Βόλεϊ

Ο Τζούριτς ήταν όλα τα «φράγκα»

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ των ανδρών, επικρατώντας στο τάι-μπρέικ με 3-2 του Παναθηναϊκού στη Γλυφάδα, για την 11η αγωνιστική. Ο Δημήτρης ΤΖούριτς παρόλο που ήταν τραυματίας σημείωσε 34 πόντους, ενώ ο Ανδρέας Φράγκος με τρεις προσωπικούς του πόντους, στο τέλος του πέμπτου σετ, ήταν αυτός που χάρισε αυτή τη μεγάλη νίκη στους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ των ανδρών, επικρατώντας στο τάι-μπρέικ με 3-2 του Παναθηναϊκού στη Γλυφάδα, για την 11η αγωνιστική. Ο Δημήτρης ΤΖούριτς παρόλο που ήταν τραυματίας σημείωσε 34 πόντους, ενώ ο Ανδρέας Φράγκος με τρεις προσωπικούς του πόντους, στο τέλος του πέμπτου σετ, ήταν αυτός που χάρισε αυτή τη μεγάλη νίκη στους Πειραιώτες.

Τα σετ: 21-25, 25-23, 25-23, 24-26, 11-15

1ο σετ:

Πολύ δυνατό ξεκίνημα για τους Πειραιώτες, οι οποίοι προηγήθηκαν με 0-3. Στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, ο Ολυμπιακός προηγούταν με 6-8, καθώς στην επίθεση του Παναθηναϊκού, το καρφί του Πανταλέων βρήκε το φιλέ. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε ο Ολυμπιακός, μετά τη σύντομη διακοπή, όπου με άσο του Ανδρεάδη έδωσε εκ νέου προβάδισμα τριών πόντων στην ομάδα του (8-11). Η διαφορά δεν άλλαξε, μέχρι που ο Τζούριτς με μπλοκ άουτ έκανε το 11-16. Μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, οι «πράσινοι» προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους και εν μέρει το κατάφεραν, καθώς έφτασαν στο -2 (19-21). Τελικά, το σετ κατέληξε σε «ερυθρόλευκα» χέρια με σκορ 21-25, χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 2-4 των φιλοξενούμενων.

2ο σετ:

Οι «ρόλοι» άλλαξαν στο δεύτερο σετ, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται εξ αρχής σε θέση οδηγού, στο σκορ. Οι «πράσινοι» πήγαν προηγούμενοι με τρεις πόντους στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-5). Ο Ολυμπιακός, με ένα μίνι σερί 2-0 έκανε το σκορ 8-7, ωστόσο, δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, όπου υπολείπονταν στο σκορ μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14). Το παιχνίδι «άναψε», οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν με καρφί του Τζούριτς, ενώ ο Κραλ είχε δυσκολέψει αρκετά τους γηπεδούχους στην υποδοχή με τα καλά σερβίς του. Ο Γιορντάνοφ με μπλοκ άουτ έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (21-20), ενώ το άστοχο καρφί του Ανδρεάδη έφερε τους «πράσινους» στο +2 (22-20). Ωστόσο, ένα λάθος καρφί του Σάκι και ένα μονό μπλοκ του Γιαμπλόνσκι στον Γιορντάνοφ, έφεραν το ματς πάλι στην ισοπαλία (22-22), με τον Στέλιο Καζάζη να καλεί τάιμ άουτ. Η διακοπή ωφέλησε τον Παναθηναϊκό, όπου με ένα επιμέρους σκορ 2-1, κατέκτησαν το δεύτερο σετ με 25-23.

3ο σετ:

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Αρχικά προηγήθηκε με 3-6, με τον Στέλιο Καζάζη να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να φέρουν το ματς στην ισοπαλία (7-7), ωστόσο οι Πειραιώτες πήγαν προηγούμενοι στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (7-8). Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι τη δεύτερη υποχρεωτική διακοπή, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται στο +2 (14-16). Με την επανέναρξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός με μπλοκ του Ανδρεάδη και λάθος του Λάππα κάνει το 14-18. Από εκεί πέρα οι φιλοξενούμενοι «χαλάρωσαν». Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός, φέρνοντας το ματς στον πόντο (18-19) και τον Γιάννη Καλμαζίδη να καλεί με τη σειρά του τάιμ άουτ. Με καρφί του Λάππα, οι «πράσινοι» έκαναν το 22-22 και πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα, χάρη σε ένα άσο του Πανταλέοντα. Οι γηπεδούχοι είχαν, πλέον, τη ψυχολογία με το μέρος τους και με ένα σερί 2-0 έκαναν το 25-23, πήραν το προβάδισμα στα σετ.

4ο σετ

Με κεκτημένη ταχύτητα από το προηγούμενο σετ ο Παναθηναϊκός έφτασε με άνεση στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-5). Με την επανέναρξη, ένα σερί 3-0 του Ολυμπιακού έφερε την αναμέτρηση στην ισοπαλία (8-8). Για άλλη μία φορά στον αγώνα η διαφορά «παιζόταν» στον πόντο, μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (15-16), με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτή τη φορά μπροστά στο σκορ. Οι Πειραιώτες συντηρούσαν το προβάδισμα μέχρι και το 18-19, καθώς με ένα καρφί από τον Σάκι και ένα μπλοκ πάνω στον Τζούριτς, οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 20-19. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός με ένα άστοχο σερβίς του Γκενς και ένα άσο του Τζούριτς ανέκτησε το προβάδισμα (20-21) και δεν το έχασε μέχρι το τέλος (24-26), πηγαίνοντας έτσι την αναμέτρηση στο τάι-μπρέικ.

5ο σετ:

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι και το 2-2, με τον Ολυμπιακό να κάνει ένα σερί 3-0 και να πηγαίνει το σκορ στο 2-5. Το άστοχο καρφί του Λάππα έδωσε την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να πάνε στην αλλαγή του τερέν με +4 (4-8), γεγονός που τόνωσε το ηθικό τους. Οι φιλοξενούμενοι διατηρήσαν το προβάδισμα αυτό μέχρι το τέλος και χάρη στον Ανδρέα Φράγκο που πήρε τους τρεις τελευταίους πόντους του σετ, οι Πειραιώτες έφτασαν στο 11-15 και πήραν τη μεγάλη νίκη.

Παναθηναϊκός (Στέλιος Καζάζης): Ντονάς, Μηνούδης, Κόβατς, Ψάρρας 1, Πετρέας 7, Πανταλέων 7, Λάππας 12, Παπαδημητρίου, Γκενς, Ιορντάνοφ 22, Σάκι 14.

Ολυμπιακός (Γιάννης Καλμαζίδης): Ζάρεκ, Σωτηρίου, Γιαμπλόσνκι 12, Φιλίποφ 1, Κοκκινάκης, Παπάζογλου, Κραλ 15, Ανδρεάδης 7, Κουζούνης, Τζούριτς 34, Φράγκος 16, Μάρκου.

Γήπεδο: Κλειστό Γλυφάδας

Παναγιώτης Κεφαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x