Κώστας Μιαούλης

Ξεσκαρτάρισμα και επένδυση σε Έλληνες

Ουδεμία έκπληξη δεν μου προκάλεσαν αυτά που είπε ο κ. Παππάς στο δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης του. Μάλιστα για το πόσους υπαλλήλους έφτασε να έχει η ΠΑΕ ΑΕΚ -την ώρα που οι δύο «αιώνιοι» λειτουργούσαν με τους μισούς περίπου- είχα αναφερθεί όχι και πολύ καιρό πριν στο ραδιόφωνο.

Ουδεμία έκπληξη δεν μου προκάλεσαν αυτά που είπε ο κ. Παππάς στο δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης του.

Μάλιστα για το πόσους υπαλλήλους έφτασε να έχει η ΠΑΕ ΑΕΚ -την ώρα που οι δύο «αιώνιοι» λειτουργούσαν με τους μισούς περίπου- είχα αναφερθεί όχι και πολύ καιρό πριν στο ραδιόφωνο.

Από εκεί και μετά, το θέμα είναι πως η λύση δεν είναι ούτε το να μπει ο κόσμος, αλλά η παρουσία ενός ή περισσοτέρων -επιφανών οικονομικά- χρηματοδοτών.

Μπορεί ο κ. Παππάς ν’ αναζητά συμπαίκτες, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, με τον τρόπο που μίλησε σε αυτή τη συνέντευξη στα «ΝΕΑ», μόνο να προσελκύσει νέους επενδυτές δεν γίνεται -όταν ομολογεί ότι είναι περίπου… κουταμάρα που παραμένει ο ίδιος.

Αυτή η διοίκηση πληρώνει αμαρτίες κυρίως των προηγούμενων. Ειδικά ορισμένα πολύ βαριά συμβόλαια, τα οποία θέλει με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί και να πάρει καινούριους ποδοσφαιριστές. Παίκτες σε νεαρή ποδοσφαιρική ηλικία, που μπορούν να έχουν και μεταπωλητική αξία. Έχει εντοπίσει κάμποσους τέτοιους, αλλά τα χέρια της είναι δεμένα από την στιγμή που πολλοί από τους… παικταράδες που υπάρχουν στο ρόστερ έχουν συμβόλαια και δύσκολα κουνιούνται.

Φυσικά, συμβολή στις ανεπιτυχείς μεταγραφές είχε και ο προηγούμενος προπονητής, αφού πολλοί απ’ όσους ήρθαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, δεν είναι για την ΑΕΚ. Υπάρχουν λοιπόν δυσκολίες ακόμα και για να απαλλαγεί το ρόστερ της «Ένωσης» από ορισμένους ποδοσφαιριστές.

Συνάμα η ΑΕΚ, για το μέλλον της, είναι υποχρεωμένη να βρει νέο «αίμα». Ο Βέλλιος και ο Γεωργιάδης είναι δύο εξαιρετικές περιπτώσεις. Από το να κάνει την υπέρβαση για κάποιο όνομα, είναι πολύ προτιμότερο η «Ένωση» να δαπανήσει χρήματα για Έλληνες παίκτες, πάνω στους οποίους θα χτίσει την ομάδα. Αν βρεθεί και ομάδα που να δώσει χρήματα για τον Ντιόπ -μιας και η ομάδα έτσι κι αλλιώς δίχως αυτόν παίζει πολύ καιρό τώρα- ακόμα καλύτερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x