Κώστας Μιαούλης

Τρία τα ανησυχητικά προβλήματα της

www.sport-fm.gr

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας σύμφωνα με τον οποίο όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στα φιλικά, η εικόνα αλλάζει προς το καλύτερο, όταν αρχίζουν τα επίσημα παιχνίδια. Ο Μπάγεβιτς πάντως στις προσεχείς δέκα ημέρες καλείται ν΄ αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα,που μοιάζουν αυτή τη στιγμή δυσεπίλυτα.

Το πρώτο είναι οι λάθος μπαλιές που κάνουν οι χαφ. Ο Ενσαλίβα είναι ζήτημα αν μπόρεσε σε όλον τον αγώνα να κάνει δυο-τρεις μπαλιές της προκοπής. Λίγο καλύτερος από τον «Ταμ», αλλά όχι σε βαθμό που ν’ ανακουφίζει την ομάδα, ο Γρηγόρης Μάκος που κι αυτός θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοση του. Κάτω από την σχετική πίεση των Αργεντινών, όποτε αυτή γινόταν με επιμονή, τα λάθη γίνονταν πολύ εύκολα από τη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάνει μπροστά. Με δεδομένο πως ο Παντελής Καφές, ο πιο παραγωγικός μέσος της ΑΕΚ χάνει το πρώτο ματς με τη Βασλούι και πιθανότατα και το ντέρμπι ο προβληματισμός μεγενθύνεται.

Το αριστερό άκρο της άμυνας, εξακολουθεί ν’ αποτελεί μαύρη τρύπα και από εκεί η ΑΕΚ δέχεται πολλές επιθέσεις. Ούτε ο Καράμπελας, ούτε ο Χουανφράν μοιάζουν αυτή τη στιγμή ν’ αποτελούν αξιόπιστες λύσεις αμυντικά, σε βαθμό που να σκέφτεται κανείς, πως αν πάνε έτσι τα πράγματα, το πιθανότερο είναι να επιστρατευτεί πάλι ο Γεωργέας για να έχει η «Ένωση» ήσυχο το κεφάλι της αμυντικά.

Εξακολουθεί να προβληματίζει η συνεργασία του Τζεμπούρ με τον Σκόκο με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι δύο τους φαίνεται να μην βρίσκονται, όχι μόνο για τους λόγους που παραπέμπουν στο εξωαγωνιστικό λόγο. Είναι πιθανό τελικά οι δύο ποδοσφαιριστές να μην ταιριάζουν, αν και πέρσι σε ορισμένα παιχνίδια είχαν κάνει βγάλει και καλές συνεργασίες. Η διάρκεια είναι αυτή που μετράει όμως και με έναν σχεδόν χρόνο συνύπαρξης, μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν έχουν πείσει ότι βρίσκονται. Όσο για το Λεονάρντο θα ήταν αρκετά αυστηρό να τον κρίνει κανείς με δυο τρεις προπονήσεις, όμως έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν την ΑΕΚ. Ο Γαλλοαλγερινός τόσο με τον Πανιώνιο, όσο και χθες έβγαλε καλές φάσεις συνεργασίας, μόνο με παρτενέρ τον Παυλή. Ο τελευταίος θεωρώ πως δικαιούται ευκαιρίες, σε παιχνίδια ή σε στιγμές που η «Ένωση» θα βρίσκει χώρο.

Μοναδική αξιόπιστη πηγή για να βγουν σωστές πάσες και κάποιες μπαλιές της προκοπής φαντάζει ο Μαντούκα. Ο Βραζιλιάνος χωρίς να είναι εντυπωσιακός, κάνει πέντε σωστά πράγματα και χθες έκανε και ωραία κλεψίματα, μάρκαρε και γενικώς ήταν χρήσιμος για την ομάδα. Όσο για τα συστήματα αυτό το 4-3-3 φαίνεται πως δεν μπορεί να βρει για την ώρα και πάλι σωστή εφαρμογή και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να μπορέσει να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς καλά. Τουλάχιστον όταν το σύστημα γύρισε σε 4-2-3-1 (όπου η τριάδα Σκόκο, Λεονάρντο, Μαντούκα άλλαζε συνεχώς θέσεις, όπως γινόταν στην προετοιμασία), η κατάσταση έστρωσε λίγο, αλλά ο Αργεντινός σε πολλές περιπτώσεις ήταν υπέρ του δέοντος εγωιστής με αποτέλεσμα να του λείπει η ουσία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x