Κώστας Μιαούλης

Τα σκαμπανεβάσματα που σας έλεγα…

Είχα προειδοποιήσει και όσους διαβάζουν τη στήλη και όσους με παρακολουθούν στο ραδιόφωνο πως η χρονιά θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Άλλωστε, για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, ο νέος προπονητής από τις εννέα αλλαγές που έχει πραγματοποιήσει στις τρεις αναμετρήσεις που έχει δώσει η ΑΕΚ κάτω από την καθοδήγηση του, οι επτά ήταν αναγκαστικές. Οπότε, οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο για το πώς βγάζει το μεροκάματο ο Μανόλο είναι περιττό.

Είχα προειδοποιήσει και όσους διαβάζουν τη στήλη και όσους με παρακολουθούν στο ραδιόφωνο πως η χρονιά θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα.

Άλλωστε, για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, ο νέος προπονητής από τις εννέα αλλαγές που έχει πραγματοποιήσει στις τρεις αναμετρήσεις που έχει δώσει η ΑΕΚ κάτω από την καθοδήγηση του, οι επτά ήταν αναγκαστικές.

Οπότε, οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο για το πώς βγάζει το μεροκάματο ο Μανόλο είναι περιττό.

Γνωρίζω ότι οι φίλοι της ΑΕΚ είναι απογοητευμένοι από την εικόνα που είδαν σήμερα. Κι όσο και αν η ευκολία με την οποία ο Τσινιάρης βγάζει την κόκκινη τους δίνει κάτι να πουν για τη διαιτησία, η κάκιστη εικόνα των πρώτων 36 λεπτών, πριν αποβληθεί ο Νταντόμο τους βάζει στο σωστό δρόμο των αιτιών της ήττας.

Η «Ένωση» για μια ακόμα φορά είχε παίκτες που κλάταραν -αυτή τη φορά σε σημείο που η ΑΕΚ δεν είχε κάπου ν’ ακουμπήσει, όπως ένα υπέρ της σκορ για παράδειγμα. Το μόνο θετικό από το ματς της Κυριακής, ήταν πως ο Σάχα γύρισε στις καλές εμφανίσεις και είναι βέβαιο πως η ομάδα χρειάζεται μια ασφάλεια στα μετόπισθεν. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό έστω και για σώσει τον έναν πόντο για την κιτρινόμαυρη ομάδα.

Ξέρω πως ο προπονητής για την επιλογή του να επιλέξει ένα τόσο αμυντικογενές σχήμα, θ’ ακούσει πολλά. Ωστόσο πριν τον κρίνει οποιοσδήποτε, εγώ θα αναφέρω τις λύσεις που υπήρχαν στην 18άδα και μπορούσαν να μπουν ώστε παραγωγικά η ΑΕΚ να γίνει πιο αποτελεσματική.

Ο Γκερέιρο -που είναι ο μόνος ο οποίος θα μπορούσε να σουλουπώσει κάπως το παιχνίδι- έπαιξε ματς με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο τα έδωσε όλα και βγήκε αναγκαστικά κι έδωσε και ματς σε ένα βαρύ τερέν για το Κύπελλο. Όσο για τον Έντερ, ακόμα δεν έχει αξιοποιήσει καμία από τις ευκαιρίες που του έχει δώσει ο προπονητής.

Πάνω στην περίπτωση Μπλάνκο, έχω κι εγώ μια ένσταση. Θα έπρεπε σήμερα, απέναντι σε μια αδύναμη αμυντικά ομάδα να δοθεί η ευκαιρία στον «Ζορό» να παίξει από την αρχή. Ωστόσο, το πρόβλημα στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο είναι ότι η μπάλα δεν έφτανε καν μπροστά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x