Κώστας Μιαούλης

Παλεύει με το «μικρό και ευέλικτο ρόστερ»

Ο χαρακτηρισμός του τίτλου είναι ακριβώς αυτό που είχε ζητήσει το καλοκαίρι ο Μπάγεβιτς για το ρόστερ της ομάδας. Βέβαια, εδώ πολύ αμφιβάλλω -ακόμα κι εγώ- αν αυτό ήταν αποκλειστικά ευθύνη του Σερβοέλληνα ή αν υποχρεώθηκε να συμπλεύσει με τις προσταγές της διοίκησης, που ήθελε να «ψαλιδίσει» το μπάτζετ και να τα φέρει «ίσα βάρκα, ίσα γιαλό».

Ο χαρακτηρισμός του τίτλου είναι ακριβώς αυτό που είχε ζητήσει το καλοκαίρι ο Μπάγεβιτς για το ρόστερ της ομάδας.

Βέβαια, εδώ πολύ αμφιβάλλω -ακόμα κι εγώ- αν αυτό ήταν αποκλειστικά ευθύνη του Σερβοέλληνα ή αν υποχρεώθηκε να συμπλεύσει με τις προσταγές της διοίκησης, που ήθελε να «ψαλιδίσει» το μπάτζετ και να τα φέρει «ίσα βάρκα, ίσα γιαλό».

Ακόμα και αν συμβαίνει το τελευταίο, όμως -πράγμα που υποψιαζόμαστε πολλοί- τότε η ευθύνη του τέως προπονητή είναι μεγαλύτερη.

Τουλάχιστον ας κρατούσε μικρό καλάθι και ας μην ξεσήκωνε τον κόσμο με ατάκες του στιλ πως αυτή η ΑΕΚ του θυμίζει την ομάδα της δεκαετίας του 1990, διότι γελάνε… και οι πέτρες.

Αν είχε βρει ομάδα ο -φιλότιμος και πολύτιμος στα πρόσφατα παιχνίδια- Γκερέιρο, η ΑΕΚ θα είχε στερηθεί μια ακόμα πολύτιμη λύση, όπως φανερώνει η απόδοση του Ρότζερ στα ματς που χρησιμοποιείται εσχάτως. Κι όμως, ο συγκεκριμένος προετοιμάστηκε μόνος στους Θρακομακεδόνες το καλοκαίρι και δεν υπολογιζόταν από τον πρώην τεχνικό.

Η ΑΕΚ τούτη τη στιγμή στερείται ενός 4ου στόπερ, όπως ο Αλεξόπουλος, που έκανε τον περασμένο χειμώνα σε προπονητή και διοίκηση, αλλά το καλοκαίρι… δεν έκανε -και ενώ όλοι γνώριζαν πως, αν ερχόταν πρόταση για τον Μαϊστόροβιτς, θα έφευγε. Η ομάδα είναι υποχρεωμένη, επίσης, να πορευθεί χωρίς τον Μαντούκα, που πρόσφερε αρκετά -παρά τη γκρίνια ορισμένων τις προηγούμενες σεζόν- ενώ αποδέσμευσε και τον Γιαχάγια, στον οποίο δεν δόθηκε ποτέ ουσιαστική ευκαιρία.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παλεύει με ένα ελλιπέστατο ρόστερ. Ο ίδιος αποποιείται τον χαρακτηρισμό του θαυματοποιού ή του μάγου που έχει το ραβδάκι, αλλά αυτό που έχει πετύχει ως τώρα δεν είναι λίγο.

Έστω και αν η ΑΕΚ πηγαίνει από το ένα ματς στο άλλο όλο και περισσότερο «κουτσουρεμένη», προσπαθεί, παλεύει, κάνει και καμία ανατροπή. Αυτό που θα πρέπει να κόψει επειγόντως είναι να μένει πίσω στο σκορ από ομάδες σαν τον Εργοτέλη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x