Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ: Η «πρώτη» και το γεύμα γνωριμίας

Αντίστροφα μετράνε στον ΠΑΟΚ για την πρώτη, ανοιχτή προπόνηση της σεζόν. Στις 18:00 το απόγευμα η Τούμπα ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί τον κόσμο του «Δικεφάλου του Βορρά», που αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών», αλλά και τον νέο προπονητή της ομάδας, Μάριο Μπερέτα, όπως και τους τέσσερις συνεργάτες του. Νωρίτερα, στις 14:00, ο 50χρονος τεχνικός θα παραθέσει γεύμα γνωριμίας στους παίκτες. Ενδιαφέρον της Νασιονάλ για Πάμπλο Γκαρσία. Ικανοποίηση για τα διαρκείας.

Αντίστροφα μετράνε στον ΠΑΟΚ για την πρώτη, ανοιχτή προπόνηση της σεζόν. Στις 18:00, το απόγευμα της Τετάρτης (30/6), η Τούμπα ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί τον κόσμο του «Δικεφάλου του Βορρά», που αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών», αλλά και τον νέο προπονητή της ομάδας, Μάριο Μπερέτα, όπως και τους τέσσερις συνεργάτες του. Εξάλλου, νωρίτερα, στις 14:00, ο 50χρονος τεχνικός αναμένεται να παραθέσει γεύμα γνωριμίας στους παίκτες του, αφού πρώτο μέλημά του είναι να τους προσεγγίσει.

Υπάρχει, όμως και η περίπτωση το γεύμα να μετατραπεί σε δείπνο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης ή να οριστεί για κάποια άλλη μέρα, μέσα στην εβδομάδα. Με την κίνησή τους αυτή, πάντως, όπως προείπαμε, ο Μπερέτα και οι συνεργάτες του, Μαξ Κάντσι, Τζιόρτζιο Ρόκα, Πάολο Λατζαρίν και Λούκα Πέργκερ -που ήρθαν για να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τρίτης (29/6)- δείχνουν ότι θέλουν να κερδίσουν από νωρίς την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών. Άλλωστε, για τον πρώην τεχνικό της Τορίνο, ανοίγει το πιο σημαντικό κεφάλαιο της προπονητικής του καριέρας.

Σε ότι αφορά την «πρώτη» της ομάδας, απόντες θα είναι οι διεθνείς Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Στέλιος Μαλεζάς και Κώστας Χαλκιάς, που θα χάσουν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Οι πόρτες στο γήπεδο της Τούμπας θα ανοίξουν μία ώρα πριν την έναρξη της προπόνησης, στις 17:00 και ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα έχει τη δυνατότητα να προσέρχεται σε όλες τις θύρες, εκτός από τα πέταλα. Θα παραμείνουν, δηλαδή, κλειστές η θύρα 4 και οι θύρες 7-8, στις οποίες συνεχίζονται τα έργα βελτίωσης, για να εξασφαλίσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» την άδεια χρησιμοποίησης της έδρας του στα προκριματικά του Champions League.

Αβέβαιο το μέλλον τριών

Προτεραιότητα της διοίκησης του ΠΑΟΚ είναι, σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ, το ξεκαθάρισμα του ρόστερ, ενόψει της νέας σεζόν. Κάποιοι από τους παίκτες που θα λάβουν μέρος στην πρώτη προπόνηση της ομάδας ενδέχεται να μην φορούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις του.

Την προκειμένη στιγμή, τρεις είναι οι ποδοσφαιριστές των οποίων το μέλλον κρίνεται αβέβαιο. Πρόκειται για τους Ματίας Βερόν, Νίκο Αραμπατζή και Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, με τις τρεις περιπτώσεις να είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους.

Για τον πρώτο, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ γνωστά και ξεκάθαρα. Ο ΠΑΟΚ θέλει να ξεφορτωθεί τον παίκτη (επί της ουσίας, το συμβόλαιό του), καθώς πέρυσι τον πλήρωσε 300.000 ευρώ και αγωνίστηκε ελάχιστα. Ο Αργεντινός θέλει να παραμείνει μόνο αν πάρει εγγυήσεις πως θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής φέτος, κάτι, όμως, που δεν αναμένεται να συμβεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βερόν ψάχνει ένα συμβόλαιο ύψους 150-200.000 ευρώ, οπότε, για τη διοίκηση του «Δικεφάλου», θα ήταν ευχής έργο αν έβρισκε αυτά τα χρήματα, ώστε να μετακομίσει σε άλλη ομάδα. Πάντως, είναι άγνωστο αν ο 29χρονος μέσος θα είναι στην «πρώτη» της ομάδας.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκαθαρίσει και το θέμα του Νίκου Αραμπατζή. Η διοίκηση Ζαγοράκη θα αποφασίσει αν θα αποδεχθεί την πρόταση της Ξάνθης, η οποία δίνει μέχρι και 100.000 ευρώ για τη μεταγραφή -και όχι το δανεισμό- του 26χρονου ακραίου μπακ. Πάντως, μιας και ο παίκτης φαίνεται πως δεν υπολογίζεται ως πρώτη λύση για το δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, αναμένεται η πρόταση των Ακριτών να γίνει δεκτή, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης είναι θετικός σε πιθανή μεταγραφή του στην ομάδα της Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, έχει γίνει, ήδη, μία κουβέντα με τον εκπρόσωπο του παίκτη και η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι, περίπου, 30.000 ευρώ.

Τέλος, σε ότι αφορά τον Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, η Κέρκυρα ενδιαφέρθηκε εκ νέου για την απόκτησή του, ο παίκτης, όμως, εξέφρασε τη θέλησή του να ακολουθήσει την ομάδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και να αποφασίσει ο Μάριο Μπερέτα αν του κάνει ή όχι. Μία τέτοια προοπτική φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και εκτός, βέβαια, κάποιου απροόπτου, ο 24χρονος μέσος θα ταξιδέψει στη Γερμανία. Πάντως και στις τρεις, παραπάνω περιπτώσεις, αναμένονται πολύ σύντομα εξελίξεις.

Θέλει Γκαρσία η Νασιονάλ!

Για την απόκτηση του Πάμπλο Γκαρσία ενδιαφέρεται η Νασιονάλ του Μοντεβιδέο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ovacion» από την Ουρουγουάη. Μάλιστα, αναφέρεται πως με τον 33χρονο μέσο του ΠΑΟΚ έχουν, ήδη, γίνει κάποιες επαφές και αναμένονται περισσότερες τις επόμενες ημέρες.

«Έκρηξη»!

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάνε» οι οπαδοί του ΠΑΟΚ! Την Τρίτη (29/6) σημειώθηκε νέο ρεκόρ διάθεσης στα εισιτήρια διαρκείας, αφού οι πωλήσεις πλησίασαν τα 1.000 κομμάτια!

Ενώ, λοιπόν, τη Δευτέρα ο συνολικός αριθμός ανέρχονταν στα 6.703 την Τρίτη εκτοξεύθηκε στα 7.610 «μαγικά χαρτάκια»!

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ξεπεραστεί ο αντίστοιχος περσινός αριθμός των πωλήσεων, με τη διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» να αισιοδοξεί ότι ο αριθμός των διαρκείας θα φτάσει και φέτος τις 21.000.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x