Stoiximan Super League

Ο νόμος του «Ζορό»

Με τον Ισμαέλ Μπλάνκο να σκοράρει για τέταρτη φορά σε ισάριθμα ματς στο γήπεδο της Τούμπας, η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ με 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά ήταν φλύαροι σε όλο το ματς. Καλύτερη η «Ένωση» στην επανάληψη, όπου έχασε ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα που είχε πάρει από το 16’ με τον «Ζορό». Μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στο -2 την κορυφή εκμεταλλευόμενος το αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ έχασε ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Με τον Ισμαέλ Μπλάνκο να σκοράρει για τέταρτη φορά σε ισάριθμα ματς στο γήπεδο της Τούμπας, η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ με 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά ήταν φλύαροι σε όλο το ματς. Καλύτερη η «Ένωση» στην επανάληψη, όπου έχασε ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα που είχε πάρει από το 16’ με τον «Ζορό». Μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στο -2 την κορυφή εκμεταλλευόμενος το αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ έχασε ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Το ματς...

Ο ΠΑΟΚ με την ώθηση του κόσμου του που κατέκλυσε την Τούμπα είχε την υπεροχή στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Σάχα. Η ΑΕΚ, που μόλις στο 6’ έχασε με τραυματισμό τον Γεωργέα τον οποίο αντικατέστησε ο Καράμπελας, αποδείχτηκε άκρως αποτελεσματική και σκόραρε στην πρώτη της αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων. Ο Καφές έκανε ένα ψηλοκρεμαστό γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή, ο εξερχόμενος Χαλκιάς κλώτσησε αέρα και ο Μπλάνκο απλώς έσπρωξε την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Ήταν το τέταρτο γκολ σε ισάριθμα ματς στην Τούμπα για τον «Ζορό» και έκτο συνολικά για τον Αργεντινό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος συνέχισαν την πίεση προς την αντίπαλη εστία, αλλά ο Ίβιτς σπατάλησε δύο καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει, στέλνοντας μία κεφαλιά στο 24’ και ένα σουτ στο 31’ αρκετά άουτ. Όσο η ΑΕΚ αδυνατούσε να κρατήσει για αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια της, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται, δίχως όμως να φτάνουν σε θέσεις βολής. Στο 28’ ο κόσμος ξεσηκώθηκε ζητώντας αποβολή του Γιάχιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι, το οποίος ο διαιτητής Κάκος προφανώς έκρινε ακούσιο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο αντεπιθέσεις των «κιτρινόμαυρων» που δεν ολοκλήρωσαν σωστά ο Λεονάρντο και ο Μπλάνκο.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πέρασε με την έναρξη της επανάληψης τον Γκέντσογλου αντί του επίφοβου για αποβολή Γιάχιτς, ενώ δέκα λεπτά μετά ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Μαντούκα να περνά στη θέση του Λεονάρντο. Ο ΠΑΟΚ είχε σταθερά την υπεροχή, αλλά δίχως τις κατάλληλες τελικές ενέργειες στο παιχνίδι του. Οι σέντρες από τα άκρα ήταν εύκολη λεία για την άμυνα της ΑΕΚ, που απειλήθηκε σοβαρά μόνο στο 49’, όταν ο Μουσλίμοβιτς έβαλε τελείως λάθος το πόδι του σε γύρισμα του Βιτόλο.

Η «Ένωση» από το 60ο λεπτό ανέλαβε την πρωτοβουλία, είχε καλύτερη κυκλοφορία και ήταν πολύ επικίνδυνη στην κόντρα, καθώς οι αλλαγές αποδείχτηκαν ευεργετικές. Στο δίλεπτο 67-69’ ο Τζεμπούρ έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να δώσει αέρα δύο γκολ στην ΑΕΚ, αφού αρχικά η κεφαλιά του πέρασε άουτ και εν συνεχεία ο Χαλκιάς βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ.

Ο Φερνάντο Σάντος έπαιξε φουλ επίθεση ρίχνοντας στη μάχη Εντίνιο (60’ αντί Σορλέν) και Παπάζογλου (79’ αντί Αραμπατζή) και ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 76’ με τον Σάχα να αποκρούει με τα πόδια το σουτ του Ίβιτς από πλάγια θέση. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το φλύαρο παιχνίδι και η ΑΕΚ ήταν αυτή που και πάλι έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά στο 85’ ο Χαλκιάς απέτρεψε το 2-0 σε σουτ του Μπλάνκο. Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος, αφού οι απέλπιδες προσπάθειες των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν αξιοποίησαν τις αντεπιθέσεις τους.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 56 βαθμούς και υποχώρησε στην τρίτη θέση μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, ενώ η ΑΕΚ σκαρφάλωσε στους 48 και απέδειξε πως είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει ως το τέλος τη δεύτερη θέση, μέσω των play-offs.

Το φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Αραμπατζής (79’ Παπάζογλου), Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Σορλέν (60’ Εντίνιο), Κουτσιανικούλης, Μουσλίμοβιτς.-στον πάγκο: Κρέσιτς, Μουν,Τσιρίλο, Φωτάκης, Σαβίνι.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Αραούχο, Γεωργέας (8’ Καράμπελας), Γιάχιτς (46’ Γκέντσογλου), Καφές, Λεονάρντο (56’ Μαντούκα), Σκόκο, Μπλάνκο, Τζεμπούρ.-στον πάγκο: Αραμπατζής, Χέρσι, Μάκος, Νέμεθ.

Κίτρινες κάρτες: Αραμπατζής, Καράμπελας-Γιάχιτς, Μπλάνκο, Γκέντσογλου, Σάχα, Σκόκο.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Πάνου, Γούκος.

* Αυτή ήταν η ενδέκατη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε στις 19, ενώ 22 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Η «Ένωση» δεν έχει χάσει από τον ΠΑΟΚ στα τελευταία οκτώ ματς που έχουν δώσει οι δύο ομάδες.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x