Stoiximan Super League

Άξια της μοίρας της, όχι της ιστορίας της…

Μόνο αυτό της έλειπε! Εκτός Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ, που γνώρισε την ήττα 1-0 στη Φυλή από τον Θρασύβουλο. «Η κοροϊδία σταματάει εδώ!» μετά το τέλος του αγώνα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, φωτογραφίζοντας πέντε παίκτες της Ένωσης για τους οποίους δεν υπάρχει μέλλον εφόσον παραμείνει ο Σερβοέλληνας στον πάγκο.

Μόνο αυτό της έλειπε! Εκτός Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ, που γνώρισε την ήττα 1-0 στη Φυλή από τον Θρασύβουλο. «Η κοροϊδία σταματάει εδώ!» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, φωτογραφίζοντας πέντε παίκτες της Ένωσης για τους οποίους δεν υπάρχει μέλλον εφόσον παραμείνει ο Σερβοέλληνας στον πάγκο.

Πέρα από την απόδοση, την οποία θα μπορούσε να αποδώσει κανείς στην κόπωση κάποιων παικτών, τις αλλαγές στα πρόσωπα της ενδεκάδας και άλλα, ανεξήγητα νωθροί παρουσιάστηκαν μερικοί από τους πιο σημαντικούς παίκτες του «Δικέφαλου», σαν να μην είχαν προηγηθεί οι υπόλοιπες «βόμβες» στον θεσμό. Σε ρυθμούς φιλικού ο Σκόκο, συνεχίζει να μην βρίσκει στόχο ο Μπλάνκο. Ψυχωμένοι και με σχέδιο οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά, πανηγύρισαν την τεράστια πρόκριση! Οργισμένη αντίδραση και αποδοκιμασίες από τον κόσμο της ΑΕΚ που βλέπει την ομάδα του να μένει εκτός στόχων από τον Οκτώβρη. Κορυφαίος των νικητών ο Μίλτος Σαπάνης.

Το ματς

Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση και έφερε αντιμέτωπες τις δύο ομάδες, λίγο-πολύ είχαμε στο μυαλό μας την εικόνα του αγώνα. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά ήταν φανερό ότι είχε πρόβλημα στο να κυκλοφορήσει την μπάλα γρήγορα και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Καθώς περνούσε η ώρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, με τους «κιτρινόμαυρους» όμως να φτάνουν σε θέση βολής με τον Μπλάνκο αλλά και τον Ταχτσίδη. Ο νεαρός έχασε και την πιο κλασική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 34’, όταν σούταρε από τα δύο μέτρα, με τον Μπαρτζώκα εκτός φάσης, αλλά ο Ζαπρόπουλος πάνω στη γραμμή έδιωξε.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Θρασύβουλου έπαιξαν με αντεπιθέσεις και κατάφεραν να βγάλουν κάποιες φάσεις μπροστά από τον Σάχα, κάνοντας εμφανές ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά, αν τους δινόταν η ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος ήταν φανερό ότι οι παίκτες της «Ένωσης» φορτώθηκαν με άγχος από την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Κεχαγιά έπαιζαν ακόμη πιο κλειστά και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι κινείτο σε τεντωμένο σκοινί. Οι αλλαγές του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα του. Βέβαια, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν φέρει την ευθύνη για τη νωθρότητα του Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός, που πέρασε αντί του Χέρσι, δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα, έχοντας λανθασμένες επιλογές που δυσχέραιναν τις προσπάθειες των συμπαικτών του. Εκεί που μάλλον ο Μπάγεβιτς έκανε λάθος ήταν η αλλαγή του Ταχτσίδη, αφού ο νεαρός ήταν από τους πιο ορεξάτους και φιλότιμους παίκτες του «Δικεφάλου». Ο Παυλής που μπήκε στη θέση του ήταν αρκετά καλός και αν είχε περάσει στη θέση ενός πιο αμυντικογενούς παίκτη αντί του Ταχτσίδη, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί καλύτερα για την ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά προσπάθησαν να κρατήσουν το «μηδέν» και όσο περνούσε η ώρα, άρχισαν να σπανίζουν οι αντεπιθέσεις τους και περιορίστηκαν σε καθαρά αμυντικό ρόλο. Όσο τα πνευμόνια του Σαπάνη, του Πιπίνη και του Παληγεώργου κράταγαν, η ομάδα της Φυλής, έστω και με δυσκολία, έφερνε το παιχνίδι στα δικά της μέτρα, αφού ήταν φανερό ότι δεν ήταν δυνατό να χτυπήσει τον αγώνα. Κι όμως, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, ο γεννημένος σκόρερ, Στάθης Καραμαλίκης, σκόραρε και πέταξε την ΑΕΚ στο καναβάτσο. Μετά το γκολ, οι φίλοι της ΑΕΚ μάζεψαν τα πανό και άρχισαν να αποχωρούν, ενώ όσοι προτίμησαν να μείνουν το έκαναν μόνο και μόνο για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Μπαρτζώκας, Βασιλείου, Ζαπρόπουλος, Πιπίνης, Σαπάνης, Ντοριβάλ (65'Μίχος), Μαυροματίδης, Χατζηπαντελίδης, Κατσίκης (56'Ντελγκάδο), Παληεώργος, Αλεξάντροβιτς (84'Καραμαλίκης)

AEK: Σάχα, Γεωργέας, Άρτσε, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Χέρσι (53'Σκόκο), Μάκος, Γιάχιτς, Λεονάρντο (91'Ιορντάκε), Ταχτσίδης (74'Παυλής), Μπλάνκο

ΓΗΠΕΔΟ: «Στάδιο Φυλής»

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x