Μουντιάλ 2010

Δεν κλαίω για σένα Ελλάδα...

Με μια παλικαρίσια εμφάνιση αποχαιρετά το Μουντιάλ η Εθνική. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 2-0 από την Αργεντινή, παρουσιάζοντας πολύ καλό πρόσωπο στο Πολοκουάνε. Στους «16» η ομάδα του Μαραντόνα μαζί με τη Νότιο Κορέα. Στο 77’, με τυχερό γκολ του Ντεμικέλις, που φάνηκε να κάνει φάουλ στον Αβρ.Παπαδόπουλο, έπεσε το ελληνικό «οχυρό», ενώ στο 89’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ ο Παλέρμο. Μεγάλη ευκαιρία με τον Σαμαρά στο 48’, ατυχία με τους τραυματισμούς Καραγκούνη, Κατσουράνη και Τοροσίδη.

Με μια παλικαρίσια εμφάνιση αποχαιρετά το Μουντιάλ η Εθνική. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 2-0 από την Αργεντινή, παρουσιάζοντας πολύ καλό πρόσωπο στο Πολοκουάνε. Στους «16» η ομάδα του Μαραντόνα μαζί με τη Νότιο Κορέα. Στο 77’, με τυχερό γκολ του Ντεμικέλις, που φάνηκε να κάνει φάουλ στον Αβρ.Παπαδόπουλο, έπεσε το ελληνικό «οχυρό», ενώ στο 89’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ ο Παλέρμο. Μεγάλη ευκαιρία με τον Σαμαρά στο 48’, ατυχία με τους τραυματισμούς Καραγκούνη, Κατσουράνη και Τοροσίδη. Ραντεβού σε τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία!

Το «οχυρό» άντεξε

Η ανακοίνωση της ελληνικής σύνθεσης από τον Ότο Ρεχάγκελ δεν άφηνε καμία αμφιβολία για τους προσανατολισμούς της Εθνικής. Οι διεθνείς «οχυρώθηκαν» στο μισό γήπεδο και κατάφεραν να περιορίσουν τη δραστηριότητα των μεγάλων αντιπάλων τους. Καλή οργάνωση στα μετόπισθεν, ψύχραιμες μεταβιβάσεις, σωστές αλληλοκαλύψεις και προσήλωση στο σχέδιο του προπονητή, ήταν τα στοιχεία της ελληνικής ομάδας.

Ο Τζόρβας υπερασπίστηκε την εστία του σε τέσσερις περιπτώσεις, σε σουτ των Αγκουέρο (18’), Βερόν (19’), Μάξι και Μέσι (45’), ενώ ο Βύντρα έπραξε το ίδιο στην καλύτερη στιγμή των αντιπάλων, «μπλοκάροντας» το σουτ του Αγκουέρο στο 32’. Ο Γιώργος Σαμαράς έδινε τις δικές του… μοναχικές μάχες στην επίθεση απασχολώντας τους μπακ των Αργεντινών, ο Παπασταθόπουλος με τις κατάλληλες βοήθειες δεν επέτρεψε στο άστρο του Μέσι να λάμψει και η ελληνική οπισθοφυλακή κράτησε γερά το μηδέν στα πρώτα 45 λεπτά.

Αστοχία και ατυχία…

Ο Σπυρόπουλος πέρασε στη θέση του τραυματία Καραγκούνη με την έναρξη του β’ μέρους, με τον Τοροσίδη να περνά στα χαφ και τον άσο του Παναθηναϊκού να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας. Γρήγορα ο Ότο Ρεχάγκελ υποχρεώθηκε να αλλάξει και τα άλλα 2/3 του κέντρου, αφού ο «Τόρο» και ο Κατσουράνης αποχώρησαν επίσης με τραυματισμούς στο 54’, δίνοντας τις θέσεις τους σε Πατσατζόγλου και Νίνη. Λίγα λεπτά πριν, στο 48’, ο Σαμαράς είχε χάσει μοναδική ευκαιρία για να βάλει την Ελλάδα μπροστά, καθώς το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Οι μαζεμένες αλλαγές δεν αλλοίωσαν την εικόνα της Εθνικής, που κρατούσε μακριά από την εστία της την Αργεντινή, με τον Νίνη να κρατά όσο χρειάζεται την μπάλα στα πόδια του και τον Σαμαρά να προβληματίζει σε κάθε ευκαιρία τους αντιπάλους. Έπρεπε να φτάσουμε στο 69’ για να απειλήσει η ομάδα του Μαραντόνα για πρώτη φορά στην επανάληψη, αλλά ο εξαιρετικός Τζόρβας απέκρουσε το εξ επαφής σουτ του Μπολάτι. Στο 74’ Μόρας και Τζόρβας δεν συνεννοήθηκαν και λίγο έλειψε να… εξυπηρετήσουν τους Αργεντινούς στο γκολ.

Το ελληνικό οχυρό έπεσε στο 77’. Από κόρνερ του Ντι Μαρία, ο Ντεμικέλις πήρε την πρώτη κεφαλιά (φάνηκε ότι γκρέμισε τον Αβρ. Παπαδόπουλο για να κερδίσει τη μονομαχία), στάθηκε τυχερός αφού η μπάλα κόντραρε στον Μιλίτο και του στρώθηκε στα πόδια. Ο αμυντικός της Μπάγερν απλώς… κεραυνοβόλησε από απόσταση βολής τον Τζόρβα, ανοίγοντας το σκορ για την Αργεντινή.

Η Εθνική υποχρεώθηκε να ανοιχτεί (όχι πολύ βέβαια) για να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης και οι παίκτες του Μαραντόνα βρήκαν τους χώρους που έψαχναν μάταια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο 77’ ο Μέσι «ράγισε» τα δεξί δοκάρι του Τζόρβα με έναν δεξί κεραυνό και στο 89’ ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, όμως στην επαναφορά ο Παλέρμο διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η Ελλάδα αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας την τρίτη θέση στον Β' Όμιλο με τρεις βαθμούς, πίσω από Αργεντινή (9β.) και Νότιο Κορέα (4β.), αλλά μπροστά από τη Νιγηρία (0β.). Η κακή πρεμιέρα απέναντι στη Νότιο Κορέα έμεινε μία κακή ανάμνηση, αφού τη διαδέχτηκε η μεγάλη νίκη επί της Νιγηρίας και η εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Αργεντινή.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει την Τετάρτη στην Αθήνα, έχοντας φέρει εις πέρας την αποστολή της. Ραντεβού σε τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Βραζιλίας, λοιπόν...

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ, 5-4-1): Τζόρβας, Μόρας, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Τοροσίδης (54’ Πατσατζόγλου), Κατσουράνης (54’ Νίνης), Τζιόλης, Καραγκούνης (46’ Σπυρόπουλος), Σαμαράς.

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα, 4-3-1-2): Ρομέρο, Οταμένδι, Μπουρντίσο, Ντεμικέλις, Κλ. Ροντρίγκες, Μάξι Ροντρίγκες (63’ Ντι Μαρία), Βερόν, Μπολάτι, Μέσι, Αγκουέρο (76’ Παστόρε), Μιλίτο (80’ Παλέρμο).

Στάδιο: «Πίτερ Μοκάμπα», Πολοκουάνε
Διαιτητής: Ρασβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x