Γιώργος Ζαχαριάδης

Δικαιολογίες και δοκιμασίες για ένα πρωταθλητή, τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που ψάχνει δικαιολογία επειδή νίκησε δύσκολα τον ΠΑΣ και τη δοκιμασία που ακολουθεί σε ένα κομβικό σημείο της χρονιάς.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Να τραβήξεις το αυτί του Πετράκη, επειδή οι ποδοσφαιριστές του έπεφταν δυό-δυό για καθυστέρηση, στο 1-1. Ε, είναι να γελάς. Και να κλαις μαζί…

Τι περιμένεις από τον τελευταίο ΠΑΣ, που ήρθε μισός και σου έβαλε ένα γκολ, όσο εσύ νόμιζες ότι ο… αυτόματος πιλότος θα σε πάει μέχρι το ντέρμπι με τη ΑΕΚ. Αυτό δεν ήθελε ο ΠΑΟΚ; Να τελειώνει νωρίς με τον ΠΑΣ και ν α κοιτάζει το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ίσως το κύπελλο με τον Πανιώνιο και φυσικά, τον Ολυμπιακό.

Θα έπρεπε να δώσει εντολή ο Πετράκης (που δεν έδωσε ποτέ) στους παίκτες να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα για καθυστέρηση; Δεν ήξεραν από μόνοι τους ή δεν είναι στο ποδοσφαιρικό του DNA να κάν ουν καθυστέρηση. Ή δεν το κάνουν στον ΠΑΟΚ σε συγκεκριμένες αναμετρήσεις;

Θα περίμενα από τον προπονητή του ΠΑΟΚ να είναι πιο διακριτικός και να διαχειρίζεται τις αδυναμίες του, κυρίως τον εκνευρισμό του, προς όφελος της ομάδας του, αντί να την τον μεταδίδει.

Λέγαμε ότι αλλάζει λογική μετά τον Πρίγιοβιτς και εξακολουθεί να είναι (και με το παραπάνω) παραγωγικός και το πιστώνεται ο Λουτσέσκου όλο αυτό, αλλά, εξακολουθεί να ολισθαίνει.

Ποιο είναι το μέγεθος του ΠΑΣ, είτε έχει είτε δεν έχει απουσίες, που θα γίνει δικαιολογία για μια δύσκολη νίκη, επειδή οι ποδοσφαιριστές έκλεβαν χρόνο κάνοντας θέατρο.

Από τον ΠΑΟΚ, τον πρωταθλητή εξαρτάται απόλυτα ο ρυθμός και η έκβαση του αγώνα κι όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις μπροστά σε μια εμφάνιση που ήταν μεν γεμάτη, δεν ήταν όμως όσο παραγωγική χρειάζεται.

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσει: Φταίει ο ΠΑΣ που έκανε καθυστερήσεις κι όχι που ο ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε άμεσα στην ισοφάριση ή τέλος πάντων δεν την απέφυγε; Φταίει κι ο δύσμοιρος ο Πετράκης που δεν συμπλήρωνε αποστολή και έπρεπε να είναι πιο… διαλλακτικός, λιγότερο απαιτητικός από τους παίκτες του και να χαρίσει μια νίκη στον ΠΑΟΚ;

Μπροστά στον αγώνα με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ απέφυγε μια κακή στιγμή που θα την κουβαλούσε σε κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Γενικότερα, ανοίγει μια πόρτα και μπαίνει σε μια δοκιμασία που δεν πρέπει απλά να την περάσει με τις λιγότερες απώλειες, αλλά, καλό θα ήταν να αποδείξει πόσο καλύτερος είναι των αντιπάλων του. Και σε αυτό θα συμπεριλάβω και τον αγώνα με τον Πανιώνιο, για το κύπελλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x