Κώστας Μιαούλης

Μην ταλαιπωρείτε άλλο τον κόσμο

Είναι φανερό ότι και φέτος η ΑΕΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα στην κανονική περίοδο. Ακόμα και με τον Παναθηναϊκό σε αυτά τα χάλια, δείχνει ανήμπορη να πλησιάσει προς την δεύτερη θέση. Πλέον απέμεινε μόνο το Κύπελλο, αλλά και στο ματς της Πέμπτης -με τέτοια εικόνα- η «Ένωση» δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά πράγματα.

Είναι φανερό ότι και φέτος η ΑΕΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα στην κανονική περίοδο.

Ακόμα και με τον Παναθηναϊκό σε αυτά τα χάλια, δείχνει ανήμπορη να πλησιάσει προς την δεύτερη θέση.

Πλέον απέμεινε μόνο το Κύπελλο, αλλά και στο ματς της Πέμπτης -με τέτοια εικόνα- η «Ένωση» δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά πράγματα.

Η ομάδα πληρώνει την τραγική επιλογή του καλοκαιριού που ακούει στο όνομα Ντιόπ. Είναι φανερό, δε, πως χρειάζεται τερματοφύλακα, αλλά και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε πολλές θέσεις του γηπέδου.

Είναι φανερό, επίσης, πως ο Λεονάρντο δεν μπορεί, ο Γκέντζογλου -θα ξαναπώ για μια ακόμα φορά πως- δεν μπορεί να παίζει στην ΑΕΚ, ενώ ο Λυμπερόπουλος ολοφάνερα κάνει περισσότερο ζημιά στην ομάδα παρά καλό. Ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε εκτός έδρας παιχνίδια, όπου απαιτείται ταχύτητα. Για τα άκρα δεν το συζητάμε, ενώ και η πεσμένη απόδοση του Καφέ, έχει δυσκολέψει ολοφάνερα το έργο της ομάδας.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ασφαλώς και φέρει ευθύνη, έστω και αν δεν είναι η μεγαλύτερη. Όπως είναι φανερό, όποιους και αν βάλει, η εικόνα δεν βελτιώνεται. Ωστόσο, καλείται να δώσει εξήγηση πως μπορεί να γίνεται μονίμως αλλαγή ο Σκόκο, ενώ υπάρχουν χειρότεροι.

Σε τι αποδίδει αυτή την κατάπτωση πλέον μέσα στον μήνα Δεκέμβριο -όπου ο ίδιος είχε πει πως θα δούμε την πραγματική ΑΕΚ. Ακόμα κι αν ο ίδιος δεν φέρει ευθύνη, πως μπορούσε να ελπίζει πως αυτή η ομάδα μπορεί να συνέλθει;

Τέλος, η διοίκηση και οι μέτοχοι θα πρέπει ν’ αποφασίσουν αν θ’ ασχοληθούν ποτέ σοβαρά με την ομάδα. Η ΑΕΚ είναι φανερό πως θέλει όχι απλά σοβαρή ενίσχυση, αλλά ριζική αλλαγή στο έμψυχο δυναμικό. Στην ομάδα αγωνίζονται ποδοσφαιριστές περιορισμένης ποιότητας και είναι προφανές ότι δεν μπορούν να παραμένουν σε αυτή.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από κανονικούς ποδοσφαιριστές και όχι από κάποιους που μοιάζουν με τέτοιους. Ό,τι γήπεδο και αν φτιάξει η ΑΕΚ, θα είναι ντροπή να μπει σ’ αυτό με ένα ρόστερ σαν αυτό που έχει τώρα. Σε όποια έδρα και αν παίξουν αυτοί οι παίκτες, δε νομίζω πως μπορούν να μάθουν ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x