Διονύσης Δεσύλλας

Ο Κλέιτον, ο Καρνέζης κι ο αθεόφοβος Σπάθας

*Το «διπλό» για τον Παναθηναϊκό, στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει για κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πάρα μα πάρα πολύ σπουδαίο. Οι «πράσινοι» πέρασαν από μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύονταν, σε έναν αγωνιστικό χώρο… ακατάλληλο για ποδοσφαιριστές, συνέχισε να είναι μέσα στο «κόλπο» και φυσικά «αγόρασαν» ηρεμία, μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας.

*Το «διπλό» για τον Παναθηναϊκό, στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει για κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πάρα μα πάρα πολύ σπουδαίο. Οι «πράσινοι» πέρασαν από μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύονταν, σε έναν αγωνιστικό χώρο… ακατάλληλο για ποδοσφαιριστές, συνέχισαν να είναι μέσα στο «κόλπο» και φυσικά «αγόρασαν» ηρεμία, μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας.

*Ο Κλέιτον, στην πιο παραγωγική του χρονιά με την πράσινη φανέλα, ήταν εξαιρετικός, το δίχως άλλο. Δεν είναι μόνο το εκπληκτικό γκολ – ψαλίδι του Βραζιλιάνου που έδωσε το πολύτιμο «τρίποντο» στο «τριφύλλι». Είναι η γενικότερη παρουσία του στο ματς, το οποίος ίσως να ήταν το καλύτερο του από τότε που πέρασε τις πόρτες της Παιανίας. Οργάνωνε, κρατούσε μπάλα, δημιουργούσε και βοηθούσε στον ανασταλτικό τομέα, όποτε χρειαζόταν. Ναι, αυτόν τον Κλέιτον ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται.

*Σούπερ εμφάνιση κι από τον Καρνέζη! Ο Ελληνας γκολκίπερ χρωστούσε στην ομάδα του, αλλά και στον εαυτό του μια τέτοια απόδοση. Φώναζα και έγραφα εδώ και καιρό ότι δεν είναι πορτιέρο για πέταμα. Του «έκατσαν» περιπτώσεις με μπόλικη ατυχία. Ακόμη και σήμερα αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών! Ο Καρνέζης μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα του. Η σημερινή του εμφάνιση, με τις πολύ καλές και καθοριστικές επεμβάσεις του, αλλά και με την ωριμότητα που έδειξε, το αποδεικνύουν…

*Πάμε, τώρα, στον άνθρωπο που θέλει συχνά – πυκνά να γίνεται ο πρωταγωνιστής. Ποιος είναι; Μα, φυσικά, ο Ηλίας Σπάθας. Τι έκανε ο αθεόφοβος; Επέτρεψε να γίνει αυτό το ματς, σε έναν αγωνιστικό χώρο… παγοδρόμιο, επικίνδυνο και αναμφίβολα όχι για να γίνει ένας ματς. Προκαλεί εντύπωση, μάλιστα, πως ενώ αρχικά είχε πάρει απόφαση να μη διεξαχθεί η αναμέτρηση, έπειτα από 40 λεπτά την άλλαξε και έδωσε εντολή για σέντρα. Είχαν προηγηθεί, βέβαια, οι… σκούπες, αλλά και τα «πάνω – κάτω» του αμαξιδίου για τους τραυματίες, προκειμένου να σπάσει ο πάγος. Κύριε Σπάθα, μας κοροϊδεύετε;

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com
twitter@dionisis_d

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x