Stoiximan Super League

Σιγά μην κλάψουν!

Το όνειρο της Ξάνθης για συμμετοχή στα play offs έσβησε μετά το 0-0 με τον Αστέρα (βρίσκεται ήδη εκεί), αλλά έχει τη δυνατότητα να κάνει focus στον τελικό του Κυπέλλου. Έχασε πέναλτι ο Κλέιτον.

Δεν νίκησε κανείς του, αλλά δεν φάνηκε να… χαλιέται κανείς τους. Η Skoda Ξάνθη που είχε το μυαλό της και στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (όπως δήλωσε και ο Λουτσέσκου μετά το ματς) έμεινε στο 0-0 για την 33η αγωνιστική της Super League με τον Αστέρα που σκέφτεται εδώ και καιρό τα play offs. Οριστικά εκτός του μίνι πρωταθλήματος οι γηπεδούχοι.

Αστόχησε σε πέναλτι (το κέρδισε ο Μπέλιτς) ο Κλέιτον στο 32’ στέλνοντας την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία, ενώ στο 9' δεν μέτρησε (πιθανόν λανθασμένα) τέρμα του Ράνου. Με δέκα αγωνίστηκε από τον 71’ η ομάδα της Αρκαδίας, χάρη σε δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε ο Γκοϊάν.

Δεν τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του ο κόσμος την ομάδα για την πρόσφατη επιτυχία, την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Το ματς


Επρόκειτο για αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που απέχουν ελάχιστα αγωνιστικά ( αν και τους χώριζαν εννέα βαθμοί πριν την έναρξη του ματς) και αναμενόταν ιδιαίτερα αμφίρροπη. Από τη μια οι γηπεδούχοι ήθελαν να παραμείνουν ζωντανοί στη μάχη για είσοδο στα play offs, έχοντας λιγοστές ελπίδες. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να τσιμπήσουν βαθμό για το μίνι πρωτάθλημα και να μην ξεκινήσουν με «μηδέν» σε αυτό.

inner

Πάντως, οι αρκετές αλλαγές που είχαν στην αρχική τους σύνθεση οι δύο ομάδες και σε συνδυασμό με τις απουσίες που είχαν διαφοροποίησε τα δεδομένα, καθώς έλειψαν ποιοτικοί παίκτες των δύο μονομάχων.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ξεκίνησε τους Καπετάνο, Λουσέρο, Καρυπίδη και από στην αντίπερα όχθη ήταν τιμωρημένοι οι Χερόνιμο Μπαράλες (17 γκολ), όπως και οι Σανκαρέ, Παντελιάδης, Κουρμπέλης.

inner

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι για ένα ημίχρονο σχεδόν. Δεν είναι και λίγο να απουσιάζει ο πρώτος σκόρερ μιας ομάδας (και πρώτος του πρωταθλήματος). Θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν σκοράρει στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι, αν και το παιχνίδι δεν είχε πολλές καλές φάσεις και ελαφρυντικό για τους παίκτες των δύο ομάδων για το πρώτο μέρος αποτελεί η έντονη ηλιοφάνεια που τους έκανε τη ζωή δύσκολη. Στο 9' ο Ράνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου, αλλά δεν υπήρξε γκολ. Ο επιθετικός των γηπεδούχων υποδείχθηκε σε θέση off side, αλλά πιθανόν λανθασμένα. Αρχικά ήταν εκτεθειμένος, αλλά η μπάλα πήγε στον Τριάδη (μετά κάθετη πάσα) που του έκανε το γύρισμα και φάνηκε να είναι στην ίδια ευθεία με την μπάλα.

Καθοριστική φάση το χαμένο πέναλτι του Κλέιτον στο 32’, αν και ήταν αρχικά νωρίς, καθώς το ματς ήταν φτωχό σε φάσεις. Από εκεί και πέρα ξύπνησαν οι φιλοξενούμενοι.

Ωστόσο και το δεύτερο μέρος δεν ήταν καλό από πλευράς θεάματος με τους ποδοσφαιριστές να βλέπουν ότι δεν βγαίνουν αυτά που κάνουν και το παιχνίδι να μοιάζει ως αγγαρεία στο μεγαλύτερο του μέρος.

inner

Οι αλλαγές που έκαναν οι προπονητές από το 70’ και μετά και σε συνδυασμό με την κόκκινη που δέχθηκε (με δεύτερη κίτρινη) στο 71’ βοήθησε στο να αποκτήσει παλμό προς το τέλος του το παιχνίδι. Έγινε ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα, αλλά Ξάνθη και Αστέρας έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας από έναν βαθμό.



Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε σε real time μέσω του sport-fm.gr



inner

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτο, Τριάδη, Γουάλας, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (76’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Γούτας, Μπέλιτς (68’ Καπετάνος), Ράνος (66’ Βάλτερ)

Στον πάγκο των γηπεδούχων παρέμειναν οι Αναστασόπουλος, Γκομσί, Λουσέρο, Καρυπίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Μουνάφο, Αλόκο, Μάσα, Ρόλε, Τσοκάνης, Λομπάτο (60’ Γιαννιώτας), Φακούντο Πάρα (75’ Ζησόπουλος), Λούι, Γκοιάν, Ιγκλέσιας.

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων παρέμειναν οι: Μπαντής, Σκουρταϊ, Παπαχρήστος, Μούκαμ

Γήπεδο: Πηγάδια

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς, βοηθοί οι Δαμιανός Ευθυμιάδης, Ιωάννης Τουμπακάρης. Τέταρτος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

Κίτρινες: 31’ Αλόκο, 52’ Κλέιτον, 62’ Πάρα, 65’ Γκοϊάν, 73’ Γιαννιώτας, 87’ Λούι, 89’ Βασιλακάκης, 91’ Φερνάντεζ.
Κόκκινη: 70’ Γκοϊάν

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x