Λόγια στον... αέρα

ΠΑΟΚΑΡΑ στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι άλλοι τρεις στο… «καζάνι» για τα εισιτήρια του Europa!

ΠΑΟΚΑΡΑ στο Τσάμπιονς Λιγκ! Με νίκη-επανάληψη αυτής της κανονικής περιόδου στο Φάληρο, αλλά και αυτής της Κυριακής στην Τούμπα, κόντρα στον Ολυμπιακό! Εισιτήριο που σφραγίστηκε δύο ώρες μετά στο… «Βικελίδης», αφού δεν νίκησε η ΑΕΚ!

ΠΑΟΚΑΡΑ στο Τσάμπιονς Λιγκ! Με νίκη-επανάληψη αυτής της κανονικής περιόδου στο Φάληρο, αλλά και αυτής της Κυριακής στην Τούμπα, κόντρα στον Ολυμπιακό! Εισιτήριο που σφραγίστηκε δύο ώρες μετά στο… «Βικελίδης», αφού δεν νίκησε η ΑΕΚ!

Με έλεγχο της κυκλοφορίας της μπάλας από τον αντίπαλο, αφήνοντάς του μεν την κατοχή, αλλά παίζοντας πολύ σωστά πίσω από την μπάλα, κόβοντας τους «διαδρόμους» προς την εστία του Χαλκιά και διατηρώντας -εν κατακλείδι- ΕΥΚΟΛΑ το (ισχνό μεν) προβάδισμα (δε) από το γκολ του Ίβιτς στο 33’!

Ομάδα πειθαρχημένη, διαβασμένη, με αλληλοκάλυψη και με σωστή κίνηση στο χώρο. Ομάδα (τυπική) Σάντος. Ίσως θα έπρεπε να ψάξει λίγο πιο έντονα το 0-2 που θα έδιωχνε και το άγχος για το «τρίποντο», αλλά… είπαμε: Ομάδα Σάντος ΚΑΙ με τα θετικά της ΚΑΙ με τα… αρνητικά της.

Και ο Ολυμπιακός; ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ! Ο «κλινικά νεκρός» εδώ και καιρό, ασθενής, αποσυνδέθηκε στο «Καραϊσκάκη» από τη… «μηχανική υποστήριξη» και… μας άφησε χρόνους.

Κυρίως, όμως, άφησε τους «στενούς συγγενείς» (φιλάθλους) του να βιώνουν την απαξίωση και την κατρακύλα του -προ δέκα μηνών- γίγαντα. Και να φοβούνται ότι… ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

Χωρίς την οικονομική άνεση των προηγούμενων ετών, χωρίς την (δεδομένη για χρόνια) ΑΒΑΝΤΑ των διαιτητών, την Τετάρτη χωρίς και τον πολύ κόσμο δίπλα του, χωρίς πολλούς ποιοτικούς παίκτες, με πολλά και εμφανή κενά, χωρίς προπονητή και -δεδομένα πλέον- χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στο μόνιμο στήριγμα της δωδεκαετούς κυριαρχίας του: Τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ!

Έσοδα που θα στερηθεί για δεύτερο καλοκαίρι την τελευταία τριετία, στον καταρτισμό των πιθανών εσόδων του, ο Ολυμπιακός. Κι αν ο αποκλεισμός του 2008 ήταν πλήγμα, αυτός της Τετάρτης (και μαθηματικά) μπορεί να αποδειχθεί… «συμβόλαιο θανάτου». Τουλάχιστον της ιστορικής περιόδου Κόκκαλη, γιατί βεβαίως, ο Ολυμπιακός ως σύλλογος, είναι πολύ μεγάλο μέγεθος για να «τελειώσει» από μια αποτυχημένη σεζόν.

Στο «Βικελίδης», στο πρώτο μέρος, έπαιζε ο… νεκρός εναντίον του… πεθαμένου. Απολογισμός; Από… μια τελική η κάθε ομάδα και ένα κόρνερ ο Άρης! Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Άρης ήταν σαφώς πιο ακμαίος και με καλύτερες ευκαιρίες.

Ενδεικτικό ότι το ματς τελείωσε με… 8-3 τελικές προσπάθειες (άρα 7-2 στο δεύτερο ημίχρονο), με 10-21 φάουλ, με 6-0 κόρνερ (5-0 στο δεύτερο ημίχρονο) και με τον Άρη, που προηγήθηκε στο 47’ (γκολ Πρίττα σε καθολική… ύπνωση της άμυνας της ΑΕΚ) να ισοφαρίζεται… 50 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη από… τριπλό λάθος της άμυνάς του και γκολ του, δήμιου του (σ.σ. δύο γκολ και την Κυριακή), Λεονάρντο!

Τώρα, η μάχη θα δοθεί για τη μοιρασιά των εισιτηρίων του Europa League. ΟΣΦΠ 7, ΑΕΚ 6, Άρης 4 βαθμοί, με Ολυμπιακός-Άρης και ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο πρόγραμμα. Ίδωμεν…

Υ.Σ. Κρατήστε κι αυτά. Οι επιδόσεις των ομάδων στα πλέι-οφ, σε 4 ματς, είναι:

1. ΠΑΟΚ 3-1-0, 13 (3) βαθμοί, 4-0 γκολ
2. ΟΣΦΠ 1-0-3, 7 (4) βαθμοί, 2-5 γκολ
3. ΑΕΚ 1-2-1, 6 (1) βαθμοί, 6-5 γκολ
4. Άρης 1-1-2, 4 (0) βαθμοί, 5-7 γκολ

Δηλαδή, όλες οι ομάδες έχουν νικήσει, ΜΟΝΟΝ ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει εκτός έδρας νίκη και είναι αήττητος. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι ο μόνος που ΔΕΝ έχει δεχθεί γκολ σε τέσσερα ματς (!!!) και η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση (6 γκολ) και το καλύτερο goal average μεταξύ των τριών που εξακολουθούν να μάχονται για το Europa League. Ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος χωρίς ισοπαλία, αλλα και ο μόνος που δεν έχει πετύχει ούτε γκολ εκτός έδρας, ενώ τόσο αυτός όσο και ο Άρης δεν έχουν πάρει ούτε βαθμό μακρία απο το γήπεδο τους. Τέλος, τη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ συγκομιδή έχει ο… Ολυμπιακός, με 3 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έχει 5 και ο Άρης 4 (πάντα στα πλέι-οφ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x