Κώστας Μιαούλης

Σιγά-σιγά ξαναθυμάται τα «διπλά»

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των «νοσταλγών» ν’ αποδείξουν το αντίθετο, η ΑΕΚ εγκαταλείπει σταδιακά ορισμένες κακές συνήθειες και αποκτά κάποιες άλλες θετικές, με τον Ισπανό στον πάγκο της. Θυμάται, για παράδειγμα, πως είναι να κερδίζεις εκτός έδρας.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των «νοσταλγών» ν’ αποδείξουν το αντίθετο, η ΑΕΚ εγκαταλείπει σταδιακά ορισμένες κακές συνήθειες και αποκτά κάποιες άλλες θετικές, με τον Ισπανό στον πάγκο της.

Θυμάται, για παράδειγμα, πως είναι να κερδίζεις εκτός έδρας.

Στους 22 μήνες πριν έρθει ο Χιμένεθ, η «Ένωση» είχε πάρει 3 εκτός έδρας νίκες και 1 στα πλέι-οφ το 2008-09, ενώ το 2009-10 είχε κάνει 4 όλες κι όλες στο πρωτάθλημα.

Την ίδια σεζόν θυμίζω πως είχε ηττηθεί στο Κύπελλο από τον Θρασύβουλο και σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς εκτός έδρας -ενώ δεν σημείωσε καμία νίκη στα πλέι-οφ πέρσι. Φέτος, με τον Μπάγεβιτς στον πάγκο, νίκησε και τη Νταντί Γιουνάιτεντ εκτός έδρας.

Με τον Μανόλο στον πάγκο της από τον Οκτώβριο, δεν θα πω ότι έχει κάνει αυτά που απαιτούμε σαν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα. Ωστόσο, η ΑΕΚ τουλάχιστον έχει φτάσει τα 3 «διπλά» στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο και 1 στην Ευρώπη. Όπως και να το κάνεις, είναι ένας κάποιος λογαριασμός -για μια ομάδα που είχε να πετύχει δύο απανωτές νίκες εκτός έδρας από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2009.

Από την ΑΕΚ μπορεί να έφυγε ο Τζεμπούρ, αλλά εσχάτως ρίχνει και τριάρες. Ο Λυμπερόπουλος βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, ο Μπλάνκο έχει ανοίξει για τα καλά δίαυλο επικοινωνίας με τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ η «Ένωση» αρχίζει να παίρνει και επιθετικά θετικές ενέργειες από τους ακραίους μπακ της.

Γκολ ο Γεωργέας στη Λάρισα για το Κύπελλο, κερδισμένο πέναλτι ο ίδιος παίκτης στο προηγούμενο ματς. Ασίστ ο Καράμπελας στις Σέρρες, άλλο ένα κερδισμένο πέναλτι ο Γιάχιτς.

Ο Γκερέιρο, για δεύτερο συνεχόμενο ματς, απέδωσε αρκετά καλά στη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ άρχισε να σκοράρει, διότι ο Χιμένεθ αντιλήφθηκε πως για να σκοράρει η ομάδα, πρέπει ν’ ανεβάζει αρκετούς ποδοσφαιριστές πάνω από την μεσαία γραμμή, όταν επιτίθεται. Με τον Γκερέιρο -σαν επιπλέον επιθετικογενή- και με τα ακραία μπακ ν’ ανεβαίνουν, δεν απομένουν τρεις ή τέσσερις παίκτες για να μπορέσουν να κάνουν επιθετικές ενέργειες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x