Stoiximan Super League

Το «γλύκανε» ο Ριέρα…

Άρχισε να παίρνει μπρος… Ο ανεβασμένος Άλμπερτ Ριέρα άνοιξε λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα (τον είχε προλάβει ο Μέλμπεργκ) και με τη συνολική παρουσία του, «γλύκανε» μια -άνοστη μέχρι τότε- νίκη του Ολυμπιακού επί της Κέρκυρας (2-0). Ο Φετφατζίδης έκλεψε… τις άλλες μισές εντυπώσεις, από ένα παιχνίδι που δεν αφήνει άλλα κέρδη στους «ερυθρόλευκους», πέρα από τους δύο πρωταγωνιστές και τους τρεις βαθμούς.

Άρχισε να παίρνει μπρος…

Ο ανεβασμένος Άλμπερτ Ριέρα άνοιξε λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα (τον είχε προλάβει ο Μέλμπεργκ) και με τη συνολική παρουσία του, «γλύκανε» μια -άνοστη μέχρι τότε- νίκη του Ολυμπιακού επί της Κέρκυρας (2-0).

Ο Φετφατζίδης έκλεψε… τις άλλες μισές εντυπώσεις, από ένα παιχνίδι που δεν αφήνει άλλα κέρδη στους «ερυθρόλευκους», πέρα από τους δύο πρωταγωνιστές και τους τρεις βαθμούς.

Πως έπαιξε

Μια έκπληξη επεφύλασσε στην αρχική σύνθεση ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που άφησε εκτός τον Ντουντού και χρησιμοποίησε αντ’ αυτού τον Ιμπαγάσα.

Στο 4-1-4-1 του Ισπανού τεχνικού, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νικοπολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος και Τοροσίδης. Αμυντικός μέσος ήταν ο Μοϊσές, κεντρικά χαφ οι Ιμπαγάσα-Φουστέρ, στα πλάγια βρέθηκαν οι Ριέρα (αριστερά) και Φετφατζίδης (δεξιά) και προωθημένος ο Μήτρογλου.

Όλο(φ) μέλι μέλι, αλλά…

Δύο πρόσωπα… πρόλαβε να δείξει στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός. Οι άδειες εξέδρες δεν άφησαν τους «ερυθρόλευκους» να νιώσουν εξ αρχής… στο σπίτι τους και επέτρεψαν στην Κέρκυρα (εκμεταλλευόμενη το γλιστερό τερέν και τη νέα εξαιρετική παρουσία του Μακρή στο κέντρο), να τους μπλοκάρει μέχρι το 25'. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, δεν θα ήταν θρασείς, αν υποστήριζαν ότι -στο ίδιο διάστημα- ήταν εκείνοι που είχαν χάσει την καλύτερη ευκαιρία (ο Νικοπολίδης δήλωσε «παρών» στην κεφαλιά του Παρασκευαΐδη).

Όλα αυτά μέχρι το ημίωρο περίπου… Τότε που το εξαιρετικό σόλο του –ανεβασμένου- Ριέρα μπορεί να σταμάτησε πάνω στον Κωνσταντόπουλο, αποτέλεσε, ωστόσο, το… σύνθημα για να ξυπνήσουν οι «ερυθρόλευκοι». Από την εκτέλεση κιόλας του κόρνερ, ο Μέλμπεργκ νίκησε τους πάντες στον αέρα και -καταφέρνοντας εκείνο που δεν μπορούσαν με ατομικές ενέργειες και μακρινά σουτ οι συμπαίκτες του- «ξεκλείδωσε» την πολυπρόσωπη άμυνα των Φαιάκων.

…κερνούσαν απόψε αυτοί!

Η «φούρια» με την οποία έκλεισε το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός -και παρήγαγε δύο καλές φάσεις (με Μήτρογλου και Φουστέρ)- συνεχίστηκε με την έναρξη του δεύτερου. Είχε, όμως, ημερομηνία λήξης… Μετά την αδυναμία, λοιπόν, του Μιραλάς να «εξαργυρώσει» την εξαιρετική κάθετη του Μοϊσές, αλλά και την… επανάληψη του «κατορθώματος» από τον Ισπανό στην ωραία σέντρα του Φετφατζίδη, οι «ερυθρόλευκοι»… άραξαν.

Μπορεί, λοιπόν, να μην κινδύνεψαν ιδιαίτερα (οι όποιες επιθετικές διαθέσεις των Φαιάκων παρέμεναν μακριά από την περιοχή), ωστόσο το άγχος που πάντα συνοδεύει το 1-0 παρέμενε πάνω από το «Καραϊσκάκη». Κι αφού ο κόσμος έλειπε από εκείνο -προκειμένου να «σπρώξει» τους «ερυθρόλευκους» στην επίθεση- ανέλαβαν να το κάνουν μόνοι τους οι Φετφατζίδης-Ριέρα. Ο μικρός έδωσε άλλη μια αφορμή για παράτολμες συγκρίσεις με έναν… κοντούλη ξανθό που παίζει στην Μπαρτσελόνα, ο Ριέρα εκτέλεσε με στιλ και ο Ολυμπιακός «νοστίμισε» την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα.



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοϊσές, Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα (78' Ρόμενταλ), Ριέρα, Φουστέρ (64' Ντουντού), Μήτρογλου (46' Μιραλάς).

Στον πάγκο: Πάρντο, Πάντελιτς, Μοντέστο, Γκαλίτσιος

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Δ. Ιωάννου, Στολτίδης (46' Φλάβιο), Καλαντζής, Γιάντσης (46' Η. Ιωάννου), Παρασκευαϊδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάϊν (61' Λαμπρόπουλος), Μακρής

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Βενέτης, Χαμπλ, Μακρυδημήτρης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γούκος (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
ΓΗΠΕΔΟ: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x