Stoiximan Super League

Καβάλα-Άρης 1-1

Ανοιχτούς λογαριασμούς για το «ξεκαθάρισμα» της πέμπτης θέσης άφησαν Καβάλα και Άρης, που ήρθαν ισόπαλοι 1-1. Ντέρμπι αντάξιο των προσδοκιών του στο «Ανθή Καραγιάννη», με δύο γκολάρες από Κάλβο (8’) και Ντιέ (78’) να ανταμείβουν το εξαιρετικό ημίχρονο καθενός από τους αντιπάλους. Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους, που τελείωσαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ρινκόν στο 86’. Με καθυστέρηση, λόγω παρουσίας οπαδών του Άρη στις εξέδρες ξεκίνησε ο αγώνας.

Ανοιχτούς λογαριασμούς για το «ξεκαθάρισμα» της πέμπτης θέσης άφησαν Καβάλα και Άρης, που ήρθαν ισόπαλοι 1-1.

Ντέρμπι αντάξιο των προσδοκιών του στο «Ανθή Καραγιάννη», με δύο γκολάρες από Κάλβο (8’) και Ντιέ (78’) να ανταμείβουν το εξαιρετικό ημίχρονο καθενός από τους αντιπάλους.

Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους, που τελείωσαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ρινκόν στο 86’.

Με καθυστέρηση, λόγω παρουσίας οπαδών του Άρη στις εξέδρες ξεκίνησε ο αγώνας.



(Άρης)τα διαβασμένος…

Ξάφνιασμα μεγαλύτερο κι από αυτό που προκάλεσε η παρουσία των οπαδών του στις εξέδρες προκάλεσε στην άμυνα της Καβάλας ο Άρης. Οι «κίτρινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκαν την -ασυνήθιστη- αστάθεια που έδειξαν εξ αρχής τα μετόπισθεν των γηπεδούχων και έφεραν την κατάσταση απολύτως στα μέτρα τους.

Μέσα σε μόλις 180 δευτερόλεπτα, η Καβάλα είδε το «σενάριο» του ματς να γράφεται ολοκληρωτικά εναντίον της. Έτσι, αφού στο 7’ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νασούτι στον Ιωάννου (δύσκολη φάση για τον Κύρκο), στο αμέσως επόμενο λεπτό έβλεπε και την «πλάτη» του Άρη. Ο Παβίσεβιτς δυσκολεύτηκε να... αποφασίσει αν θα πάει στην μπάλα -όταν το έκανε γλίστρησε- και ο Κάλβο, αφού είπε ευχαριστώ, «ζωγράφισε» υπέροχα με το δεξί το 1-0.

Η αντίδραση των γηπεδούχων, κόντρα σε αυτά που θα περίμενε κανείς, υπήρξε σπασμωδική. Ο Ντε Μος -βλέποντας την ομάδα του να είναι λίγο πιο απειλητική από τσαντισμένο δωδεκάχρονο- πέρασε στο παιχνίδι τον Ορούμα, προσπάθησε να «ανακατέψει την τράπουλα», ωστόσο η «παρτίδα» του πρώτου ημιχρόνου κερδήθηκε αναμφισβήτητα από τον Κούπερ.

Επέστρεψε… «μπαρούτι»!

Προσβεβλημένη, θαρρείς, από την αγωνιστική της ανυπαρξία στο πρώτο μέρος, η Καβάλα επέστρεψε «αγριεμένη» στον αγωνιστικό χώρο. Οι «Αργοναύτες» πίεσαν από το πρώτο δευτερόλεπτο τους -μάλλον αιφνιδιασμένους- Θεσσαλονικείς και με την καλοζυγισμένη κεφαλιά του Ονουάτσι να χτυπάει στη συμβολή των δοκαριών, μόλις στο 48’, έδωσαν απλώς ένα δείγμα της αντεπίθεσης που ετοίμαζαν.

Παρόλο, δε, που είδαν τα «πυρά» τους να αποκρούονται για άλλη μια φορά από το δοκάρι του Πέσκοβιτς (προβολή εξ επαφής του Ρινκόν), η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδείχθηκε τελικά παρούσα σήμερα στο «Ανθή Καραγιάννη». Ο Ντιέ το απέδειξε με μεγαλειώδη τρόπο στο 78’ (φοβερή εκτέλεση φάουλ στο «παραθυράκι»), έδωσε στους γηπεδούχους αυτό που δικαιούνταν και «τιμώρησε» το… βαθύ κάθισμα που είχε κάνει ο Άρης πάνω στο 0-1.

Η αποβολή του Ρινκόν στο 86’ αποτέλεσε -παρά την πίεση εν τω μεταξύ της Καβάλας- την τελευταία σημαντική φάση του αγώνα, η λήξη του οποίου διατήρησε «φλεγόμενη» τη μάχη για τα play off.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΒΑΛΑ (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Μουρ, Σμολάρεκ (32’ Ορούμα), Ντικρόκ, Ρινκόν, Οικονόμου, Φερέιρα, Ιωάννου (62’ Σόσιν, 88’ Λάκης), Ντιέ, Ονουάτσι

ΑΡΗΣ (Έκτορ Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε, Νασούτι, Κάμπορα (80' Τζόνσον), Χαβίτο (75’ Βαγγέλι), Πρίττας (64’ Γκαρσία)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γούκος (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x