Γιώργος Ζαχαριάδης

Το 1-1 του Άρη στην Τούμπα και το… κανένα του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την ισοπαλία του Άρη, τον ΠΑΟΚ που γέμισε και δεν αποδίδει όταν βρει δύσκολο αντίπαλο και τις πιο κρίσιμες κι ανούσιες στιγμές του ντέρμπι.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Να μην τα ξαναλέμεεεε… Κάνουμε μια εξήγηση:

Δεν είναι το θέμα μας ούτε ένα πέναλτι, ούτε ένα οφ σάιντ, ακόμη κι αν καταλήγει σε γκολ. Λεπτομέρειες που μπορούν να παίξουν το ρόλο τους, όπως και μια κάρτα λιγότερο, μια κάρτα κίτρινη που θα βγει από νωρίς, μια κόκκινη που θα καθορίσει ενδεχομένως τη μορφή του ενός αγώνα.

Κι όλα αυτά αφορούν και στον ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Αρη και σε όποιο άλλο αγώνα θα συναντήσω και θα πρέπει να σταθώ σε ορισμένα του στοιχεία. Δεν είναι, λοιπόν, το θέμα μου καμία από τις συγκεκριμένες στιγμές και δεν ασχολήθηκα σε κάθε προηγούμενη περίπτωση, κατά συνέπεια, βλέπουμε το παιχνίδι επειδή υπάρχει συγκεκριμένη τακτική, ποδοσφαιρικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί εδώ και μέρες, με τον ΠΑΟΚτσή να μιλά για συντριβή του Αρη (δεν ξέρω με ποια αφορμή…), λογική για να αρπάξουμε ό,τι καλύτερο από ένα δυνατό παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ με λιγότερο ενέργεια, λιγότερες λύσεις, λιγότερη φαντασία και ψυχολογία άνευ αποτελεσματικότητας.

Δεν είχε απέναντί του ομάδα που πέρασε από την Τούμπα για να δεχθεί λιγότερα. Δεν φάνηκε ότι ο Άρη είχε σκοπό να φύγει με κάτι φθηνότερο από την ισοπαλία και ενώ όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι ομάδα με πολύ μικρότερη δυναμική ως ρόστερ και μάλιστα με χτυπητές απουσίες. Τη στιγμή που ο σκούφος του Λουτσέσκου είναι το θέμα των ημερών, είναι κι ότι θα υπάρχει παράσταση σε κάθε παιχνίδι που οδηγεί σε μαθηματική επικράτηση για το πρωτάθλημα.

Μου φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ μπαίνει να πάρει παιχνίδι επειδή είναι πρωταθλητής κι όχι επειδή πρέπει να το αποδεικνύει σε κάθε περίσταση. Είναι που πρέπει και είναι υποχρεωμένος να είναι και να φαίνεται πρωταθλητής και ότι θα πρέπει να… ολοκληρώνει τη συζήτηση σχετικά με το νικητή από νωρίς. Αν του βάλεις δύσκολα, ούτε ο πάγκος, ούτε, δηλαδή, ο προπονητής αλλά, ούτε και κάτι κουρασμένα παλληκάρια. Μάλλον, ορισμένοι, έχουν γεμίσει και είναι οριστικά σε περίοδο αποθεραπείας και αυτό φαίνεται όταν έρχεται ένας καλά οργανωμένος αντίπαλος να του βάλει δύσκολα. Όταν νοιώθει δυνατή κόντρα, διαπιστώνει σκληρή αντίσταση και κυρίως όταν ο αντίπαλος του χαλάει το παιχνίδι στο κέντρο, από όπου ο ΠΑΟΚ αντλεί δυνάμεις.

Το ντέρμπι είχε ένα αποτέλεσμα που δεν είναι το θέμα μας πόσο δίκαιο καταλήγει για τις δύο ομάδες, αλλά, πόσο μετρά για τη συνέχεια. Ειδικά για τον Άρη, που μοιάζει με νίκη, αλλά, στην ουσία της δεν θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένας βαθμός, εφόσον έχει πάρει στα σοβαρά την υπόθεση Ευρώπη και μην τυχόν αφήσει βαθμό τζάμπα και βερεσέ. Είναι δύσκολο το πρόγραμμά του, έρχονται οι μέρες που θα πρέπει να δώσει τις πιο δύσκολες εξετάσεις του και με αφετηρία την Τούμπα, έχει καιρό που ξεκίνησε μια καλή πορεία, τη συνεχίζει.

Ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε τίποτε από το ντέρμπι. Δεν είναι παιχνίδι που του άφησε θετικά, μόνο το ταμείο γέμισε πάλι και αυτό είναι το παρήγορο σε χρονιά που κερδίζει πρωτάθλημα και χρήματα. Διότι, και με τις πωλήσεις και τη συμμετοχή του κόσμου, μπήκα πολλά λεφτά στο ταμείο. Αλλά, αυτό δεν είναι σήμερα το θέμα μας.

Είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει μια εικόνα –που δεν αποκλείεται να είναι απολύτως παροδική- που ξεφεύγει από όσα μας συνήθισε όταν έπαιρνε… ISO πρωταθλητή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν ακόμη και στη Ριζούπολη ήταν Μπαρτσελόνα, σχεδόν ομάδα επίδειξης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x