Διονύσης Δεσύλλας

Τα νιάτα, το Περιστέρι και ο Μάτος…

Καλημέρα σας… Το πλάνο για τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου έχει ήδη καταστρωθεί και όπως σας αποκάλυψε και η «SportDay», οι «πράσινοι» έχουν ένα στόχο από τη νέα σεζόν. Να μειώσουν τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας και να προσθέσουν ταχύτητα σ’ αυτόν. Με αυτή τη λογική θα κινηθούν από εδώ και στο εξής στην αγορά.

Καλημέρα σας…

Το πλάνο για τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου έχει ήδη καταστρωθεί και όπως σας αποκάλυψε και η «SportDay», οι «πράσινοι» έχουν ένα στόχο από τη νέα σεζόν. Να μειώσουν τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας και να προσθέσουν ταχύτητα σ’ αυτόν. Με αυτή τη λογική θα κινηθούν από εδώ και στο εξής στην αγορά.

Το γεγονός ότι το «τριφύλλι» διαθέτει αρκετούς παίκτες άνω των 30 που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή και τα καλά του και τα κακά του, κάτι που είναι απολύτως λογικό. Από τη μία, μιλάμε για ποδοσφαιριστές αξίας, τεράστιας εμπειρίας και με ισχυρή προσωπικότητα. Τέτοιοι για παράδειγμα είναι οι Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης. Κάτι που μετράει πολύ και φάνηκε στην περσινή χρονιά, όταν κατακτήθηκε το νταμπλ. Από την άλλη, όμως, πολλές φορές η κόπωση κάνει τον Παναθηναϊκό να είναι αργός τόσο στη δημιουργία του, όσο και στα αντανακλαστικά του, όταν πρέπει να αμυνθεί. Γι’ αυτό, λοιπόν, ο στόχος είναι να διατηρηθεί η εμπειρία και παράλληλα να φρεσκαριστεί το ρόστερ με νιάτα και ταχύτητα.
Μ’ αυτή τη λογική θα γίνουν οι μεταγραφές τον Ιανουάριο, αλλά και το καλοκαίρι. Στις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στον Νικόλα Πατέρα, τον Κώστα Αντωνίου, τον Κάρλος Φρέιτας και τον Νίκο Νιόπλια, συμφωνήθηκε το εξής: «Τη νέα σεζόν πάμε να κάνουμε μια ομάδα πιο γρήγορη και πιο νέα».

Υπόθεση Μάτος

Ενας ποδοσφαιριστής που ενδέχεται να επιστρέψει το καλοκαίρι και που, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να δώσει τέτοια στοιχεία στο κέντρο του «τριφυλλιού» είναι ο Μαρσέλο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος που έφυγε άδοξα από το «τριφύλλι», μια και δεν υπολογιζόταν από τον Χενκ Τεν Κάτε. Ο Μάτος, στα 26 του, πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά με την Μποταφόνγκο, αλλά γυρίζει σαν τρελός στην Παιανία! Προσοχή! Οποιαδήποτε κινητικότητα περί του θέματος αναμένεται να υπάρξει το καλοκαίρι και όχι τον Ιανουάριο.

Φουλ επίθεση

Στα αγωνιστικά, τώρα, και στα του παιχνιδιού της Δευτέρας με τον Ατρόμητο, ο Νιόπλιας ετοιμάζεται να παρατάξει μια άκρως επιθετική ομάδα. Ο Ελληνας προπονητής βάζει τριάδα μπροστά με Γκοβού, Χριστοδουλόπουλο και Σισέ, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η παρουσία του Κατσουράνη δίπλα στον Καντέ, στο κέντρο της άμυνας. Δυο θέσεις στα χαφ διεκδικούν οι Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης και Πλέσι, ενώ βασικός θα είναι και ο Λουίς Γκαρσία.

• Απορία: Για ποιο λόγο αποκτήθηκε το καλοκαίρι ο Φερνάντες και τώρα είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει;

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: dionisis_d@hotmail.com

WWW.SDAY.GR: Οι κορυφαίοι γράφουν εδώ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x