Κώστας Μιαούλης

ΑΕΚ μαγεία, «διπλό» στην Κροατία!

Αν αυτή με τον Ολυμπιακό ήταν νίκη επιβίωσης, αυτή με την Χάιντουκ αποτελεί νίκη απογείωσης. Το επισημαίνω, γιατί αυτό το αποτέλεσμα με το συγκεκριμένο εύρος, ευελπιστώ ότι θα αλλάξει άρδην την συμπεριφορά της ΑΕΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια. Κι ασφαλώς δικαιώνει απόλυτα την άποψη που έχω διατυπώσει δεκάδες φορές απ’ αυτή τη στήλη.

Αν αυτή με τον Ολυμπιακό ήταν νίκη επιβίωσης, αυτή με την Χάιντουκ αποτελεί νίκη απογείωσης.

Το επισημαίνω, γιατί αυτό το αποτέλεσμα με το συγκεκριμένο εύρος, ευελπιστώ ότι θα αλλάξει άρδην την συμπεριφορά της ΑΕΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Κι ασφαλώς δικαιώνει απόλυτα την άποψη που έχω διατυπώσει δεκάδες φορές απ’ αυτή τη στήλη. Το σύστημα που ταιριάζει στην «Ένωση», ειδικά στα εκτός έδρας ματς -αλλά και στα ντέρμπι- είναι το 4-3-3.

Γιατί απλά αυτό της δίνει τη δυνατότητα και να πιέσει -ώστε να κλέψει μπάλες και να υποχρεώσει τους αντιπάλους σε λάθη, για να τα εκμεταλλευτεί- και της δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια στην άμυνα.

Μετά από ένα σχετικά μουδιασμένο ξεκίνημα, στοιχείο που πρέπει να κοιτάξει και να διορθώσει επειγόντως ο Χιμένεθ, η ΑΕΚ -από τη στιγμή που πίεσε πιο αποφασιστικά- «εγκλώβισε» τους Κροάτες. Οι παίκτες της Χάιντουκ με την παραμικρή πίεση πέταγαν τη μπάλα εκτός γηπέδου, με αποτέλεσμα η ομάδα να κερδίζει συνέχεια μέτρα.

Ο Γκέντσογλου σπατάλησε τη μεγάλη ευκαιρία από την μαγική ενέργεια του Μπερνς, ο οποίος όμως δεν σταμάτησε να δημιουργεί. Ένα πέναλτι που δεν του δίνεται, μια πάσα στο πέναλτι που κερδίζει ο Σκόκο, και παίρνει το κόρνερ για το δεύτερο γκολ.

Από εκεί και πέρα, οι Ντιόπ και Γιάχιτς -μετά το πρώτο τέταρτο- ήταν αυτοί που έπρεπε, το δίδυμο πίσω ακλόνητο, ενώ ο Μάκος και σε αυτό το ματς έκανε πολλά χιλιόμετρα. Όσο για τον Σκόκο, η εμφάνιση του ήταν πολύ μεστή και σταδιακά ξαναβρίσκει τη φόρμα του μετά τον τραυματισμό.

Με αυτό το γκολ ο Μπλάνκο έπιασε τον Τζεμπούρ στα 7 σαν πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις και νομίζω πως είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις έναν παίκτη που να έρχεται έστω και από τον πάγκο και να… το έχει τόσο εύκολα. Η ΑΕΚ επιβάλλεται ν’ ανανεώσει το συμβόλαιο του «Ζορό».

Η «Ένωση» στο ματς με την Ζενίτ, δεν πρέπει να μπει με τη λογική πως όλα έχουν τελειώσει. Θα είναι μεγάλη υπόθεση, όμως, να μπορέσει να κρατήσει μπάλα και να ελέγξει τον ρυθμό. Αυτό το «διπλό» -πέρα από μια πιθανότατη πρόκριση στην επόμενη φάση- ελπίζω και πιστεύω πως θα ξαναδώσει στην ομάδα τη χαμένη της αυτοπεποίθηση στα εκτός έδρας ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x