Κώστας Μιαούλης

Aναγκαστικά 4-4-2 με Άντερλεχτ

Κατά πώς έχουν τα πράγματα, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με τους Βέλγους με 4-4-2. Με δεδομένο πως ο Ντιόπ είναι εκτός μάχης και πως ο Μάκος ταλαιπωρείται από μια ίωση, κατανοείται πως τα κουκιά και στα αμυντικά χαφ είναι μετρημένα. Για μένα, ο υποχρεωτικός προσανατολισμός στο συγκεκριμένο σχήμα δεν είναι μια άσχημη είδηση.

Κατά πώς έχουν τα πράγματα, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με τους Βέλγους με 4-4-2.

Με δεδομένο πως ο Ντιόπ είναι εκτός μάχης και πως ο Μάκος ταλαιπωρείται από μια ίωση, κατανοείται πως τα κουκιά και στα αμυντικά χαφ είναι μετρημένα.

Για μένα, ο υποχρεωτικός προσανατολισμός στο συγκεκριμένο σχήμα δεν είναι μια άσχημη είδηση.

Έστω και αν δεν υπάρχουν όλες οι επιλογές για να παίξει με τους καλύτερους το σύστημα αυτό, η φύση του παιχνιδιού και το γεγονός πως η ΑΕΚ σε αυτό το ματς πρέπει να επιδιώξει τη νίκη, θεωρώ πως υποχρεώνει τον Χιμένεθ να ρισκάρει αναγκαστικά.

Όπως κατά πολλούς θα έπρεπε να είχε πράξει ανάλογα και στη Νέα Σμύρνη. Όσο για το πόσο μπορεί να κοστίσουν οι απουσίες; Άποψη μου είναι πως πάντα την ιστορία του κάθε ματς την γράφουν αυτοί που είναι παρόντες και όχι όσοι λείπουν. Άλλωστε πρόσφατο παράδειγμα είναι το ματς με τον Παναθηναϊκό. Κι υπενθυμίζω πως τρεις σημαντικές ελλείψεις θα έχουν και οι Βέλγοι.

Η «Ένωση» οφείλει να επιδιώξει την πρόκριση μέχρι τέλους. Αυτή τη στιγμή στη δεύτερη τριάδα αγώνων, οι Χάιντουκ, Άντερλεχτ και ΑΕΚ αρχίζουν από την ίδια βάση -με τη διαφορά ότι η «Ένωση» έχει δύο ματς εντός έδρας να παίξει, όπως και οι Κροάτες.

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι πολλά θα κρίνει και το άλλο ματς του ομίλου, αφού αν η Χάιντουκ δεν πάρει ούτε πόντο με τους Ρώσους της Ζενίτ, πιστεύω πως η «Ένωση» με νίκη θα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση ως 2η από αυτόν τον όμιλο.

Η βελτίωση της βαθμολογικής της κατάταξης στην UEFA και η είσοδος στην επόμενη φάση -που θα φέρει ορισμένα επιπλέον έσοδα- είναι πολύ σημαντικά κίνητρα. Από την άλλη, βέβαια, για μια ομάδα που καταποντίζεται με αυτόν τον ρυθμό, θα εκφράσει κανείς άποψη ότι καλύτερα να μην κυνηγήσει την Ευρώπη -ώστε να μπορέσει να σταθεί καλύτερα στις εγχώριες διοργανώσεις.

Κατά την άποψη μου, τέτοιες προσεγγίσεις μικραίνουν όμως τις ομάδες και δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα. Αυτές είναι λογικές που υιοθετήθηκαν και στο πρόσφατο παρελθόν με τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x