristero extrem:leto(h karagounhs,den einai extrem alla mporei na apodosh e3isou kala)

de3i extrem:gabriel

center for:cisse-salpigidhs(h cisse-roukavina)

einai genikos apodekto pws pantote o pana8inaikos apodidei kalutera pantote otan oi 11kada apoteleitai apo palaioterous paiktes ths omadas kai ena klasiko susthma xwris polles metatropes.9a h8ela na to dhmosiepfsetai sto site kai na sxoliasetai ta legomena mou.eyxaristw polu.

eygenios 15 xronwn apo kalli8ea.pana8inaikos oxi kollhmenos kai polu antikeimenikos pantote.

ΝΑΙ ΔΕΣΣΥΛΑ. ΝΑΙ. Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ. ΤΟ ΠΩΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΑΤΕ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΒΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΣΩ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΣΩ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ Η ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΦΤΑΙΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ. ΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΣΥ ΕΙΧΕ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ "ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ" ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ.

ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Απάντηση: Αν γινόσουν περισσότερο συγκεκριμένος θα ήταν καλύτερα. Για τον Τεν Κάτε την έχω πει τη γνώμη μου. Θεωρώ ότι έχει κάνει περισσότερα λάθη, παρά σωστά. Οσο για τον Πατέρα, έχω πολύ καλή άποψη. Σε δύσκολους καιρούς ήταν αυτός που προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση και γενικά δουλεύει πολύ.



Διονύση καλησπέρα,

κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι προπονητής ούτε και θέλω να γίνω. Επίσης δεν θέλω να κρίνω τον Τεν Κάτε γιατί για να φτάσω στο σήμειο να τον κρίνω σημαίνει πως είμαι προπονητής και έχω μια ανάλογη ή έστω λίγο μικρότερη εμπειρία. Επειδή λοιπόν δεν έχω τίποτα από τα παραπάνω δεν μπαίνω στην διαδικασία αντιπαράθεσης με έναν επαγγελματία ο οποίος σίγουρα έχει μάθει και έχει ζήσει πολύ περισσότερα ( ποδοσφαιρικά πράγματα ) από εμένα. Γι ' αυτό και δεν θα υπησέλθω σε άκρως τεχνικά θέματα ( προετοιμασία, θέσεις παιχτών ή ακόμα και ποιότητα ομάδας ) και μηδενισμούς. Αυτό που θα ήθελα είναι χρησιμοποιώντας ιστορικά στοιχεία από ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού να στηρίξω την άποψη μου πως είναι εξαιρετικά δύσκολο ο ΠΑΟ να περάσει την Τρίτη.

Θα ξεκινήσω με την άποψη μου πως ο ΠΑΟ είναι εκ φύσεως αμυντική ομάδα. Και αυτό το στηρίζω δεδομένου πως έχω ξεχάσει από πότε ο ΠΑΟ έχει να νικήσει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι εντός έδρας με 4 ή 5 γκόλ ανεξαρτήτου δυναμικότητας της αντίπαλης ομάδας. Ακόμα και στον περυσινό επαναληπτικό με την Σπάρτα ( κι ενώ είχε ξεκάθαρο προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα γεγόνος που δεν φόρτωνε με άγχος τη ομάδα ) θυμίζω πως νίκησε με την ψυχή στο στόμα 1-0 στο τέλος. Δεν είναι απαραίτητα κακό ότι ο ΠΑΟ είναι αμυντική ομάδα ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια! Άλωστε έτσι, και στο πρόσφατο και στο απώτερο παρελθόν έκανε μίνι πορείες ( και λέω μινι γιατί εγώ προσωπικά θεωρώ πορεία για μία ομάδα να φτάσει τουλάχιστον στους "4" ). Στο απώτερο παρελθόν με 3 στο κέντρο της άμυνας ( Κυριάκο -Γκούμα σαν στόπερ και Χένρικσεν ως λίμπερο που "καθάριζε" οτι πέρναγε ) είτε με 3 αμυντικά χαφ πιο πρόσφατα. Έτσι κρατούσε τουλάχιστον το 0 στο 1ο ημίχρονο και στο δεύτερο η γηπεδούχος ομάδα έπρεπε να "ανοιχτεί" γεγονός από το οποίο η ομάδα μας επωφελούτω και πετύχαινε γκόλ. Θυμίζω αμέτρητα παραδείγματα Σπάρτα Πράγας πέρυσι, Ιντερ στο Μεάτσα, Βέρντερ στη Βρέμη, Αμβούργο στη Nordbank Arena ή ακόμα και Πόρτο και Άγιαξ παλαιότερα. Σε τέσσερα παιχνίδια που πρόχειρα θυμάμαι, δεν συνέβη αυτο ( λόγω υποτίμησης του αντιπάλου ) και το απότέλεσμα ήταν το ίδιο: Σπάρτα Πράγας - ΠΑΟ 3-1 φέτος, Ανόρθωση - ΠΑΟ 3-1 ( κατά διαβολική σύπτωση το ίδιο σκόρ ), Βίλα - ΠΑΟ 3-1 το 2005 ( κατά διαβολική σύπτωση πάλι το ίδιο σκόρ ) και Στούρμ Γκράτς - ΠΑΟ 2-1 ( περίοδος 2001 ). Ή ακόμα και μεγάλες ομάδες που προσπάθησε να "τραβήξει την άμυνα ψηλα" ή όπως λεγόταν " επιθετική άμυνα" ( π.χ. Μαλεζάνι ) το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό ( όλοι θυμούνται την καταστροφική χρονιά με τις 5άρες πράγμα ασυνήθιστο για τον ευρωπαίο ΠΑΟ ).

Και για να περάσω στο θέμα της πρόκρισης, από πότε ο ΠΑΟ έχει να βάλει 3 ή και παραπάνω γκόλ εντός έδρας? Τα τελευταία που θυμάμαι είναι με την Δυναμό Τυφλίδας ( μία ομάδα ανάξια λόγου και χωρίς το βάρος ανατροπής κάποιου σκόρ ) και ο επαναληπτικός με τη Βίσλα που και πάλι δεν ήρθε εύκολα ( δεν θέλω να ξαναζήσω εκείνη τη βραδιά στη παράταση )! Με ομάδα τουλάχιστον δύο επίπεδα ανώτερη ομάδα κινδύνεψε να αποκλειστεί και δια μαγείας ( πραγματικά θεωρώ πως η τύχη εκείνο το βράδυ μας χαμογελούσε από χιλιόμετρα ) πήρε την πρόκριση στην παράταση! Ακόμα και στον επαναληπτικό με την Βιγιαρεάλ, παρά το θετικό εκτός έδρας 0-0 δεν την "πατήσαμε" μέσα στην εδρα μας! Ένας λόγος είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καυτή έδρα για να "πνίξεις" τον αντίπαλο και ο άλλος λόγος γιατί εκ φύσεως δεν είμαστε η ομάδα που θα βάλει 3, 4 ή 5 γκολ καλώς ή κακώς ( δεν λέω ότι η Βιγιαρεάλ είναι ανωτερη γιατί έχουμε αποκλείσει πιο δυνατές, έμπειρες και με βαριά φανέλα ομάδες - π.χ. Γιουβέντους-) ! Πόσω μάλλον όταν όλοι ψιθυρίζουμε μεταξύ μας ότι κουτσά στραβά ένα γκόλ θα το φάμε με αυτήν την άμυνα γιατί πολύ απλά πρέπει να είμαστε επιθετικοί και θα ανοιχτούμε. Είναι απλό! Αυτό που κάναμε τόσα χρόνια τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και ειλικρινά δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο. Δεν αλλάζεις τη φύση μιάς ομάδας από τη μία μέρα στην άλλη όταν ειδικά λειτουργείς έτσι εδώ και πολλά χρόνια ( ειδικά όταν δεν είναι αποτυχημένη αυτή η "συνταγή") ! Γι' αυτό και θεωρώ πως δεν έπρεπε να αλλάξει και στο πρόφατο παιχνίδι στην Πράγα. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών ή ο απαισιόδοξος φίλαθλος που γκρινάζει με την πρώτη "στραβή" αλλά ηχεί από τώρα στα αυτιά μου η πασίγνωστη φράση " προσπαθήσαμε αλλά η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι που ήμασταν πολύ κακοί ".

Διονύση θα ήθελα τη γνώμη σου για όσα ανέφερα και όπως επίσης ότι ίσως ότι το Europa League ( πρώην UEFA ) ενδείκνυται καλύτερα ( για να κλείσω με λίγο πιο αισιόδοξο τόνο ) για μία ελληνική ομάδα που θέλει να συνδυάσει πρωταθλημα - κακά τα ψέματα αυτό ζητάμε όλοι - και μία αξιοπρεπή πορεία στα ευρωπαϊκά σαλόνια!

Με εκτίμηση,
Γιώργος.

ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΟΜΑΙ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ, ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ή ΦΕΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ "ΓΙΕΣ ΜΕΝ". ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟΝ ΓΚΕΚΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ, ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΕΡΙΣΥ ΠΡΟΤΟΥ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΕΔΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑ ΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΟΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΚΑΝΑ ΖΑΠΙΝΓΚ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ "ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ". ΟΜΩΣ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΣΥ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 4 ΘΕΣΕΙΣ, ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑΥΤΟ?
ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ, ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ, ΣΤΟΠΕΡ ΠΗΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΑΚΟΜΑ, ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΠΑΚΤΕΣ. ΕΔΩ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ (ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΟΜΑΡΕΣ).
ΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ Ή ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ? Ή Ο ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΟΣ ΝΙΝΗΣ? ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Ο ΚΛΕΙΤΟΝ ΚΑΙ Ο ΙΒΑΝΣΙΤΣ, ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΧΑΦ ΑΠΟ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ, ΣΙΜΑΟ Ή ΜΑΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΩΡΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΤΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Για επικοινωνία με τον συντάκτη: dionisis _d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x