Stoiximan Super League

Κάποτε θα ήταν έκπληξη…

Όχι απόψε, όχι με αυτή την εικόνα, όχι με αυτή την… Καβάλα! Μια ΑΕΚ που αναγνωριζόταν μόνο από τις φανέλες, έγινε παιχνίδι στα χέρια των εκπληκτικών «Αργοναυτών» και έχασε (ευκολότερα απ’ όσο δείχνει το σκορ) με 2-1. Τα γκολ των Βουτσίτσεβιτς (13’) και Ονουάτσι (46’) εξέθεσαν την αμυντική γύμνια της «Ένωσης» και ανάγκασαν τον Σκόκο να τρέχει στο τέλος (86’) να μαζέψει «τα ασυμμάζευτα».

Όχι απόψε, όχι με αυτή την εικόνα, όχι με αυτή την… Καβάλα!

Μια ΑΕΚ που αναγνωριζόταν μόνο από τις φανέλες, έγινε παιχνίδι στα χέρια των εκπληκτικών «Αργοναυτών» και έχασε (ευκολότερα απ’ όσο δείχνει το σκορ) με 2-1.

Τα γκολ των Βουτσίτσεβιτς (13’) και Ονουάτσι (46’) εξέθεσαν την αμυντική γύμνια της «Ένωσης» και ανάγκασαν τον Σκόκο να τρέχει στο τέλος (86’) να μαζέψει «τα ασυμμάζευτα».

Με δέκα παίκτες, λόγω τραυματισμού του Καφέ -ενώ είχαν γίνει ήδη οι αλλαγές- προσπάθησαν (μάταια) να γυρίσουν το ματς οι «κιτρινόμαυροι».

Πώς έπαιξε

Με σύστημα 4-2-3-1 (το οποίο δεν συμπεριελάμβανε τους Σκόκο και Λυμπερόπουλο) παρέταξε την «Ένωση» ο Μανόλο Χιμένεθ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Νασούτι, Γιάχιτς και Πατσατζόγλου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Έντερ (κέντρο), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Μπλάνκο.



ΑΕΚ; Ποια ΑΕΚ;

Περισσότερα από τριάντα λεπτά χρειάστηκε να περιμένουν οι φίλοι της ΑΕΚ για να διαπιστώσουν ότι βρίσκεται και η δική τους ομάδα στο γήπεδο. Οι «κιτρινόμαυροι», περισσότερο από παίκτες, έμοιαζαν με ληστές που απλά είχαν «ψειρίσει» τις φανέλες από το πούλμαν και μέχρι το ημίωρο έγιναν «παιχνίδι» στα… πόδια των Ονουάτσι, Αμπντούν και Βουτσίτσεβιτς.

Οι τελευταίοι εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του Πατσατζόγλου να κόψει (έστω διαθέτοντας και… βαλέ) και μέχρι το τέλους του ημιχρόνου είχαν ήδη παράξει ένα γκολ (ωραία κεφαλιά Βουτσίτσεβιτς) και δύο κλασικές ευκαιρίες που αποσόβησε ο Σάχα (πρώτα σε πλασέ του σκόρερ κι έπειτα σε αντεπίθεση με τον Νιγηριανό).

Ενδιάμεσα, η ΑΕΚ είχε ένα δίλεπτο όπου υπενθύμισε ότι… είναι κι αυτή εκεί (με πλασέ του Έντερ που αποκρούστηκε από τον… Μπλάνκο και απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο που σταμάτησε ο Γκαλίνοβιτς), ωστόσο αυτό δεν αποδείχθηκε τίποτα περισσότερο από «αναλαμπή» στη σκοτεινή εμφάνιση της στο πρώτο μέρους.

Μ’ ένα Σκόκο όλο κι όλο…

Όπως ακριβώς ξεκίνησε το πρώτο (ευκαιρία για την Καβάλα), έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Με μόνη διαφορά ότι ο Ονουάτσι δεν τη σπατάλησε όπως ο Βουτσίτσεβιτς… Ο Νιγηριανός αξιοποίησε μια ακόμα «παρέλαση» του Αμπντούν από δεξιά, «στρίμωξε» ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ και έστειλε… στον κουβά τα σχέδια που είχε ξεκινήσει στην ανάπαυλα ο Χιμένεθ για την ανατροπή (αλλαγές με Σκόκο και Γκέντσογλου).

Κι επειδή η ΑΕΚ πάντα είχε καλές σχέσεις με τους νόμους του Μέρφι, η εφαρμογή ενός τέτοιου έμελλε να την αποτελειώσει. Ο τραυματισμός του Καφέ -σε ένα σημείο που είχαν γίνει οι αλλαγές- επιβεβαίωσε πως «όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, μπορούν να πάνε… χειρότερα» και μετέτρεψε σε σχεδόν ακατόρθωτη την αποφυγή του «μοιραίου».

Παρόλο, λοιπόν, που ο Σκόκο… αρνούνταν να το δεχθεί (εκπληκτική ενέργεια και γκολ στο 86’), η φιλότιμη, είναι η αλήθεια- προσπάθεια των παικτών του Χιμένεθ δεν αποδείχθηκε αρκετή για κάτι παραπάνω από μια αξιοπρεπή ήττα.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (57' Σιόντης), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο, Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιέ, Ονουάτσι, Βουτσίτσεβιτς (75' Ντικρόκ)

Στον πάγκο: Βαγιέχο, Ναζλίδης, Θεοδωρέλλης, Γιάννου, Αλεξάντροβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Γιάχιτς, Πατσατζόγλου (46' Γκέντσογλου), Κάφες, Μάκος, Λεονάρντο (55' Λυμπερόπουλος), Μπερνς, Έντερ (46' Σκόκο), Μπλάνκο

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Γκερέιρο, Καράμπελας, Αργυρίου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ανθή Καραγιάννη»









Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x