Κώστας Μιαούλης

Το χρωστάει στον κόσμο και στην ιστορία της

Όπως συνηθίζει όλα τα χρόνια, η ΑΕΚ φέτος τρελαίνει τον κόσμο της. Με τις απότομες αυξομειώσεις στην απόδοση της από το ένα ματς στο άλλο ή ακόμα και στο ίδιο. Με τα «δώρα» που κάνει στους αντιπάλους, με τη διαφορά που έχει από δύο ομάδες που κέρδισε. Η «Ένωση» δεν έχει καταφέρει για φέτος να συσπειρώσει τον κόσμο της και αυτό για μένα είναι ίσως το νούμερο ένα πρόβλημα -εξωαγωνιστικά- αυτή τη στιγμή.

Όπως συνηθίζει όλα τα χρόνια, η ΑΕΚ φέτος τρελαίνει τον κόσμο της.

Με τις απότομες αυξομειώσεις στην απόδοση της από το ένα ματς στο άλλο ή ακόμα και στο ίδιο.

Με τα «δώρα» που κάνει στους αντιπάλους, με τη διαφορά που έχει από δύο ομάδες που κέρδισε.

Η «Ένωση» δεν έχει καταφέρει για φέτος να συσπειρώσει τον κόσμο της και αυτό για μένα είναι ίσως το νούμερο ένα πρόβλημα -εξωαγωνιστικά- αυτή τη στιγμή.

Η εικόνα του να βλέπεις 6.500 κόσμο σε ένα ματς είναι σίγουρα αποκαρδιωτική. Κι όσο άσχημα και αν έχει παίξει φέτος σε ορισμένα ματς η ΑΕΚ, αυτό το πράγμα δεν το αξίζει.

Αν και κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν είναι μόνο η αγωνιστική εικόνα της ομάδας που τον έχει κρατήσει μακριά τον κόσμο. Είναι το γήπεδο που αποξενώνει, όπως και οι τιμές κάποιες φορές.

Η διοίκηση κατανοεί την κρισιμότητα της περίστασης. Με την μείωση στις τιμές των εισιτηρίων, η ΠΑΕ καλεί τον κόσμο να φτιάξει ατμόσφαιρα και να μετατρέψει το παγωμένο ΟΑΚΑ σε καμίνι, ώστε να μπορέσει η «Ένωση» να πάρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα για την πρόκριση.

Κι επειδή κάθε εντός έδρας ματς πρέπει να έχει τέτοια ατμόσφαιρα, καλό θα ήταν στη διοίκηση να σκεφτούν μια πιο φιλική πολιτική στο θέμα των εισιτηρίων για το υπόλοιπο της σεζόν. Η ΑΕΚ, πάντως -κόντρα και στην απουσία του κόσμου της- παραμένει αήττητη εντός έδρας σε επίσημες υποχρεώσεις.

Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να συναισθανθούν την κρισιμότητα της περίστασης. Οφείλουν κι αυτοί μια ξεχωριστή στιγμή σε αυτόν τον κόσμο που θα πάει την Πέμπτη να τους στηρίξει. Οφείλουν να κατανοήσουν πως αυτό το ματς έχουν την ευκαιρία ν’ αλλάξουν την πορεία της φετινής χρονιάς και να της περάσουν για πρώτη φορά θετικό πρόσημο.

Η ΑΕΚ πρέπει να ξαναχτίσει ένα σεβαστό ευρωπαϊκό προφίλ, μα πάνω απ’ όλα να δώσει μια χαρά στον κόσμο της. Ένα έναυσμα, ώστε να την στηρίξει πιο θερμά και στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x