Europa League

Μη σταματάς, δικέφαλε!

Τελικά το ντέρμπι ήταν μόνο η αρχή! Μια ασταμάτητη ΑΕΚ χόρεψε τη Χάιντουκ (3-1) στη λάσπη του Σπλιτ και -σε συνδυασμό με τη νίκη της Ζενίτ επί της Άντερλεχτ- αγκάλιασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Οι Σκόκο (51’ πεν.), Μανωλάς (61’) και Μπλάνκο (84’), πρωταγωνίστησαν στην απίθανη παράσταση της «Ένωσης», που ξεκίνησε με «μαέστρο» τον Μπερνς και τελείωσε με τους Κροάτες να χειροκροτούν την ελληνική ομάδα!

Τελικά το ντέρμπι ήταν μόνο η αρχή!

Μια ασταμάτητη ΑΕΚ χόρεψε τη Χάιντουκ (3-1) στη λάσπη του Σπλιτ και -σε συνδυασμό με τη νίκη της Ζενίτ επί της Άντερλεχτ- αγκάλιασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι Σκόκο (51’ πεν.), Μανωλάς (61’) και Μπλάνκο (84’), πρωταγωνίστησαν στην απίθανη παράσταση της «Ένωσης», που ξεκίνησε με «μαέστρο» τον Μπερνς και τελείωσε με τους Κροάτες να χειροκροτούν την ελληνική ομάδα!

Έναν πόντο μακριά από την πρόκριση βρίσκονται πια οι «κιτρινόμαυροι», που χρειάζονται μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στην Αθήνα με την αδιάφορη Ζενίτ, για να τη συνοδεύσουν στην επόμενη φάση.

Πώς έπαιξε

Εκπλήξεις -όχι τόσο στα πρόσωπα, αλλά περισσότερο στο σχήμα- επεφύλασσε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός άφησε στην άκρη το 4-2-3-1 των τελευταίων αγώνων και επανέφερε το σύστημα με τα τρία αμυντικά χαφ (4-3-3), που χρησιμοποίησε στα πρώτα του ματς στην Ελλάδα.

Σε αυτό, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γιάχιτς. Ως «σκούπα» στα χαφ αγωνίστηκε ο Ντιόπ, που είχε λίγο πιο μπροστά τους Μάκο και Γκέντσογλου. Στην τριάδα της επίθεσής, δε, ξεκίνησαν οι Σκόκο (αριστερά), Μπερνς (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



Απλά δεν… εκπυρσοκρότησε!

Άλλο παιχνίδι του ομίλου (Ζενίτ-Άντερλεχτ) διεξαγόταν στη Ρωσία και άλλο έμοιαζε σατανικά με… «ρωσική ρουλέτα». Όση ώρα δεν αγωνίζονταν να σταθούν όρθιοι στον -ποιότητας ορνιθοτροφείου- αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες (και οι ανύπαρκτες άμυνες) των δύο ομάδων κινούσαν τα κεφάλια των θεατών, σαν αυτοί να έβλεπαν τένις.

Από τη στιγμή που το δοκάρι γλίτωσε την ΑΕΚ στο 4’ (και τον Ντιόπ από το να χρεωθεί… ασίστ στον Σαρμπίνι) -και για είκοσι λεπτά ακόμα- οι Λυμπερόπουλος-Τομάσοφ πλησίασαν (και μάλιστα εναλλάξ) τέσσερις φορές στο να ανοίξουν το σκορ. Ο Γκέντσογλου, δε, στις καθυστερήσεις, όχι απλά πλησίασε, αλλά άγγιξε -και έχασε μέσα από τα… πόδια του- την ευκαιρία (σε κενή εστία) να δώσει στην ΑΕΚ το προβάδισμα.

ΑΕΚ… μόνο εσύ!

Αν στο πρώτο μέρος οι ομάδες δεν προλάβαιναν να «απαντούν» η μια στην ευκαιρία της άλλης -στο δεύτερο, εκείνη με τα «κιτρινόμαυρα» έκανε μονόλογο! Κι αν τη μια ο διαιτητής δεν την άφησε να επιβραβευτεί γι’ αυτό (καθαρό πέναλτι σε φοβερό σόλο του Μπερνς), την επόμενη ούτε ο… πρόεδρος της Χάιντουκ δεν θα μπορούσε να μην της δώσει την παράβαση, που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Σκόκο.

Όταν, δε, ο Αργεντινός άφησε το ρόλο του εκτελεστή για εκείνο του δημιουργού και ο Μανωλάς (από δικό του κόρνερ) θύμιζε κάτι και από την εκτελεστική δεινότητα του… θείου, τα χέρια της ΑΕΚ ήταν για τα καλά πάνω στη μεγάλη νίκη. Η τελευταία ήταν πια ξεκάθαρο που θα καταλήξει και ο… χαβάς του Μπλάνκο -λίγο μετά την είσοδό του- απλά την έκανε αρκετά ευρεία, για να μην μπορεί ο Μπουλιάτ (με το γκολ στις καθυστερήσεις) να την απειλήσει.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΧΑΪΝΤΟΥΚ (Γκόραν Βούτσεβιτς): Ραντόσεβιτς, Λιούμπιτσιτς (53' Άντριτς), Μπουλιάτ, Ίμπριτσιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ (53' Τσοπ), Γιοζίνοβιτς, Στρίνιτς, Όρεμους, Μάλοτσα, Ανάς Σαρμπίνι

Στον πάγκο έμειναν οι: Κάλινιτς, Βέγιτς, Αχμάντ Σαρμπίνι, Μπρκλιάτσα, Τρέμποτιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιοπ, Μάκος, Γκέντσογλου, Σκόκο (76' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος (80' Μπλάνκο), Μπερνς (71' Λαγός)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Νασούτι, Νταντόμο, Αργυρίου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάικ Ντιν (Αγγλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον, Στέφεν Τσάιλντ (Αγγλία)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Λι Μέισον, Κέβιν Φρεντ (Αγγλία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Πόλιουντ Στάντιον»

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Χάιντουκ-ΑΕΚ 1-3
Ζενίτ-Άντερλεχτ 3-1

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

1. Ζενίτ 15 (15-6)
2. ΑΕΚ 7 (9-10)
3. Άντερλεχτ 4 (6-8)
4. Χάιντουκ 3 (5-11)

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

ΑΕΚ-Ζενίτ
Άντερλεχτ-Χάιντουκ











Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x