Διονύσης Δεσύλλας

Ο κόουτς Νιόπλιας και τα μεγάλα παιδιά

Ο Νίκος Νιόπλιας κατάλαβε ότι όταν έχεις να κάνεις με μεγάλα παιδιά, πρέπει να σφίγγεις τα λουριά. Διαφορετικά, το πρόβλημα στην ομάδα θα είναι μεγάλο. Θα υπάρχει μια επικίνδυνη χαλαρότητα, που δεν θέλει και πολύ να κάνει ένα σύνολο… παιδική χαρά.

Ο Νίκος Νιόπλιας κατάλαβε ότι όταν έχεις να κάνεις με μεγάλα παιδιά, πρέπει να σφίγγεις τα λουριά. Διαφορετικά, το πρόβλημα στην ομάδα θα είναι μεγάλο. Θα υπάρχει μια επικίνδυνη χαλαρότητα, που δεν θέλει και πολύ να κάνει ένα σύνολο… παιδική χαρά.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού με τη χθεσινή του ομιλία στους ποδοσφαιριστές έδειξε ότι κατάλαβε το λάθος του, για το οποίο γράφαμε και χθες. Ποιο ήταν αυτό; Ότι με το στυλ που έχει, δεν κατάφερνε να επιβληθεί στους ποδοσφαιριστές. Δεν μπόρεσε να αποκτήσει έναν ρόλο «απόλυτου αφεντικού», με αποτέλεσμα η εικόνα στην Παιανία να μην έχει καμία σχέση με την περσινή. Κάποιοι ποδοσφαιριστές έκαναν ότι ήθελαν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό, άλλοι παράκουγαν τις εντολές του προπονητικού τιμ, τόσο για την αγωνιστική, όσο και για την εξωαγωνιστική συμπεριφορά και η κατάσταση στο «τριφύλλι» έδειχνε να ξεφεύγει. Ολο αυτό, φυσικά, είχε και επιπτώσεις στο αγωνιστικό κομμάτι. Το «πλαδαρό» πρόσωπο που δείχνει ο Παναθηναϊκός στα περισσότερα από τα φετινά του παιχνίδια οφείλεται (πλην των υπολοίπων που έχουμε γράψει) σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη πειθαρχίας στην ομάδα. Είναι μια απολύτως λογική συνέχεια. Όταν έχεις μια «συμπεριφορά» πέντε μέρες την εβδομάδα, αυτή θα μείνει ίδια και την έκτη. Μόνο που εκεί δεν είναι προπόνηση. Εκεί χάνονται βαθμοί…

Το χθεσινό group therapy, λοιπόν, και η κίνηση του Νιόπλια, που αποφάσισε επιτέλους να σκληρύνει τη στάση του προς τους ποδοσφαιριστές μπορεί να βγει σε καλό στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι κακό σαν προπονητής να είσαι φίλος με τους παίκτες. Είναι κακό, όμως, να επιτρέπεις να… σε καβαλάνε. Χρειάζεται πάντα ένα μέτρο σ’ αυτού του τύπου τις σχέσεις, προκειμένου να μη φτάσεις είτε στο ένα είτε στο άλλο άκρο (βλέπε Τεν Κάτε). Είπαμε, έχεις να κάνεις με μεγάλα παιδιά…
Ηδη, οι άνθρωποι της ομάδας, μόλις πληροφορήθηκαν τα όσα είπε ο κόουτς στους παίκτες, χαροποιήθηκαν ιδιαίτερα, μια και είχαν διαπιστώσει κι’ αυτοί ότι δεν υπάρχει πειθαρχία στην Παιανία. Χαρακτηριστικές ήταν οι ατάκες ενός μέλους της πράσινης ΠΑΕ: «Επιτέλους! Να τους σφίξει λίγο τα λουριά για να καταλάβουν ότι εδώ δεν παίζουμε. Η χαλαρότητα δεν θα μας οδηγούσε πουθενά. Είναι κρίμα με τέτοιο ρόστερ να δείχνουμε τέτοια εικόνα». Και για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, ας χρησιμοποιήσουμε τη φράση… «Ο Νίκος άλλαξε»!

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x