Λάμπρος Γκαραγκάνης

«Μα είναι τρελοί, εκεί στην Αθήνα;»

www.sport-fm.gr

Σκοπός του παρόντος δεν είναι, σε καμία περίπτωση, να κρίνει το μεταγραφικό σχεδιασμό του φετινού Παναθηναϊκού, μια και η υφή του είναι καθαρά προσωποκεντρική. Η επισήμανση είναι ρητορική: πως γίνεται ο Τεν Κάτε, στο διάστημα της θητείας του ως τώρα, στον πάγκο του «τριφυλλιού» να μην θέλει να βλέπει μπροστά του τρεις παίκτες που ήταν από τους λιγοστούς του ρόστερ, που γνώριζαν τόσο υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου. Μάτος και Ίβανσιτς έφυγαν, ο Κλέιτον μένει, με την πιθανότητα να παροπλισμού του να φαντάζει πιθανότατη. Βρισκόμενος στην Αυστρία, εκεί στα σύνορα με τη Γερμανία, λίγο έξω από το Κούφσταϊν, την 22α Αυγούστου, άκουγα στο βαυαρικό ραδιόφωνο «Bayern 1» την περιγραφή του Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου. Οι γνώσεις μου στα γερμανικά μού επέτρεπαν ν΄αντιλαμβάνομαι τις «αγγλόηχες» λέξεις θαυμασμού του σχολιαστή και το όνομα «Αντρέας Ίβανσιτς».

Ευτυχώς, η συνοδός μου γνώριζε τη γλώσσα καλά και είχα άμεση μετάφραση, επομένως και γνώση για την άποψη του σπίκερ για το παιχνίδι και τους πρωταγωνιστές του. Στην αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής, στο «Μπρούχβεγκ», ο «Μότσαρτ» ήταν χάρμα οφθαλμών, βοηθώντας άμεσα τη FSV 05 να επικρατήσει της ακριβότερης και ποιοτικότερης αντιπάλου της. Αργότερα, είδα τον Λουίς Φαν Χάαλ, στο γερμανικό SKYSPORT, να κοιτά αποσβολωμένος τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζει με το γνώριμο του τρόπο, τρέχοντας με τα χέρια ανοικτά! Είχε σκοράρει στο 25΄ μ΄ ένα πανέξυπνο αριστερό σουτ, ενώ εξέθεσε ουκ ολίγες φορές την άμυνα της Μπάγερν. Ο Ίβανσιτς αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή μιας ομάδας με λίγες δυνατότητες οικονομικές και αγωνιστικές. Κίνηση αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, όταν οι υπόλοιπες τρεις «πληρωτέες» μεταγραφές του συλλόγου έφθασαν τις 750 χιλιάδες.

Η αλλαγή προπονητή δεν τον επηρέασε, μια και Τούσελ τον θεωρεί ό,τι ποιοτικότερο έχει στο δυναμικό του. Θεωρώ ακόμη μεγαλύτερη κατάκτηση του «Ιβ» το επίτευγμά του να μπορέσει να διακριθεί και να βοηθήσει ν΄ ανέβει επίπεδο, μία ομάδα η οποία θεωρείτο ξοφλημένη στην αρχή της σεζόν. Ένα γκολ και δύο ασίστ, σε τέσσερις αγωνιστικές, δεν είναι κακή συγκομιδή σ΄ ένα τόσο ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο κ. Τεν Κάτε σίγουρα κάποια στιγμή θα κληθεί ν΄ αναλύσει το γιατί πέταξε στο καλάθι των αχρήστων, παίκτες τέτοιου επιπέδου. Η εμπάθεια έχει και τα όριά της! Είναι λυπηρό να φεύγει ένας ποδοσφαιριστής αυτής της αξίας, με αβαντάζ την εξαιρετική του πάσα που δεν αφθονεί στον Παναθηναϊκό, και να δηλώνει ότι βρήκε τη χαμένη του χαρά, την οποία είχε απολέσει από τα καπρίτσια κάποιου.

Ό,τι παραπέταξαν οι «πράσινοι», κόντρα στη μεγαλύτερη ομάδα της Γερμανίας, αποθεώθηκε από τον σπίκερ που ανέφερα παραπάνω. «Μα είναι καλά εκεί στην Ελλάδα; Θα κοιτάξω το ρόστερ του Παναθηναϊκού για να δω ποιους έχει καλύτερους και δεν έπαιζε ο Αντρέας! Οι άνθρωποι πρέπει να είναι τρελοί. Είναι μία Μάιντς μόνος του και ο δήμιος της Μπάγερν», ήταν το τελικό σχόλιό του. Αυτό που θα ήθελα εκείνη τη στιγμή ήταν να γνωρίζω τα γερμανικά και να βγω στον αέρα (αν και δεν υπάρχουν τέτοιες εκπομπές εκεί!) να γνωστοποιήσω στο συνάδελφο, ότι αυτός ο παίκτης έχει παίξει και αριστερό μπακ!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x