Διονύσης Δεσύλλας

Προς Ανδρέα Βγενόπουλο

Αγαπητέ κύριε Βγενόπουλε Μέχρι προχθές ήσασταν ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό το αργότερο μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου και θα προσπαθούσε να τον ανεβάσει επίπεδο. Ησασταν αυτός, στον οποίο η πλειοψηφία του κόσμου είχε στηριχθεί και περίμενε πολλά για να δει μια ακόμη καλύτερη ομάδα, μια υγεία στα της ΠΑΕ, ένα γήπεδο (επιτέλους) κτλ. Ησασταν ο παράγοντας που θα γινόταν το «μεγάλο αφεντικό» στη νέα εποχή για το «τριφύλλι».

Αγαπητέ κύριε Βγενόπουλε

Μέχρι προχθές ήσασταν ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό το αργότερο μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου και θα προσπαθούσε να τον ανεβάσει επίπεδο. Ησασταν αυτός, στον οποίο η πλειοψηφία του κόσμου είχε στηριχθεί και περίμενε πολλά για να δει μια ακόμη καλύτερη ομάδα, μια υγεία στα της ΠΑΕ, ένα γήπεδο (επιτέλους) κτλ. Ησασταν ο παράγοντας που θα γινόταν το «μεγάλο αφεντικό» στη νέα εποχή για το «τριφύλλι».

Πριν από λίγους μήνες βγαίνατε από την πόρτα του Athens Plaza, συνοδευόμενος από τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Νικόλα Πατέρα, με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο. Η συμφωνία για το «αύριο» του Παναθηναϊκού σας είχε χαροποιήσει ιδιαίτερα και ένα φουρτουνιασμένο καλοκαίρι έλαβε τέλος. Οι μήνες πέρασαν και φτάσαμε πολύ κοντά στο μεγάλο deal. Δεν αργούσε ο καιρός που, όπως όλα έδειχναν, θα δίνατε τα χέρια με τον Βαρδινογιάννη για τη μεταβίβαση των μετοχών.

Και ξαφνικά, κύριε Βγενόπουλε, τινάχτηκαν όλα στον αέρα! Ξαφνικά, μοιράσατε μια ανακοίνωση, με την οποία κάνατε γνωστή την αποχώρησή σας, χωρίς να εξηγείτε τους λόγους…

Κατανοώ την πίκρα σας για διάφορα από τα παρακάτω:

*Το παρασκήνιο στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους τσακωμούς μέσα στους τέσσερις τοίχους των γραφείων της Super League.

*Τα επεισόδια από μια μερίδα οπαδών που παρά τα… παρακάλια συνεχίζουν να σπάνε.

*Το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό όλοι δέχθηκαν με θέρμη την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά, ενώ στον Παναθηναϊκό υπήρχε και υπάρχει μια γκρίνια και μια μιζέρια, πολλές φορές ακατανόητη.

*Τη χλεύη και την ειρωνεία και τη «λάσπη» προς το πρόσωπό σας, με σχόλια του τύπου «Αμπράμοβιτς, Αφράγκοβιτς, νέος Κοσκωτάς κτλ».

Εδώ, όμως, υπάρχει κι’ ο αντίλογος…

Τη στιγμή που ένας ολόκληρος λαός περιμένει με αγωνία την αλλαγή σελίδας, δεν τα βροντάτε έτσι. Την ώρα που μια ομάδα είναι σε κρίση και εσείς θεωρείστε ο επόμενος ιδιοκτήτης δεν την αφήνετε στα κρύα του λουτρού. Κι’ αν το κάνετε (που, στην τελική, είναι δικαίωμά σας), οφείλετε να εξηγήσετε τους λόγους στον κόσμο. Να πείτε τι συνέβη και να βάλετε κάτω τα «πως» και τα «γιατί». Να μιλήσετε, να ενημερώσετε, να εξηγήσετε…

Διότι σε διαφορετική περίπτωση, όπως θα έχετε διαπιστώσει κι’ εσείς, θα βγαίνουν αυθαίρετα συμπεράσματα και ερμηνείες, που μόνο καλό δεν κάνουν.

*Στείλτε τα μηνύματά σας για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και την επόμενη μέρα.

Διαβάστε, επίσης, στο sday.gr

Λογική στον Παναθηναϊκό; Last year...

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x