Χρήστος Ρομπόλης

Ο Λεκαβίτσιους δεν είναι Γιασικεβίτσιους, αλλά…

Μπορεί να μην τον υποδεχτούν χιλιάδες στο αεροδρόμιο, όπως τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά ο Λούκας Λεκαβίτσιους είναι μια καλή λύση σε θέση που «πονούσε» ο Παναθηναϊκός. Γράφει ο Χρ. Ρομπόλης.

Όταν τα ΜΜΕ σε «βομβαρδίζουν» με ονόματα που ξεκινούν από τον Σέιν Λάρκιν και τον Τζέισον Γκρέιντζερ και φτάνουν μέχρι τον Ντάριους Άνταμς και τον Μάλκολμ Ντιλέινι, είναι λογικό όταν ακούς… Λεκαβίτσιους να μην πανηγυρίζεις κιόλας. Σύμφωνοι, η μεταγραφή του βραχύσωμου Λιθουανού δεν είναι από αυτές που αλλάζουν τις ισορροπίες. Είναι όμως από αυτές που τις… φέρνουν.

Ο Παναθηναϊκός δεν αναζητούσε έναν μεγάλης κλάσης πλέι μέικερ. Γι’ αυτή τη δουλειά έχει και χρυσοπληρώνει τον Νικ Καλάθη. Αυτό που είχε ανάγκη και του έλειψε πολύ φέτος, όχι μόνο στο διάστημα που ήταν τραυματίας ο Μάικ Τζέιμς αλλά και στη συνέχεια, ήταν ο άνθρωπος πίσω από τον αρχηγό του. Εκείνος που θα έδινε στον Καλάθη πολύτιμες ανάσες όταν κουραζόταν ή θα τον αντικαθιστούσε όταν δεν ήταν στη μέρα του, δίχως εν τη απουσία του από την πεντάδα να έρχεται η καταστροφή ή να επέρχεται η πλήρης ανοργανωσιά.

Αυτός ο παίκτης καλείται και μπορεί να γίνει ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Ένας παίκτης με διαρκή άνοδο στην καριέρα του, που φέτος «εκτοξεύτηκε» υπό την καθοδήγηση του Γιασικεβίτσιους στη Ζαλγκίρις σε δεύτερο ρόλο και αυτόν έρχεται για να παίξει και στον Παναθηναϊκό. Δεν θα απαιτήσει χρόνο συμμετοχής, δεν θα γκρινιάξει που θα αναγκαστεί να ζήσει στη σκιά του Καλάθη και για όσο χρόνο βρεθεί στο παρκέ θα κάνει το καλύτερο που μπορεί. Άλλωστε για ένα παιδί που στα 23 του βγαίνει για πρώτη φορά από το Κάουνας, ο Παναθηναϊκός μοιάζει και είναι ευκαιρία ζωής.

Η επιλογή του, δε, μαρτυρά πως ο Τσάβι Πασκουάλ, που φέτος έχει τον απόλυτο έλεγχο στο «χτίσιμο» της ομάδας και δεν πρέπει απλώς να διαχειριστεί το ρόστερ που παρέλαβε, έχει αποφασίσει να μειώσει τα ρίσκα. Ο Λεκαβίτσιους δεν θα κάνει διαφορετικά πράγματα από όσα του ζητήσει, θα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του και θα είναι απόλυτα ελεγχόμενος, σε αντίθεση με τον Μάικ Τζέιμς που ήταν με τις… μέρες του. Πάντως πλέον με δύο καλούς κουμανταδόρους στο «1», ο Καταλανός τεχνικός θα χρειαστεί έναν… Τζέιμς, δηλαδή έναν πιο απρόβλεπτο παίκτη και ικανότερο σκόρερ, για να συμπληρώσει την περιφερειακή γραμμή.

Ασφαλώς η μεταγραφή του Λεκαβίτσιους (όπως κι όλες άλλωστε) έχει και ένα μικρό ρίσκο. Βγαίνοντας από το προστατευμένο περιβάλλον της Ζαλγκίρις για πρώτη φορά στην καριέρα του ίσως χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Όμως μάλλον θα ήταν μεγαλύτερος ο κίνδυνος αν έμενε ο Παναθηναϊκός για δεύτερη χρονιά χωρίς ρεζέρβα του Καλάθη...

YΓ: Ο Ζακ Όγκαστ διαθέτει πλούσια αθλητικά προσόντα, αλλά θα πρέπει να αποδειχτεί αν μπορεί να παίξει «συντεταγμένο» μπάσκετ. Πάντως ένας παίκτης με τέτοια στοιχεία σε συσκευασία μη ξένου είναι σίγουρα χρήσιμος...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x