Λόγια στον... αέρα

O «πόλεμος» στη Superleague, έβγαλε ΝΙΚΗΤΕΣ στα γήπεδα!

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Οι νικητές της Κυριακής. Και οι ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ του «αγώνα» να γίνουν τα ματς με τη σειρά τους, μετά την αναβολή της Τετάρτης. Τελικά αυτή η… «μάχη» στα γραφεία της Superleague, πριν 4 ημέρες, είχε και παραείχε νόημα. Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη καβάλα στ’ άλογο. Όμως, μην ξεχνάτε ότι τώρα… πάει Φάληρο και σ’ αυτόν (από την Τετάρτη) τον δεύτερο γύρο, θα παίξει και με τον Άρη εκτός έδρας. Που, ακόμη και σίγουρα 4ος να είναι στην 6η αγωνιστική, με τον ΠΑΟΚ θα… «πεθάνει» στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Οι νικητές της Κυριακής. Και οι ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ του «αγώνα» να γίνουν τα ματς με τη σειρά τους, μετά την αναβολή της Τετάρτης. Τελικά αυτή η… «μάχη» στα γραφεία της Superleague, πριν 4 ημέρες, είχε και παραείχε νόημα.
Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη καβάλα στ’ άλογο. Όμως, μην ξεχνάτε ότι τώρα… πάει Φάληρο και σ’ αυτόν (από την Τετάρτη) τον δεύτερο γύρο, θα παίξει και με τον Άρη εκτός έδρας. Που, ακόμη και σίγουρα 4ος να είναι στην 6η αγωνιστική, με τον ΠΑΟΚ θα… «πεθάνει» στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε δικαιότατα. Είχε γκολ, δοκάρι και περισσότερες ευκαιρίες καθαρές, για γκολ, απ’ τον μέτριο Ολυμπιακό. Που όμως είχε τις… δύο πρώτες. Κι αν – κυρίως του Ντάρμπισιρ στο 6’ – είχε προηγηθεί , θα ‘χαμε δει άλλο ματς. Ο ΠΑΟΚ , πάντως, δείχνει η πιο ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ομάδα, ως τώρα. Και δικαίως προπορεύεται!

Η ΑΕΚ, τώρα, έγινε για 10’… ΑΕΚΑΡΑ!

Με 9 παίκτες, σκορ 1-2 και 7-8.000 κόσμο στο γήπεδο (σ.σ. 6961 εισιτήρια) στο 72’ (Τζόνσον 1-2), φαινόταν πιο ακίνδυνη κι απ’ τον… πεθαμένο! Κι όμως… Ξέρω ότι και να ρωτηθεί ο Μπάγεβιτς, μπορεί να μην το επιβεβαιώσει. Όμως, γύρω στο 76’, αμέσως μετά το 2-2 του Λεονάρντο (75’), είχε καλέσει τον Νέμεθ για αλλαγή. Ο Μπλάνκο (54’) και ο Μαντούκα (71’) είχαν ήδη βγει. Μέσα ήταν ακόμη οι Τζιμπούρ και Σκόκο . Ο Αλγερινός ήδη MVP και ο Σκόκο… περιπατητής. Ακόμα και στην πάσα του 27’, για την ΓΚΟΛΑΡΑ του Τζιμπούρ, παρενέβη ο Ρονάλντο Γκιάρο, αφού ήταν ΚΑΚΗ πάσα, και της… έφτιαξε τα φάλτσα για το βολ – πλανέ του «τρομοκράτη». Ο Σκόκο 75’… περπατούσε, έδειχνε στους συμπαίκτες του πού να πάνε, αλλά… δεν πήγαινε ο ίδιος και από δημιουργία… νούλα.

Θυμάστε πως αφηνίασε ο Αντού, στο Άρης – ΟΣΦΠ 2-0, όταν (γύρω στο 25’) είδε έτοιμο τον Χαβίτο γι’ αλλαγή; Ε! Τα ίδια… «έπαθε» κι ο Σκόκο. Στο 77’ κέρδισε παλικαρίσια το πέναλτι απ’ τον Νασούτι και με περίσσιο τσαμπουκά πήρε την μπάλα, την έστησε και έγραψε το 3-2. Και στο 84’ σέντραρε ΑΚΡΙΒΩΣ στο κεφάλι του Λεονάρντο, που ήταν ο μόνος Ενωσίτης με 4 αμυντικούς μες στην περιοχή, για το 4-2.

Βέβαια, αυτά ΔΕΝ τον δικαιολογούν για τη… βόλτα 75 λεπτών. Αντίθετα, δικαιώνουν τον κόσμο (και τον Μπάγεβιτς) για την γκρίνια τους. Διότι, απλούστατα, ΞΕΡΟΥΝ ότι (και πόσο) ΜΠΟΡΕΙ…

Υ.Γ.1 Ο Κάκος δεν έδωσε το πέναλτι – χέρι του Μέλμπεργκ. Ο Κουκουλάκης, όμως, απέβαλε τον Γιάχιτς σε χέρι (2η κίτρινη) που έκανε… σπρωγμένος απ’ τον Τζόνσον, ΔΕΝ έδωσε το σπρώξιμο – πέναλτι του Νασούτι στον Τζιμπούρ και έβγαλε ελαφρά τη καρδία κόκκινη στον Κάμπορα για ένα απλό αγκάλιασμα στον Καφέ! Αντίθετα, η 2η κίτρινη στον Κάλβο και το πέναλτι και κόκκινη στον Σάχα ήταν σωστά όλα.

Υ.Γ. 2 Νομίζω ότι ο Παντελής Καφές, με τη σταθερότητα και τον επαγγελματισμό του, είναι ο MVP της φετινής ΑΕΚ. Όμως ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, την κάνουν 2 ποδοσφαιριστές: ο Τζιμπούρ και ο Σκόκο! Μπορεί μετά το χοντρό – μεταξύ τους – επεισόδιο, να έλεγα ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να τους διώξει (πουλήσει) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ και εξακολουθώ να το πιστεύω. Όμως, για την ποδοσφαιρική τους ΚΛΑΣΗ, ούτε λόγος να γίνεται!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x