Stoiximan Super League

Μύρισε… καλοκαίρι!

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες για να πετύχει… «τρίποντο» στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά από την… αυγουστιάτικη της πρεμιέρας με τον Πανσερραϊκό, επικρατώντας του Πανιώνιου 3-1 στην άδεια Τούμπα. Με τα πρώτα γκολ των Μουσλίμοβιτς, Σαλπιγγίδη και Φωτάκη στο πρωτάθλημα, η ομάδα του κ. Χάβου «καθάρισε» από νωρίς το ματς και ξεκόλλησε… κάπως από την «ουρά» της βαθμολογίας. Μείωσαν με τον Μανιάτη στο 77΄οι «κυανέρυθροι».

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες για να πετύχει… «τρίποντο» στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά από την… αυγουστιάτικη της πρεμιέρας με τον Πανσερραϊκό, επικρατώντας του Πανιώνιου 3-1 στην άδεια Τούμπα.

Με τα πρώτα γκολ των Μουσλίμοβιτς (8'), Σαλπιγγίδη (11') και Φωτάκη (35') στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Μάκη Χάβου «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο το ματς και ξεκόλλησε… κάπως από την «ουρά» της βαθμολογίας.

Μείωσαν με τον Μανιάτη στο 77΄οι «κυανέρυθροι», αλλά ήταν αργά -αν και το πάλεψαν- για να πετύχουν κάτι καλό.



Μπαμ… μπουμ…

Ορεξάτες μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες και από νωρίς έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Πολύ σύντομα, όμως, ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα «ηνία», ήλεγξε το κέντρο και κατάφερε να κλείσει στα καρέ της την ομάδα του Πανιωνίου. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή του, καθώς βρήκε τον τρόπο -δεν ήταν και τόσο δύσκολο με την… τρικυμιώδη άμυνα των «κυανέρυθρων»- να ανοίξει το σκορ (1-0) με τον Μουσλίμοβιτς -με τον Βόσνιο, μάλιστα, να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Πάντως, ο Σαλπιγγίδης, που βγάζει τη σέντρα στον υψηλόσωμο επιθετικό του ΠΑΟΚ, είναι σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης… Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Μάκη Χάβου διπλασίασε τα τέρματά της -και στην ουσία «καθάρισε» το ματς νωρίς-νωρίς- με τον «Σάλπι», που, όπως και ο «Μούσλι», πέτυχε κι αυτός το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

…και τέλος!

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν καταιγιστικοί και θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου(!), αλλά, πρώτα, στο διαγώνιο σουτ του Σαλπιγγίδη (15') και έπειτα, στην κεφαλιά του Κοντρέρας (16'), είπε εντυπωσιακά «όχι» ο Μάχο. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη φορά τον Κρέσιτς, αλλά ο Ριέρα, προ κενής εστίας, σπατάλησε τη μοναδική ευκαιρία της ομάδας του στο πρώτο 45λεπτο… Ένα λεπτό αργότερα, ο Μουσλίμοβιτς ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Φιλομένο, ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν… πτοήθηκαν και στο 35' έκαναν το 3-0 με τον Φωτάκη, ύστερα από αναμπουμπούλα στην «κυανέρυθρη» άμυνα.

Συντήρηση…

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι δεν είχαμε (και δεν είδαμε)… τίποτα! Με παρακαταθήκη το 3-0 του πρώτου 45λέπτου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε συντήρηση δυνάμεων (είχε και το ματς με τη Βιγιαρεάλ μεσοβδόμαδα), βλέποντας, εξάλλου και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να δημιουργήσουν (ούτε καν) τις προϋποθέσεις για να μειώσουν το σκορ… Τελικά, ο Πανιώνιος κατάφερε να πετύχει, έστω, το γκολ της τιμής στο 77' με τον Μανιάτη, αλλά μέχρι εκεί… Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά από αυτήν της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Το φιλμ του αγώνα.



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (65' Κριστιάνο), Σαλπιγγίδης (87' Ζουέλα), Μουσλίμοβιτς (31' Φιλομένο), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Φωτάκης, Σακελλαρίου, Ίβιτς

Στον πάγκο κάθονται οι: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σνάουτσνερ

Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο (38' Σιόβας), Ριέρα, Βαρό, Χίκα, Γουνδουλάκης (78' Σαλαλί), Κουμορτζι, Τσότσαλιτς (83' Μπάλαμπαν), Κοντόες

Στον πάγκο κάθονται οι: Μπέλιτς, Κούκετς, Αναστασόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου), με βοηθούς τους Φαντόπουλο (Πειραιά) και Αλεξέα (Μεσσηνίας).
ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα





Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x