Stoiximan Super League

Και πως να το χάσει!

Από εδώ και πέρα όλα είναι στο χέρι του. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» αλλά η ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ, του δίνει αέρα 8 βαθμών στην κορυφή. Πολλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι "πράσινοι", «τεράστια» απόκρουση του Τζόρβα, ο οποίος κράτησε το μηδέν.

Από εδώ και πέρα όλα είναι στο χέρι του. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» αλλά η ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ του δίνει αέρα 8 βαθμών στην κορυφή. Πολλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι "πράσινοι", «τεράστια» απόκρουση του Τζόρβα, ο οποίος κράτησε το μηδέν.

Το ματς:

Από τα χειρότερα ημίχρονα των δύο ομάδων στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Για την ακρίβεια, ένα από τα πιο… άτολμα και φτωχά από άποψης θεάματος. Άρης και Παναθηναϊκός παρατάχθηκαν στο «Κλ. Βικελίδης» με εμφανή τη διάθεση να κρατήσουν ισορροπία μεταξύ κέντρου και άμυνας και μόνο εφόσον τους παρουσιαζόταν η ευκαιρία, έψαχναν την κόντρα για κάποιο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός, όσο περνούσε η ώρα και ενώ έβλεπε ότι τα μπακ του είχαν «σβήσει» από το γήπεδο τους πιο επικίνδυνους παίκτες του Άρη (Κάμπορα, Κάλβο και Χαβίτο), αποφάσισε να ανοιχτεί. Όλα αυτά μόλις δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Οι «πράσινοι» ανέβασαν τις γραμμές τους και με πολλές βοήθειες από τα κεντρικά τους χαφ, περιόρισαν τους Θεσσαλονικείς μεταξύ κέντρου και άμυνας.

Οι όποιες προσπάθειές τους, όμως, δεν απέδωσαν καρπούς. Ο Έκτορ Κούπερ έδωσε εντολή για μαζική άμυνα και στον Παναθηναϊκό αδυνατούσαν να βρουν κενό χώρο για να πατήσουν περιοχή. Επιθετικός πλουραλισμός δεν υπήρχε. Το αντίθετο μάλιστα… Οι φιλοξενούμενοι επιχειρούσαν να απειλήσουν μόνο με σέντρες από τα άκρα ή με ατομικές προσπάθειες του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, όταν στο 41’ έκλεψε την μπάλα από τον Νέτο και μπροστά από τον Σηφάκη αστόχησε. Είχε προηγηθεί ακόμη μία καλή στιγμή για τους ποδοσφαιριστές του Νιόπλια, με την κεφαλιά του Ζιλμπέρτο, που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Άρη (0-0).

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε. Ο Άρης όσο περνούσαν τα λεπτά προσπαθούσε να βρει κενούς χώρους για να απειλησει. Οι επιλογές του, όμως, στο χώρο της μεσαίας γραμμής … φρέναραν τις αξιώσεις του. Το ίδιο συνέβη και με τον Παναθηναϊκό. Άπαντες περιορίστηκαν στο κέντρο και αδυνατούσαν να περάσουν την τελική προσπάθεια. Οι αμυντικοί του Άρη συνέχιζαν να κρατούν «δεμένο» τον Τζιμπρίλ Σισέ, με αποτέλεσμα να μένει ο αντίπαλός τους έξω από την περιοχή τους.

Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε το «τριφύλλι» να δοκιμάσει τα… πόδια του. Στη μεγαλύτερη στιγμή του στο δεύτερο μέρος, ο Ζιλμπέρτο σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Κάλβο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Ακολούθησαν ορισμένα διαστήματα που ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και προβλημάτισε έντονα την αντίπαλη εστία.

Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα όμως έμελλε να γίνει για λογαριασμό των «κιτρίνων»! Στο 69’ ο Κάμπορα από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα, στην επαναφορά ο Τζόνσον πλασάρει με κενό τέρμα, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού εκτινάχθηκε εκπληκτικά και έδιωξε σε κόρνερ. Ήταν η στιγμή που οι «πράσινοι» πείσμωσαν και με ασφυκτική πίεση κράτησαν τον αντίπαλο (ξανά) πίσω από τη σέντρα. Το πρόβλημα, όμως, με τους «ανύπαρκτους» κενούς χώρους συνέχιζε να υφίσταται και οι παίκτες του Νιόπλια αρκέστηκαν σε ορισμένα μακρινά σουτ. Κανένα από αυτά δεν προβλημάτισε ουσιαστικά το Σηφάκη και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Κάλβο, Ν. Γκαρσία, Κόκε (68' Τζόνσον), Νασούτι, Κάμπορα (90' Αραβίδης), Χαβίτο, Πρίττας.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος (86' Λέτο) , Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x