Κώστας Μιαούλης

Θεμέλιο για ένα αύριο αντάξιό της και για γήπεδο

Oι επόμενες ημέρες θα δείξουν πόσο γερά θεμέλια μπήκαν στην συνάντηση που έγινε χθες στο «Μεγάλη Βρετάνια». Παρά το γεγονός πως δεν είμαι άνθρωπος που πείθεται εύκολα, μετά απ’ όσα έχουν συμβεί στην «Ένωση» όλα αυτά τα χρόνια, έχω ένα καλό feeling γι’ αυτό που άρχισε χθες. Και μόνον η εικόνα ανθρώπων που άθελα τους ή όχι δίχασαν τον κόσμο ή διχάστηκαν και μεταξύ τους, να κάθονται μαζί στο ίδιο τραπέζι για το καλό της ΑΕΚ είναι ένα ξεκίνημα

Oι επόμενες ημέρες θα δείξουν πόσο γερά θεμέλια μπήκαν στην συνάντηση που έγινε χθες στο «Μεγάλη Βρετάνια».

Παρά το γεγονός πως δεν είμαι άνθρωπος που πείθεται εύκολα, μετά απ’ όσα έχουν συμβεί στην «Ένωση» όλα αυτά τα χρόνια, έχω ένα καλό feeling γι’ αυτό που άρχισε χθες.

Και μόνον η εικόνα ανθρώπων που άθελα τους ή όχι δίχασαν τον κόσμο ή διχάστηκαν και μεταξύ τους, να κάθονται μαζί στο ίδιο τραπέζι για το καλό της ΑΕΚ είναι ένα ξεκίνημα.

Του Κώστα Μιαούλη

Από 'κει και μετά, η συνέχεια είναι αυτή που θα δείξει κατά πόσο θα βρεθεί άκρη. Δική μου αίσθηση απ’ όσα μπορούσα να διακρίνω στα πρόσωπα τους; Ξέρουν πως δεν τους παίρνει να μην βρουν λύση και μάλιστα μακροπρόθεσμη και όχι για να λύσουν απλά προσωρινά το πρόβλημα.

Από την άλλη, καταλαβαίνω πως η έλλειψη εκείνων που έχουν το βαρύ πορτοφόλι, με εξαίρεση τον Παππά, είναι εκείνο που ίσως προβληματίζει πολλούς φίλους που είναι δύσπιστοι για το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης. Γι’ αυτό και πιστεύω πως η σύναξη των μετόχων του 2004 θα καθορίσει το πρώτο μέρος του εγχειρήματος της σωτηρίας.

Από 'κει και μετά, υπάρχει και η τοποθέτηση του Οικονομόπουλου που με πολύ πειστικά επιχειρήματα, «σπρώχνει» όποιον θέλει να κάνει ταμειακή διευκόλυνση για να πάρει τα χρήματα του πίσω, όταν η ΑΕΚ κερδίσει οριστικά την υπόθεση με τον Μάκη Ψωμιάδη. Το ακόμα πιο ενθαρρυντικό για μένα, που μπορεί ν’ αποτελέσει εγγύηση και προϋπόθεση για να υπάρξουν δυνατοί συμπαίκτες είναι ότι ο Παππάς σε ζητήματα μελλοντικής προοπτικής συζητούσε σε πρώτο πληθυντικό. Ίσως κι αυτό έχει το νόημα του.

Για μένα καθοριστική ιστορία για το μέλλον της ΑΕΚ, είναι αυτή του γηπέδου. Ελπίζω πως Τετάρτη ή Πέμπτη θα έχουμε τα ευχάριστα μαντάτα και ως προς την χρηματοδότηση του έργου η πληροφόρηση μου είναι πως υπάρχει πλάνο. Χωρίς να θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, δύο πράγματα έχουν τη σημασία τους. Στο έργο αυτό, όταν θα ξεκινήσει, θα υπάρξει μεγάλη ανάσα και θα δώσει δουλειά σε αρκετό κόσμο, με προτεραιότητα στους δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και γύρω περιοχών. Σε μια εποχή με τόση ανεργία, τα έργα για το γήπεδο θα δώσουν ζωή στον Δήμο και αυτό έχει την αξία του. Το δεύτερο στοιχείο που με κάνει να ελπίζω είναι πως τουλάχιστον για το γήπεδο, ο «τίγρης» μαθαίνω πως είναι πιο «ζεστός».

Για το αγωνιστικό κομμάτι δεν μπορώ να πω πολλά. Λόγω του ότι το ρεπορτάζ τράβηξε πολύ στο μέτωπο της συνάντησης, αγώνα δεν είδα. Δυστυχώς ο Κωστένογλου είναι φανερό, όπως έχω επισημάνει κι άλλες φορές τις τελευταίες εβδομάδες, πως έχει χάσει τη μπάλα. Θα προτιμούσα τουλάχιστον να χάνω με νέους ποδοσφαιριστές μέσα, παρά με κάποιους που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι συνεχίζοντας να αγωνίζονται, διασύρουν την ιστορία τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x