Διονύσης Δεσύλλας

Βελτιωμένος μεν, «άχρωμος» δε…

Το πιο σημαντικό απ’ όλα για τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν η νίκη. Οι «πράσινοι» με τους τρεις βαθμούς επιστρέφουν στις επιτυχίες, διατηρούν επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας και αγοράζουν ηρεμία, ενόψει της συνέχειας. Να τι είδαμε στο ματς του ΟΑΚΑ.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα για τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν η νίκη. Οι «πράσινοι» με τους τρεις βαθμούς επιστρέφουν στις επιτυχίες, διατηρούν επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας και αγοράζουν ηρεμία, ενόψει της συνέχειας. Να τι είδαμε στο ματς του ΟΑΚΑ.

- Ο Παναθηναϊκός ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Εφτιαχνε παιχνίδι, δημιουργούσε φάσεις και κατάφερε να φτάσει σε δυο όμορφα γκολ από τους διακριθέντες (μαζί με τον Λέτο) Νίνη και Κατσουράνη.

- Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» έδειξαν ξανά τα γνωστά τους προβλήματα. Είχαν εξαιρετικά αργή ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Η φρεσκάδα κυρίως από τα χαφ λείπει.

- Στην επανάληψη, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι είχε μπει το πρώτο γκολ λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, το ματς άνοιξε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βρει ανοικτούς χώρους και να γίνει καλύτερος επιθετικά.

- Η άνοδος του Κώστα Κατσουράνη στο δεύτερο ημίχρονο, «ανέβασε» και το «τριφύλλι» που έγινε καλύτερο και πιο «φρέσκο» στη μεσαία γραμμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επανάληψη δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει και τρίτη φορά, αλλά ο Μάχο δεν το επέτρεψε.

- Το κέντρο της άμυνας δεν απέφυγε και χθες τα λαθάκια! Στη φάση του γκολ του Πανιωνίου πρώτα ο Μπουμσόνγκ και μετά οι υπόλοιποι που εμπλέκονται στη φάση έχουν λανθασμένες απανωτές αντιδράσεις. Υπάρχει, επίσης, και μια «γκάφα» του Γάλλου αμυντικού στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Τζόρβας μπλοκάρει το σουτ του Ριέρα.

- Για μια ακόμη φορά παρατηρήθηκε έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, κάτι που έκανε έξαλλο τον Νίκο Νιόπλια, που όπως είπε: «Αν είχε το παιχνίδι ακόμη πέντε λεπτά θα δεχόμασταν μόνοι μας κι άλλο γκολ». Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα η ομάδα του, έβαλε μέσα στην περιοχή της τον Πανιώνιο κι’ αυτό είναι κάτι που πρέπει να λυθεί. Τα μπλακ άουτ, δηλαδή, που παθαίνουν οι παίκτες σε κάποια χρονικά διαστήματα (θυμηθείτε το 25λεπτο στην Καβάλα). Η φάση, επίσης, της αποβολής του Σωτήρη Νίνη, είναι μια ακόμη που δείχνει ότι ώρες ώρες το μυαλό «κολλάει»!

Υ.Γ.: Ο Σίντνεϊ Γκοβού υπέστη θλάση και θα απουσιάσει για δυο εβδομάδες! Αυτό σημαίνει ότι χάνει το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη και αυτό με τον Εργοτέλη. Υπενθυμίζω ότι στο ματς με τους Κρητικούς, δεν παίζει ούτε ο τιμωρημένος Νίνης, γεγονός που «πονοκεφαλιάζει» τον Νίκο Νιόπλια, που θα έχει ελάχιστες επιλογές για τη θέση του δεξιού εξτρέμ.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x