Stoiximan Super League

Τα ‘λεγε ο Μπέος…

Όταν ο Αχιλλέας Μπέος έλεγε -μεταξύ σοβαρού και αστείου- ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα βάλει τρία γκολ στην ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» ενοχλήθηκαν. Πού να φαντάζονταν ότι η ομάδα τους θα μπορούσε να παρουσιαστεί τόσο τραγική, ώστε να τον επιβεβαιώσει. Σατανικά πανομοιότυπη με την περσινή αποκαρδιωτική ομάδα, η «Ένωση» ηττήθηκε εύκολα με 3-1 από τους Θεσσαλούς και μπαίνει για τα καλά σε κρίση.

Όταν ο Αχιλλέας Μπέος έλεγε -μεταξύ σοβαρού και αστείου- ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα βάλει τρία γκολ στην ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» ενοχλήθηκαν.

Πού να φαντάζονταν ότι η ομάδα τους θα μπορούσε να παρουσιαστεί τόσο τραγική, ώστε να τον επιβεβαιώσει.

Σατανικά πανομοιότυπη με την περσινή αποκαρδιωτική ομάδα, η «Ένωση» ηττήθηκε εύκολα με 3-1 από τους Θεσσαλούς και μπαίνει για τα καλά σε κρίση.

Με μπουκάλια και καθίσματα από τους εξοργισμένους οπαδούς της ΑΕΚ συνοδεύτηκε η αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τα αποδυτήρια…



Πως έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -δεδομένων και των απουσιών Ντιοπ και Καφέ- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας και Γιάχιτς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Σκόκο (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Τζεμπούρ.

Δέκα λεπτά… «υπόθεση»!

Τη μικρή απόσταση ανάμεσα σε άνεση και… έντονο στρες πρόλαβε να διανύσει -από το δεκάλεπτο κιόλας- η ΑΕΚ. Η κοντινή προβολή του Μπερνς (2’) -που θα απλοποιούσε τα πράγματα για την «Ένωση»- πέρασε ελάχιστα άουτ, εκείνη του Σανκαρέ, επτά λεπτά αργότερα, ΔΕΝ πέρασε ανεκμετάλλευτη και το «σενάριο» του πρώτου 45λέπτου είχε γραφτεί.

Εκείνο περιελάμβανε μια «σοκαρισμένη» ΑΕΚ, να παρουσιάζει ποικιλία στα αβίαστα λάθη -αλλά όχι και στις επιλογές, ώστε να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων. Κάπως έτσι οι τελευταίοι, όχι μόνο κρατούσαν σχετικά άνετα, αλλά προκαλούσαν… καρδιοπάθειες στους «κιτρινόμαυρους» όταν έβγαιναν στη αντεπίθεση.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, η ανάπαυλα θα μπορούσε να είναι… γλυκύτερη για τους παίκτες του Μπάγεβιτς, αν το δοκάρι δεν αρνούνταν στον Τζεμπούρ ένα ακόμα γκολ για φέτος.

Αντεπίθεση… του Βόλου!

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια εμφάνισε μια ΑΕΚ όχι θεαματικά βελτιωμένη, αλλά αποφασισμένη να επιστρέψει στο ματς. Μπορεί, λοιπόν, ο Γιακούποβιτς να μην της το επέτρεψε αρχικά (στην ωραία ενέργεια του νεοεισελθόντα Λεονάρντο), αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα λίγο αργότερα, όταν ο Λυμπερόπουλος (με κεφαλιά-σήμα κατατεθέν), έφερνε «στα ίσια» την κατάσταση.

Ο Σκόκο -που υπενθύμισε την παρουσία του μετά το 65’- προσπάθησε σε δύο περιπτώσεις να τη φέρει και… τούμπα, Γιακούποβιτς και αστοχία δεν του το επέτρεψαν και κάπου εκεί η ΑΕΚ… αποχώρησε από το γήπεδο. Ή -για να είμαστε δίκαιοι- ο Ολυμπιακός την οδήγησε… στην έξοδο!

Ο βραζιλιάνικος συνδυασμός των Σολάκη-Ζαραδούκα-Μπρέσκα έριξε στο «καναβάτσο» την «Ένωση» (όμορφο γκολ στο 82’), ο Δέλλας… έριξε -λίγο αργοτέρα- τον Σολάκη και ο Ουμπίντες της έδωσε, από τη βούλα, τη «χαριστική βολή».

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ρόκας (76' Καπετάνος), Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τόμας, Αλβάρεζ, Ουμπίντες, Μόνχε, Μαρτίν (18' λ.τ. Σολάκης), Πλιάγκας (46' λ.τ. Μπρέσκα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρόκα, Πέρεζ, Ζέλεσι, Ντολεζάζ

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Λαγός, Μανωλάς (85' Μπλάνκο), Δέλλας, Γιάχιτς, Γκέντσογλου (66' Πατσατζόγλου), Μάκος, Σκόκο, Μπερνς (46' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Τζεμπούρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάχα, Νασούτι, Γκερέιρο, Καράμπελας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Πανθεσσαλικό Στάδιο





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x