Μουντιάλ 2010

Έτσι, όμορφα και ωραία…

Χωρίς να φορτσάρει πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής η Βραζιλία. Οι «καριόκας» επικράτησαν με 3-0 της Χιλής, στο πλαίσιο των «16» της διοργάνωσης και έδειξαν πως δε χρειάζεται όλο το «ψήγμα» του ταλέντου τους για να επικρατήσουν ενός εμφανώς κατώτερου αντιπάλου, που είχε καλά στοιχεία και, ίσως, άξιζε καλύτερης τύχης. Σκόραραν οι Ζουάν, Φαμπιάνο και Ρομπίνιο. Την αντιμετωπίζει στους ''8''.

Χωρίς να φορτσάρει πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής η Βραζιλία. Οι «καριόκας» επικράτησαν με 3-0 της Χιλής, στο πλαίσιο των «16» της διοργάνωσης και έδειξαν πως δε χρειάζεται όλο το «ψήγμα» του ταλέντου τους για να επικρατήσουν ενός εμφανώς κατώτερου αντιπάλου, που είχε καλά στοιχεία και, ίσως, άξιζε καλύτερης τύχης. Σκόρερ για τη «σελεσάο» οι Ζουάν, Φαμπιάνο και Ρομπίνιο. Την Ολλανδία αντιμετωπίζει στους ''8" η "σελεσάο". MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Ρομπίνιο.

Οι Χιλιανοί κατάφεραν να πάρουν στο πρώτο πεντάλεπτο το κέντρο και προσπαθούσαν να απειλήσουν τον Ζούλιο Σέζαρ, χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Κάρλος Ντούνγκα ανέλαβαν την πρωτοβουλία και, αρχικά, προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές να ανοίξουν διαδρόμους για τους πλάγιους μπακ, που έβγαιναν σωστά στον κενό χώρο, όμως οι προσπάθειες τους ανακόπτονταν από τους σωστά στημένους αμυντικούς του Μαρσέλο Μπιέλσα. Έτσι, μην έχοντας και πολλούς χώρους από τον άξονα, όπου είχαν «μπλοκαριστεί», οι μέσοι των «καριόκας» άρχισαν να δοκιμάζουν μακρινά σουτ, τα οποία δεν ήταν απειλητικά για τον Μπράβο, αφού ή κατέληγαν στην αγκαλιά του ή έφευγαν έξω από τα δοκάρια του.

Οπότε, οι Χιλιανοί αναθάρρησαν ξανά και προσπάθησαν να βγουν μπροστά, όμως δεν είχαν τη σωστή πάσα που θα «άνοιγε» την άμυνα των πέντε φορές παγκόσμιων πρωταθλητών. Πλέον, όλοι περίμεναν να πάρει πρωτοβουλίες ο Κακά, όμως το γκολ σημειώθηκε από στημένη φάση. Ο Μαϊκόν εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο προωθημένος Ζουάν έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή στο 34’ και έκανε το 1-0. Στο 38΄, όμως, η μπάλα χάθηκε από τις επινοήσεις των παικτών της «σελεσάο» και ο Κακά με μια υπέροχη κάθετη μπαλιά, έβγαλε τον Φαμπιάνο σε θέση τετ α τετ με τον Μπράβο, ο παίκτης της Σεβίλλης τον ξεπέρασε και με άνεση έκανε το 2-0, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Οι δυο αλλαγές που έκανε ο Μπιέλσα στην αρχή της επανάληψης έκαναν κάπως πιο επιθετική τη Χιλή, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που της άφησαν οι Βραζιλιάνοι, αφού είχαν κλειστεί σωστά τα κενά από τον άξονα και οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν είχαν σε καλή μέρα τους πλάγιους τους, ώστε να δημιουργήσουν κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Οι Βραζιλιάνοι έπαιζαν με αντεπιθέσεις, όμως δεν είχαν σωστές επιλογές και δεν περνούσαν τις κατάλληλες μπαλιές στους επιθετικούς. Έτσι, χρειάστηκε η εντυπωσιακή προσπάθεια του Ραμίρες, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ρομπίνιο, που έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ και έκανε το 3-0 στο 59’.

Ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει σιγά σιγά και οι Βραζιλιάνοι στηρίζονταν στις εμπνεύσεις της στιγμής για να δημιουργούν κινδύνους στην εστία των Χιλιανών. Η χαλαρότητα που άρχισε να επικρατεί στο ματς έδωσε την ευκαιρία στις δυο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες μπροστά στα δύο καρέ, με χαρακτηριστικότερη το σουτ του Σουάζο στο οριζόντιο δοκάρι στο 78’.

Οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα άρχισαν να πιέζουν περισσότερο την αντίπαλη εστία, όμως δε κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, παρά τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν. Έτσι, οι αντεπιθέσεις των Βραζιλιάνων εξακολουθούσαν να τους φέρνουν σε καλές θέσεις βολής, όμως το 3-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Πλέον, οι «χρυσοπράσινοι ήλιοι» θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά την Ολλανδία το ερχόμενο Σάββατο.


Το φιλμ του αγώνα


Συνθέσεις:

Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος, Λούσιο, Ζουάν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ραμίρες, Ντάνιελ Άλβες, Ρομπίνιο (85' Ζιλμπέρτο), Κακά (82' Κλέμπερσον), Λουίς Φαμπιάνο (76' Νίλμαρ)

Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Φουέντες, Ίσλα (62' Μιγιάρ), Καρμόνα, Κοντρέρας (46' Τέλλο), Σάντσες, Βιντάλ, Γκονζάλες (46' Βαλντίβια), Γιάρα, Μποσεζούρ, Σουάζο

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Γήπεδο: «Ellis Park Stadium» (Γιοχάνεσμπουργκ)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x