Ελλάδα

Νίκολας: «Θέλουμε και τα τρία τρόπαια»

Τοποθέτησε τον πήχη και πάλι ψηλά. Αν θέλουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, σύμφωνα με τον Ντρου Νίκολας, ο πήχης τοποθετήθηκε «εκεί όπου αρμόζει σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Πολύ ψηλά». Ο Αμερικανός γκαρντ του «τριφυλλιού» μίλησε στη «Sportday» και εξήγησε ότι οι «πράσινοι» θέλουν και φέτος «και τα τρία τρόπαια».

Τοποθέτησε τον πήχη και πάλι ψηλά. Αν θέλουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, σύμφωνα με τον Ντρου Νίκολας, ο πήχης τοποθετήθηκε «εκεί όπου αρμόζει σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Πολύ ψηλά». Ο Αμερικανός γκαρντ του «τριφυλλιού» μίλησε στη «Sportday» και εξήγησε ότι οι «πράσινοι» θέλουν και φέτος «και τα τρία τρόπαια».

Πώς διαχειρίζεσαι το θέμα του κινήτρου... όταν τα έχεις πάρει όλα;

«Υπάρχει πάντα τρόπος! Το γεγονός ότι πήραμε το τριπλ κράουν πέρυσι δεν σημαίνει ότι κουραστήκαμε. Θέλουμε και φέτος να κατακτήσουμε και τα τρία τρόπαια. 'Η μάλλον καλύτερα να υπερασπιστούμε αυτά που κατακτήσαμε με αρκετό κόπο. Αρα το κίνητρο είναι διπλό. Αλλωστε, όταν έχεις φιλοδοξίες και επιθυμίες σε αυτό το επάγγελμα, θέλεις να πάρεις και τίτλους. Κάθε φορά που θα έχουμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε, θα την αρπάξουμε από τα μαλλιά γιατί απλά είμαστε ο Παναθηναϊκός και αυτό λέει πολλά από μόνο του. Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, γιατί υπάρχουν και αντίπαλοι, αλλά εμείς θέλουμε το ριπίτ και δεσμεύομαι ότι θα πολεμήσουμε για αυτόν τον σκοπό».

Το μήνυμα που στέλνετε προς τους πάντες είναι «ελάτε να μας τα πάρετε»;

«Το μήνυμά μας είναι το ίδιο. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, θα προσπαθήσουμε να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο, όπως έγινε πέρυσι, αλλά και όπως είχε κάνει ο Παναθηναϊκός και τις προηγούμενες σεζόν. Αν και όπως το σκέφτομαι δεν χρειάζεται να στέλνουμε μηνύματα, αλλά να απαντούμε μόνο στο γήπεδο, αφού πρώτα έχουμε δουλέψει σκληρά στο κομμάτι της προετοιμασίας. Αλλωστε οι αντίπαλοί μας ξέρουν ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να βελτιωθούμε ατομικά για το καλό του συνόλου».

Πλην των τροπαίων, τι είναι αυτό που κρατάτε από την περσινή χρονιά, ως... φύλλο πορείας για το μέλλον;

«Οτι δημιουργήσαμε μια παρέα από παίκτες. Δεθήκαμε γρήγορα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι αναπτύξαμε δυνατές σχέσεις φιλίας μεταξύ μας και αυτό μας βοήθησε κυρίως στις δύσκολες στιγμές της ομάδας. Εχει μεγάλη σημασία να κάνεις προπόνηση ή να συνεργάζεσαι σε κάθε αγώνα με άτομα τα οποία χαίρεσαι να βλέπεις κάθε μέρα και να αισθάνεσαι λύπη όταν δεν τους βλέπεις. Αυτό κρατάμε και θέλουμε να το διατηρήσουμε και τη φετινή σεζόν για να μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα».

Εχεις ήδη μια χρονιά στην πλάτη σου με την πράσινη φανέλα. Πιστεύεις ότι αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι σε ετοιμότητα;

«Φυσικά. Αισθάνομαι υγιής και αυτό είναι το βασικότερο. Η περσινή χρονιά ήταν ένα δυνατό μάθημα για μένα, αφομοιώνοντας διαφορετικά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού μου σε σχέση με αυτά που έκανα, όπως στον τομέα της άμυνας. Θεωρώ τον εαυτό μου πανέτοιμο και τον παραδίδω στην υπηρεσία του Παναθηναϊκού».

Ενα σχόλιο για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού (Τέπιτς, Καλάθης, Μπόγρης).

«Και οι τρεις παίκτες έχουν ταλέντο για να πετύχουν σε αυτό που κάνουν και να βοηθήσουν και την ομάδα. Είναι νέοι, αλλά πιστεύω ότι μπορούν εύκολα να αφομοιώσουν το σύστημα και τη νοοτροπία του Παναθηναϊκού. Θεωρώ ότι είναι ώριμοι μπασκετικά. Είμαι σίγουρος ότι όταν ο Τέπιτς και ο Καλάθης επιστρέψουν από την Εθνικές, στις οποίες έχουν παίξει παιχνίδια, και θα είναι σε εγρήγορση, θα προσφέρουν αυτό που ξέρουν το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x