Stoiximan Super League

Θράσος… αν συνεχίσει έτσι!

Τελείως ανακόλουθη των στόχων και των προσδοκιών που καλλιέργησε πριν αρχίσει η χρονιά συνεχίζει να παρουσιάζεται η ΑΕΚ! Η «Ένωση» ηττήθηκε 1-0 από τον Θρασύβουλο (33' Ζαχαρόπουλος) και με ανάλογες εμφανίσεις θα χρειαστεί… θράσος για να υποστηρίξει ότι πάει για πρωτάθλημα. Ως «παυσίπονο» στις πληγές των κακών εμφανίσεων με Νταντί και Κέρκυρα ξεκίνησε το φιλικό με την ομάδα της Φυλής -με μόνο κέρδος την καλή εμφάνιση των Πατσατζόγλου-Νασούτι τελείωσε.

Τελείως ανακόλουθη των στόχων και των προσδοκιών που καλλιέργησε πριν αρχίσει η χρονιά συνεχίζει να παρουσιάζεται η ΑΕΚ!

Η «Ένωση» ηττήθηκε 1-0 από τον Θρασύβουλο (33' Ζαχαρόπουλος) και με ανάλογες εμφανίσεις θα χρειαστεί… θράσος για να υποστηρίξει ότι πάει για πρωτάθλημα.

Ως «παυσίπονο» στις πληγές των κακών εμφανίσεων με Νταντί και Κέρκυρα ξεκίνησε το φιλικό με την ομάδα της Φυλής -με μόνο κέρδος την καλή εμφάνιση των Πατσατζόγλου-Νασούτι τελείωσε.

Πως έπαιξε

Μια μικρή έκπληξη επεφύλασσε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο 4-2-3-1 του Σερβοέλληνα τεχνικού βρίσκονταν κανονικά οι Νασούτι και Πατσατζόγλου, ωστόσο ο τελευταίος -αντί για δεξί μπακ, όπως αναμενόταν- αγωνίστηκε ως στόπερ.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα, παρτενέρ του «Πάτσα» στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Νασούτι και μπακ οι Αργυρίου (δεξιά) και Νταντόμο (αριστερά). Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντιοπ και Μάκος, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Έντερ (κέντρο), Σκόκο (δεξιά) και προωθημένος ο Μπλάνκο.

Ευτυχώς ήταν… πριβέ

Το μόνο θετικό που προέκυψε στο πρώτο μέρος για την ΑΕΚ ήταν πως στο γήπεδο δεν υπήρχαν οπαδοί της για να τη βλέπουν. Με έναν τερματοφύλακα (Σάχα) να επιβεβαιώνει πως διέρχεται περίοδο ντεφορμαρίσματος (κέρασε με «τσαφ» το γκολ στον Ζαχαρόπουλο), ένα φορ (Μπλάνκο) να μη μπορεί να συμφιλιωθεί με τίποτα με τα δίχτυα (αστόχησε σε τετ α τετ) και έναν μπακ (Νταντόμο) να σκορπάει τρόμο… στη δική του ομάδα (ήταν βαρύς και κακός στις επιθετικές του επιλογές), το λιγότερο που θα μπορούσε να πάθει η «Ένωση» ήταν να μείνει πίσω στο σκορ.

Κάτι που δεν μπορούσε να αποτρέψει η καλή εμφάνιση των Νασούτι και Πατσατζόγλου, οι οποίοι -παρόλο που δεν δέχθηκαν μεγάλη πίεση ως δίδυμο στα στόπερ- είχαν σωστές τοποθετήσεις και επιλογές στην ανάπτυξη. Εκείνη -ελλείψει καλών συνδυασμών- μοιραία εξαρτήθηκε από ατομικές ενέργειες, με εκείνους που τις αναλάμβαναν, ωστόσο (Σκόκο και Έντερ) να τις αφήνουν ημιτελείς.

Κι όμως… γινόταν και χειρότερα

Από ‘κει που… σταμάτησε στο πρώτο μέρος συνέχισε και μετά την ανάπαυλα η ΑΕΚ. Η είσοδος των Λεονάρντο και Γκερέιρο αντί των Νταντόμο και Ντιοπ έφερε μεταβολές στις θέσεις (ο πρώτος μετατόπισε τον Λαγό στα αριστερά της άμυνας και ο δεύτερος έγινε παρτενέρ του Μάκου στα χαφ) -όχι όμως και στην εικόνα των «κιτρινόμαυρων».

Οι παίκτες του Μπάγεβιτς συνέχιζαν να είναι απογοητευτικά ασύνδετοι, οι πολλές αλλαγές του Σερβοέλληνα τεχνικού δεν ευνοούσαν τη βελτίωση του -ούτως ή άλλως ανύπαρκτου- ρυθμού και το μόνο θετικό που μπορούσε να κρατήσει κανείς από την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» ήταν η καλή απόδοση του Γκερέιρο στην επιστροφή του στη δράση.

Θα μπορούσε να κρατήσει και ένα γκολ -που θα απέτρεπε τουλάχιστον την ήττα γοήτρου- αλλά ο Μπλάνκο προχώρησε στην απόλυτη εφαρμογή του «ούτε με πέναλτι μπορείς» (το είχε κερδίσει ο ορεξάτος Έντερ) και έκλεισε με ανάλογα κακό τρόπο μια απογοητευτική εμφάνιση.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (Αντώνης Μανίκας): Κωστάκης (5' λ.τ. Σιδεράκης), Κολοτούρος, Κακαράς, Ζώνας (56' Βασιλείου), Πρίπου, Μίχος (46' Παπαθανασίου), Φρίμποργκ (46' Παληγιώργος), Λάνγκλε (74' Πέκε), Κατσίκης, Μουστόγιαννης (56' Παπαζούδης), Ζαχαρόπουλος (46' Μπενίσκος)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Πατσατζόγλου (81' Ιντζόγλου), Νασούτι, Νταντόμο (55' Λεονάρντο), Μάκος, Αργυρίου (69' Καλαμιώτης), Μπλάνκο, Λαγός (72' Καράμπελας), Σκόκο (81' Φροξυλιάς), Ντιοπ (59' Γκερέιρο), Έντερ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χατζής (Δυτ. Αττικής)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός, Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x