Διονύσης Δεσύλλας

Ταλαιπωρημένος ΠΑΟ. Τι να φταίει άραγε..;

Για την εφιαλτική βραδιά του Αλέξη Τζόρβα τα είπαμε χθες. Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη. Ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το χθεσινό στραπάτσο. Δέχομαι, ότι στο ποδόσφαιρο παίζουν 11 και όχι ένας.

Για την εφιαλτική βραδιά του Αλέξη Τζόρβα τα είπαμε χθες. Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη. Ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το χθεσινό στραπάτσο. Δέχομαι, ότι στο ποδόσφαιρο παίζουν 11 και όχι ένας. Όταν, όμως, ο ένας κάνει δυο γκάφες από τις οποίες δέχεσαι ισάριθμα γκολ, τότε μετά τα πράγματα γίνονται πολύ σκούρα. Ας προσπαθήσουμε, τώρα, να αναλύσουμε τα αίτια της μέχρι τώρα κακής παρουσίας των «πράσινων»…

• Ο Νίκος Νιόπλιας σαφώς και έχει ευθύνη γι’ αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο. Καλός προπονητής είναι, έχει όλα τα στοιχεία για να πετύχει, αλλά παρουσιάζει και χτυπητές αδυναμίες. Η μεγαλύτερη είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να επιβληθεί στους παίκτες του. Η απειρία του παίζει ρόλο. Φέτος, λοιπόν, έχει παρατηρηθεί μια διαφορετική νοοτροπία απ’ ότι πέρυσι. Την περασμένη σεζόν έβλεπες μια ομάδα με συγκέντρωση και απίστευτο πάθος καθ’ όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών. Τώρα, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Το αντίθετο θα έλεγα. Η μεγαλύτερη ευθύνη του Ελληνα προπονητή είναι ότι η ομάδα παρουσιάζει φέτος μια διαφορετική νοοτροπία, η οποία μόνο σε αποτυχίες θα οδηγήσει.

• Είναι ολοφάνερο ότι κάτι πήγε στραβά το καλοκαίρι στον τομέα της εκγύμνασης. Οι πολλοί τραυματισμοί κι ενώ είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και η έλλειψη φρεσκάδας και τρεξιμάτων είναι δυο θέματα που έχουν προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με χαμηλές ταχύτητες. Δεν είναι τυχαίο ότι με όποια ομάδα έχει αγωνιστεί, αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Αρη, τα έχει βρει σκούρα σ’ αυτό το κομμάτι παιχνιδιού. Σχεδόν σε κάθε παιχνίδι οι «πράσινοι» είναι μια ταχύτητα πιο κάτω από τους αντιπάλους του.

• Από τη στιγμή, λοιπόν, που τρεξίματα δεν υπάρχουν, είναι λογικό να μη βγαίνει τίποτα απ’ αυτά που δουλεύονται στην Παιανία. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής και δεν αντέχεις σε υψηλούς ρυθμούς, τότε και ανασταλτικά θα έχεις πρόβλημα και επιθετικά, μια και δεν θα σου βγαίνει κανένα πλάνο στο γήπεδο. Όταν τα πόδια δεν τρέχουν, πως περιμένουμε να δούμε σωστή ανάπτυξη; Πως περιμένουμε να δούμε κίνηση στον χώρο; Να σας θυμίσω ότι γράφω για στοιχεία παιχνιδιού που παρατηρήσαμε στα φιλικά του καλοκαιριού με Ιντερ και Μίλαν. Η βασική διαφορά , όμως, είναι ότι τότε οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν σκασμένοι…

• Τα λάθη του καλοκαιριού φαίνονται και μάλιστα από νωρίς! Ο Νιόπλιας ζητούσε επίμονα έναν αμυντικό «ηγέτη». Χάθηκε ο Γκαλάς, λόγω… οικονομικών δυσκολιών και αποκτήθηκε ο Μπουμσόνγκ. Ενας στόπερ με διαφορετικά στοιχεία απ’ αυτά που ήθελε ο προπονητής του Παναθηναϊκού! Να θυμίσω και το άλλο; Επιθυμία του τεχνικού του «τριφυλλιού» ήταν η απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ποιο το αποτέλεσμα; Οι «πράσινοι» (μετά και τον τραυματισμό του Πετρόπουλου) να μην έχουν κανέναν φορ στον πάγκο τους στο χθεσινό παιχνίδι!

• Το Μουντιάλ έχει παίξει κι’ αυτό τον… ρόλο του. Οι Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Νίνης, Γκοβού , Σισέ, Τζόρβας, παίκτες που είναι στις πρώτες επιλογές του προπονητή, δηλαδή, έχουν περάσει ένα καλοκαίρι με λίγη ξεκούραση. Το έγραφα και στην αρχή της περιόδου. Είναι δεδομένο ότι οι Μουντιαλικοί και κυρίως αυτού που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού» θα αργήσουν να φορμαριστούν. Μην ξεχνάμε ότι σχεδόν όλο το κέντρο της ομάδας βασίζεται σε τέτοιους παίκτες…

Υ.Γ. Περιμένω τα δικά σας μηνύματα για τον Παναθηναϊκό. Πείτε τη γνώμη σας για την κατάσταση της ομάδας και κάποια απ’ αυτά θα δημοσιευτούν σύντομα.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x