Μουντιάλ 2010

«Να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας»

Απόλυτα συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους θα πρέπει να εμφανιστούν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Αυτό ήταν το κοινό μήνυμα των Ότο Ρεχάγκελ, Βασίλη Τοροσίδη, Γιώργου Σαμαρά και Αβραάμ Παπαδόπουλος σε εκδήλωση της Vodafone στο ξενοδοχείο που διαμένει η Εθνική. Στις 23:30 αναχωρεί η αποστολή για τη Νότια Αφρική με πτήση τσάρτερ.

Απόλυτα συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους θα πρέπει να εμφανιστούν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Αυτό ήταν το κοινό μήνυμα των Ότο Ρεχάγκελ, Βασίλη Τοροσίδη, Γιώργου Σαμαρά και Αβραάμ Παπαδόπουλος σε εκδήλωση της Vodafone στο ξενοδοχείο που διαμένει η Εθνική.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ, τόνισε πως πρόκειται για «μια μοναδική εμπειρία η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν θα πάμε εκεί απλά για να χαρούμε τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση». Ο Ρεχάγκελ ρωτήθηκε και για την κατάσταση της υγείας του Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στη γάμπα και απάντησε ότι «περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων». Όσο για το εναρκτήριο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στη Ν. Κορέα, ο 72χρονος προπονητής εξήγησε πως «πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα και όπως και σε κάθε παιχνίδι του Μουντιάλ, έτσι και σε αυτό θα πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας».

Η προηγούμενη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το 1994 και από τότε, όπως υποστήριξε και ο Ότο Ρεχάγκελ, έχουν «αλλάξει πάρα πολλά. Δεν έχει καμία σχέση το τότε με το σήμερα. Όπως και κάθε προηγούμενο ματς δεν έχει σχέση με το επόμενο».

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Σαμαράς, θεωρεί πως η Εθνική θα πρέπει να αγωνιστεί στα ματς του Μουντιάλ όπως «παίξαμε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουκρανία. Στον επαναληπτικό που πήραμε την πρόκριση. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι εκτός από αγωνιστικά και πνευματικά. Πάμε στο Μουντιάλ με μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Ο Βασίλης Τοροσίδης συμπλήρωσε πως «είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Το μεγάλο μας ατού είναι η ομοιογένεια και δεν θα έχουμε πρόβλημα αν είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι πρόκληση για όλους μας η συμμετοχή στο Μουντιάλ ακόμα και για τους 30άρηδες. Το μόνο που με τρομάζει είναι το άγχος».

Τέλος ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σημείωσε πως «το θέμα είναι να υπάρχει ισορροπία και να δώσουμε τα πάντα σε κάθε ματς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στην πράξη θα φανούν όλα».

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής προπονήθηκαν σήμερα (5/6) για τελευταία φορά στον Άγιο Κοσμά, πριν μπουν στο αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στη Νότια Αφρική.

Η αποστολή θα αναχωρήσει στις 23:30 απόψε το βράδυ για τη χώρα της Μαύρης Ηπείρου με πτήση τσάρτερ, ενώ η διάρκεια της πτήσης είναι (περίπου) εννιά ώρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x