Κώστας Νικολακόπουλος

Η ρεβάνς από το λιονταράκι και η ομορφότερη φάση που ήταν του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr σε δύο σημεία του χθεσινού μεγάλου αγώνα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

• Αν για κάποιον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού χάρηκα χθες παραπάνω ήταν για τον Κούτρη!

• Και για τον Ταχτσίδη, αφού δεν έπαιζε τόσο καιρό βασικός. Αλλά εγώ για τον χαρισματικό αυτόν μέσο, τα είχα γράψει από την περασμένη εβδομάδα...

• Χάρηκα παραπάνω για τον Κούτρη, διότι αυτό το παιδί στο προηγούμενο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα υπέφερε από τον Ντελοφέου στο α΄ ημίχρονο κι ακόμη και στο β΄ ημίχρονο δεν ήταν όπως έπρεπε να είναι ένας βασικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι έπρεπε να χλευαστεί, όπως χλευάστηκε από πολύ κόσμο, και δημοσιογραφικό, για το πώς έπαιξε την πρώτη του φορά στο Καμπ Νου.

• Κι έχει μεγάλη σημασία που ο Κούτρης χθες πήρε μια μεγάλη ρεβάνς! Πάλι εναντίον της Μπαρτσελόνα, πάλι με αντίπαλο τον Ντελοφέου για ένα ημίχρονο, αυτή τη φορά το β΄. Κι ήταν ένα λιονταράκι με τα όλα του! με μεγάλες μάχες, αν δεν κάνω λάθος όλες κερδισμένες, με έξοχες τοποθετήσεις, με αυτοπεποίθηση, με το μάτι να γυαλίζει!

• Αν δεν έκανε και μία-δύο πράγματι κακές πάσες, η εμφάνιση του, ειδικά αμυντικά, θα άγγιζε το τέλειο! Επιθετικά δεν κατέβηκε πολλές φορές, όπως ξέρει να κάνει, αλλά αυτό θα είναι το επόμενο βήμα, θέλω να πιστεύω! Να βγάλει την προσωπικότητα να φεύγει περισσότερο μπροστά, και με καλύτερη αποτελεσματικότητα, παίζοντας και με ομάδες τέτοιου επιπέδου. Χθες αμέσως φάνηκε όταν έκανε δύο κούρσες. Στην πρώτη κέρδισε ένα φάουλ σε ιδανική θέση για σέντρα και στη δεύτερη δεν μπόρεσε να περάσει μία καλή σέντρα.

• Όπως χάρηκα και για κάτι άλλο: διότι ο Ολυμπιακός έκανε χθες την πιο όμορφη επίθεση του παιχνιδιού, παίζοντας με μία τέτοια ομαδάρα, που είναι η αποθέωση του ωραίου ποδοσφαίρου. Κι όμως, την πιο ωραία επίθεση ξετύλιξε ο Ολυμπιακός! Μέσα σε 13 δευτερόλεπτα, στο 31ο λεπτό! Μία επίθεση που είχε απίστευτη ταχύτητα κι απίστευτη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, με την μπάλα να χάνεται.

• Κι εννοώ την ευκαιρία του Φορτούνη, με το σουτ που έπιασε ο Ντερ Στέγκεν. Γιατι όλοι στέκονται στο τελικό σουτ, αλλά όλα τα λεφτά είναι η πορεία της φάσης. Με ένα έξοχο κόψιμο από τον Ομάρ και στη συνέχεια την μπάλα να «φεύγει» από τη θέση του δεξί μπακ και ν φτάνει σε θέση σέντερ φορ, με αστραπιαίες κινήσεις των Φιγκέϊρς, Μποτία, Ρομάο, Φορτούνη, Καρσελά, Ρομάο και την τελική πάσα του Ρομάο στον Φορτούνη. Μία επίθεση που παρέλυσε όλη την αμυντική λειτουργία της Μπάρτσα! Με τις πάσες των Ρομάο, Φορτούνη, Καρσελά και τη δεύτερη του Ρομάο να είναι «διαβήτης» και με τη μία.

• Παρεμπιπτόντως, φαντάζομαι ότι χθες βράδυ καταλάβατε τι νόημα είχε αυτό που είχα γράψει χθες για τον Λεμονή...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x