Κώστας Μιαούλης

Μια σκιαγράφηση για το προφίλ του Νταντόμο

Προσωπική άποψη για τον Νταντόμο δεν μπορώ να εκφέρω. Όπως όλοι, ανέτρεξα και εγώ στα video για να δω κάποια χάιλαϊτς από την καριέρα του -πιθανότατου- νέου μεταγραφικού αποκτήματος της «Ένωσης». Πάντοτε όλοι ευχόμαστε να βγαίνουν τα νέα αποκτήματα για το καλό της ομάδας που υποστηρίζουμε. Ζήτησα λοιπόν την άποψη, από έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά την αγορά και συμβαίνει να ξέρει και καλά, το προφίλ του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Προσωπική άποψη για τον Νταντόμο δεν μπορώ να εκφέρω.

Όπως όλοι, ανέτρεξα και εγώ στα video για να δω κάποια χάιλαϊτς από την καριέρα του -πιθανότατου- νέου μεταγραφικού αποκτήματος της «Ένωσης».

Πάντοτε όλοι ευχόμαστε να βγαίνουν τα νέα αποκτήματα για το καλό της ομάδας που υποστηρίζουμε.

Ζήτησα λοιπόν την άποψη, από έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά την αγορά και συμβαίνει να ξέρει και καλά, το προφίλ του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Τώρα το τι ακριβώς θα δούμε απ’ αυτόν, είναι κάτι που θα φανεί στο γήπεδο και μόνο εκεί. Άλλωστε απ’ αυτή τη θέση πέρασαν τις περασμένες χρονιές ονόματα βαριά, που δεν έκαναν τίποτε. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς πως κάποια στιγμή έφτασε η ΑΕΚ να κάνει προσφορά στον Πανιώνιο για τον Τζαβέλλα, περίπου 700.000 ευρώ για το 60% του παίκτη, καταλαβαίνετε πως θα περίμενε κανείς, μια πιο δαπανηρή προσθήκη σε αυτή τη θέση.

Τα οικονομικά δεδομένα για τη συγκεκριμένη μεταγραφή, αυτή του Νταντόμο, λογικά θα είναι απείρως λιγότερα, πάντως, απ’ όσα ακούστηκε η ΑΕΚ να προσφέρει για τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου. Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει είναι να βγει ο παίκτης που θ’ αποτελέσει την επιλογή για την θέση του αριστερού οπισθοφύλακα.

Τα στοιχεία που κατάφερα να συγκεντρώσω για το προφίλ του λοιπόν, είναι ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είναι περισσότερο μέσος. Θεωρείται φουλ-μπακ, αλλά έχει έφεση να βγαίνει πολύ συχνά στην επίθεση, γι’ αυτό και σκοράρει αρκετά για τα δεδομένα της θέσης. Έχει καλά στημένα, όπως ίσως διαπιστώσατε από κάποια βίντεο, σχετικά καλή σέντρα, αλλά η έφεση του ν’ ανεβαίνει τον οδηγεί να ξεχνιέται σε πολλές περιπτώσεις στην άμυνα. Αν η ΑΕΚ έπεσε έξω στις ανασταλτικές ικανότητες του ποδοσφαιριστή, τότε θα της εμφανιστεί σίγουρα πρόβλημα.

Τώρα το γεγονός πως είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Ευρώπη (από την Χάμαρμπι) που δεν ήταν επιτυχημένο, σίγουρα προβληματίζει κάποιους φίλους της «Ένωσης». Ας κάνουμε υπομονή και πλέον θα τα δούμε όλα στο γήπεδο.

Το θετικό είναι πως σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ουρουγουανός, ο οποίος έχει χριστεί και τρεις φορές διεθνής, θα έρθει την Κυριακή και λογικά θα τον έχει στη διάθεση του για την προετοιμασία ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο Ζέεφελντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x