Μουντιάλ 2010

Πιο «φλύαρες» και από… βουβουζέλες!

«Σούπα» ήταν το… πρώτο πιάτο που σέρβιραν Ουρουγουάη & Γαλλία στο Μουντιάλ. Οι δύο ομάδες ταλαιπώρησαν τα μάτια των θεατών και δεν άξιζαν τίποτα παραπάνω από το τελικό 0-0. Η «φλυαρία» -ειδικά από τη μεριά των «τρικολόρ»- δεν ήταν αρκετή για να σηκώσει τον Σισέ από τον πάγκο, την ώρα που το εντυπωσιακότερο που είχαν να επειδείξουν οι Λατινοαμερικάνοι ήταν η αποβολή του Λοντέιρο με δύο κίτρινες… σε ένα τέταρτο.

«Σούπα» ήταν το… πρώτο πιάτο που σέρβιραν Ουρουγουάη και Γαλλία στο Μουντιάλ.

Οι δύο ομάδες ταλαιπώρησαν τα μάτια των θεατών στο Κέιπ Τάουν και δεν άξιζαν τίποτα παραπάνω από το τελικό 0-0.

Η «φλυαρία» -ειδικά από τη μεριά των «τρικολόρ»- δεν ήταν αρκετή για να σηκώσει τον Τζιμπρίλ Σισέ από τον πάγκο, την ίδια ώρα που το εντυπωσιακότερο που είχαν να επιδείξουν οι Λατινοαμερικάνοι ήταν η αποβολή του Λοντέιρο (81’) με δύο κίτρινες… σε ένα τέταρτο.

«Μέλι μέλι και… τηγανίτα τίποτα»!

Ασυνεπείς στις μεγάλες υποσχέσεις που έδιναν οι επιθετικές τους γραμμές φάνηκαν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Οι Γάλλοι πήγαν να… ξεγελάσουν ότι θα παίξουν φουλ επίθεση με την κλασική ευκαιρία που έχασαν στο πεντάλεπτο (ο Γκοβού δεν πήγε όπως έπρεπε στο… ραντεβού με την μπάλα μετά την εξαιρετική συρτή σέντρα του Ριμπερί) και με εξαίρεση ένα «πονηρό» φάουλ του Γκουρκίφ, εξάντλησαν την υπεροχή τους σε μακρινά σουτ, που απειλούσαν τη σωματική ακεραιότητα πτηνών και εντόμων.

Την ίδια ώρα, οι Ουρουγουανοί διέψευδαν τη φήμη των «σκληρών» (είχαν κατά πολύ λιγότερα φάουλ και κέρδισαν εκείνοι δύο κίτρινες από τραβήγματα σε φανέλες), ωστόσο ταυτόχρονα διέψευδαν και τις προσδοκίες για παιχνίδι πρωτοβουλίας. Αντιμετωπίζοντας την απέναντι περιοχή σαν ναρκοπέδιο, έκαναν τους Φορλάν και Σουάρεζ να μοιάζουν… τσακωμένοι με τους υπόλοιπους και αν δεν ήταν η ατομική ενέργεια του επιθετικού της Ατλέτικο που προσέκρουσε στον Λορίς, ο τελευταίος θα είχε στη διάθεση του 45 λεπτά για να σκεφτεί… ήσυχος οποιοδήποτε άλλο θέμα τον απασχολεί αυτή την εποχή.

Ευτυχώς… τελείωσε!

Αν το πρώτο μέρος χαρακτηρίστηκε φτωχό σε παραγωγή φάσεων, το δεύτερο παρουσιάστηκε ακόμα πιο… δυσκοίλιο! Συνυπολογιζομένων και των δεκαπέντε λεπτών της ανάπαυλας, χρειάστηκε να συμπληρωθεί σχεδόν ένα… ημίχρονο για να δούμε καλή φάση, με τον Φορλάν να «ξοδεύει» -ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι- την καλύτερη ευκαιρία της Ουρουγουάης στο 75'.

Ο… αϊτός που συνέχιζε να «αμολάει» η επιθετική γραμμή της Γαλλίας προβλημάτισε… κάποια στιγμή τον Ντομενέκ, ωστόσο στις λύσεις που στράφηκε για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο και πάλι δεν συμπεριλαμβανόταν ο Τζιμπρίλ Σισέ. Μπορεί, λοιπόν, ο Λοντέιρο να έκανε… ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει τη Γαλλία (χρειάστηκε μόλις δεκαπέντε λεπτά συμμετοχής για να αποβληθεί στο 81’), ωστόσο τα «τζούφια» τελειώματα στις προσπάθειες της τελευταίας δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα μέχρι τη λήξη.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρεζ): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Βικτορίνο, Σουάρεζ (73' Αμπρέου), Φορλάν, Α. Περέιρα, Πέρεζ (86' Εγκουρέν), Μ. Περέιρα, Ρίος, Γκονζάλες (63' Λοντέιρο)

ΓΑΛΛΙΑ (Ρεϊμόν Ντομενέκ): Λορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Ριμπερί, Γκουρκίφ (75' Μαλουντά), Γκοβού (84 Ζινιάκ), Εβρά, Τουλαλάν, Ντιαμπί, Ανελκά (71' Ανρί)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιουίτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)
ΣΤΑΔΙΟ: «Green Point», Κέιπ Τάουν

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x