Κώστας Μιαούλης

Λάμπουν δια της απουσίας τους

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από το καλό κλίμα που πάει να φτιάξει ο Χιμένεθ. Με όποιον τρόπο μπορεί, ο Ισπανός θέλει ν’ ανυψώνει το ηθικό των παικτών του -αφού γνωρίζει πως αυτό είναι ένα από τα κύρια στοιχεία που οφείλει να βελτιώσει, αν θέλει να δει καλύτερα πράγματα να βγαίνουν στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από το καλό κλίμα που πάει να φτιάξει ο Χιμένεθ.

Με όποιον τρόπο μπορεί, ο Ισπανός θέλει ν’ ανυψώνει το ηθικό των παικτών του -αφού γνωρίζει πως αυτό είναι ένα από τα κύρια στοιχεία που οφείλει να βελτιώσει, αν θέλει να δει καλύτερα πράγματα να βγαίνουν στο γήπεδο.

Ασφαλώς, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και το καλό κλίμα δεν εξαρτάται μόνο από εκείνον.

Παρόλα αυτά, ο Ισπανός θέλει να βλέπει προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές του και βέβαια αυτό το είδε στο ματς με την Άντερλεχτ.

Μια ομάδα πολύ ποιοτική -απέναντι στην οποία, όμως, στάθηκε στα ίσια η «Ένωση», παρά τα πολλά προβλήματα της, κυρίως στο πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα στο πρώτο κομμάτι του ματς και στο τέλος, χάρη στον βελτιωμένο Σάχα, δεν έχασε.

Αυτός που δεν φαίνεται να πείθεται από την προσπάθεια της ομάδας, είναι ο κόσμος. Άσχετα αν υπάρχουν πολλά ελαφρυντικά για την ημέρα, τα 11.000 -και κάτι ψιλά- εισιτήρια αποτελούν νούμερο απογοητευτικό. Ακόμα και αν η ΑΕΚ πήρε κάπως τα πάνω της με τις νίκες κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό, ο κόσμος όλο και πιο δύσκολα σηκώνεται από την αναπαυτική πολυθρόνα του για να συμπαρασταθεί στην ομάδα.

Για να λέμε την αλήθεια, ούτε με τον Παναθηναϊκό τα νούμερα ήταν αυτά που θα περίμενε κανείς. Ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, έχει στηρίξει στο παρελθόν όσο δεν πάει άλλο, όμως -όσο αντιλαμβάνεται πως κάτι ουσιαστικό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει- δεν πρόκειται να πάει στο γήπεδο. Και δεν μιλάω ν’ αλλάξει κάτι στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο «Ενωσίτης» είναι απαιτητικός και θέλει κι εκείνος κάποια στιγμή να δει την ομάδα του να έχει ανταγωνιστικό ρόστερ, όπου οι καλοί ποδοσφαιριστές θα είναι πολλοί και όχι λιγότεροι από τους μέτριους. Ως τότε και ο…Μουρίνιο να κατηφορίσει προς τα μέρη μας, δύσκολα θα «ψηθούν» για να πάνε στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x