Διονύσης Δεσύλλας

Αριστα, στο πρώτο δύσκολο τέστ!

«Στα δύσκολα σε θέλω», έγραφα στο προηγούμενο μου κείμενο, αναφερόμενος στο «καυτό» δεκαπενθήμερο για τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

«Στα δύσκολα σε θέλω», έγραφα στο προηγούμενο μου κείμενο, αναφερόμενος στο «καυτό» δεκαπενθήμερο για τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο δύσκολο τεστ, λοιπόν, οι «πράσινοι» πήραν άριστα. Επικράτησαν του αντιπάλου και έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο), που είναι μια συνέχεια από το πολύ καλό παιχνίδι στην Κρήτη. Η χθεσινή νίκη, εκτός από τους πολύτιμους βαθμούς, ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας και φυσικά χαροποιεί τον κόσμο, που χθες δεν ήταν στο ΟΑΚΑ για να δει αυτό το πολύ καλό παιχνίδι του ΠΑΟ. Να τι είδαμε από το «τριφύλλι» την Κυριακή.

• Μια φρεσκάδα που δεν είχε δείξει σε άλλα παιχνίδια (εξαιρώ αυτό με τον Εργοτέλη, αν και χθες οι παίκτες ήταν ακόμη καλύτερο σ’ αυτόν τον τομέα). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κίνηση στον χώρο, πράγμα απαραίτητο για να βγουν στο γήπεδο αυτά που δουλεύονται στις προπονήσεις, αλλά και το πρεσάρισμα στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

• Την τριάδα της μεσαίας γραμμής Καραγκούνη, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση. Ειδικά στο επιθετικό «κομμάτι» και οι τρεις ήταν άψογοι. Είχαν κάποια προβλήματα σε μερικές κόντρα επιθέσεις που προσπάθησε να βγάλει ο ΠΑΟΚ.

• Τον Λουκά Βύντρα να είναι «σεληνιασμένος» και να σημειώνει ένα πανέμορφο γκολ με την «οβίδα» από τα 35 μέτρα (το ψάχνει καιρό αυτό το τέρμα ο άσος του «τριφυλλιού»…).

• Το δίδυμο Σαριέγκι - Μπουμσόνγκ να μην κάνει λάθη και να πραγματοποιεί την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Και οι δυο στόπερ τα πήγαν καλά. Κατά τη γνώμη μου, σ’ αυτό βοήθησε και η επιλογή του Δερμιτζάκη να χρησιμοποιήσει τον «βαρύ» Μουσλίμοβιτς στην κορυφή. Αν είχε βάλει εκεί τον Σαλπιγγίδη, ίσως το όχι και τόσο γρήγορο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του «τριφυλλιού» να είχε προβλήματα.

• Τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, στην επιστροφή του, να κάνει μια μεστή εμφάνιση. Ο άσος του «τριφυλλιού», που είχε να παίξει από την τελευταία αγωνιστική του προηγούμενου πρωταθλήματος, ήταν καλός όσο άντεξε και άψογος τακτικά.

• Τον Λουίς Γκαρσία να αποτελεί τη μοναδική παραφωνία στον χθεσινό Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός δεν είχε καλά πατήματα και επαφές με την μπάλα, κάνοντας πολλά λάθη. Ανέβηκε προς το τέλος, λίγο πριν γίνει αλλαγή.

• Τον Νίκο Νιόπλια να κάνει ένα σωστό κοουτσάρισμα. Το γράφω αυτό, κυρίως, λόγω των αλλαγών που έκανε. Σε ένα διάστημα που η ομάδα του είχε ανάγκη από τρεξίματα, ο Ελληνας τεχνικός έριξε στο παιχνίδι του Σιμάο, Μαρίνο, Δημούτσο. Μ’ αυτόν τον τρόπο έδωσε ταχύτητα στον Παναθηναϊκό και χάρη στα «φρέσκα» άκρα «γέμισε» τη μεσαία γραμμή και η ομάδα του κράτησε σωστά την μπάλα, όταν χρειάστηκε.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x