Stoiximan Super League

Κατσουράνης: «Δεν έχω νιώσει ποτέ παλαίμαχος»

Τον χαρακτηρισμό ex-player αποποιήθηκε ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος τόνισε πως νιώθει ακόμα δυνατός και έτοιμος να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδας. Ο μέσος των «πρασίνων» χαρακτήρισε σωστή επιλογή για την καριέρα του την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη «Γαλανόλευκη», αλλά και την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Τον χαρακτηρισμό ex-player αποποιήθηκε ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος τόνισε πως νιώθει ακόμα δυνατός και έτοιμος να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδας. Ο μέσος των «πρασίνων» χαρακτήρισε σωστή επιλογή για την καριέρα του την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη «Γαλανόλευκη», αλλά και την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο Έλληνας χαφ στην εφημερίδα “Εθνοσπόρ”:

-Πως κρίνεις το άνοιγμα του ομοσπονδιακού τεχνικού στα νέα παιδιά;
«Αυτή είναι η φιλοσοφία του Σάντος. Αντίθετα ο Ρεχάγκελ θεωρούσε ότι έπρεπε η ομάδα να είναι πιο κλειστό κλαμπ».

-Ποιοι από τους νέους παίκτες που δοκιμάζει ο Σάντος θεωρείς πως είναι η συνέχεια η δική σου, του Καραγκούνη, του Δέλλα, του Ζαγοράκη και των υπολοίπων;
«Η συνέχεια η δική μας είναι τα παιδιά που παίζουν τα τελευταία χρόνια. Ο Τοροσίδης, ο Σαμαράς, ο Σηφάκης, ο Σαλπιγγίδης, ο Παπασταθόπουλος».

-Πως νιώθεις εσύ, μέχρι πότε θα παίζεις στην Εθνική;
«Όσο νιώθω δυνατός θα παίζω. Αυτό δεν προσδιορίζεται χρονικά. Όταν καταλάβω πως δεν είμαι καλά, θα σταματήσω. Ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνω, πιστεύω ότι έχω καλούς φίλους να μου το πουν».

-Πως απαντάς στον χαρακτηρισμό παλαίμαχος;
«Ποτέ δεν έχω νιώσει έτσι. Έχει ακουστεί κι αυτή η κουβέντα για μένα, αλλά όχι στην Εθνική ομάδα. Ξέρουμε τι έχει ειπωθεί και που. Νιώθω δυνατός ακόμα και θα συνεχίσω να προσφέρω στην Εθνική ομάδα. Τώρα τι θα γίνει στο μέλλον, δεν ξέρω. Μπορεί να με... σταματήσουν».

-Ποιος θα σε σταματήσει;
«Μπορεί να μη με καλεί ο προπονητής».

-Αν πιστέψουμε τις φήμες τότε δεν κινδυνεύεις, επειδή διατηρείς άριστες σχέσεις με τον ομοσπονδιακό τεχνικό.
«Δεν έχω γνωρίσει κανέναν προπονητή που να θέλει να χάνει. Και αν συμβεί αυτό στην ομάδα τότε δεν αποκλείεται να την "πληρώσω" κι εγώ. Είμαι σίγουρος πως αν ο προπονητής διαπιστώσει ότι δεν πάω καλά, δεν θα με καλέσει. Όλοι ξέρουν ότι έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί του. Μου έμαθε κάποια πράγματα πάνω στο ποδόσφαιρο. Μου έμαθε να πατάω στα πόδια μου».

-Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή σου στην Εθνική ομάδα μέχρι σήμερα;
«Ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ του 2006, τι άλλο... Θέλαμε πολύ να πάμε στη Γερμανία. Τότε είχαμε στον Όμιλο την Ουκρανία που μας κέρδισε στο Καραϊσκάκη, όμως πήραμε ρεβάνς στα μπαράζ για το Μουντιάλ του 2010. Έχω μια προσωπική κακή στιγμή. Ήταν μια λάθος ασίστ που έκανα στο εκτός έδρας ματς με την Αλβανία και δεχτήκαμε γκολ».

-Η κατάκτηση του Euro 2004 ήταν η κορυφαία στιγμή στην καριέρα σου σε όλα τα επίπεδα;
«Οι σύλλογοι δεν έχουν καμία σχέση με την Εθνική ομάδα. Η Εθνική είναι ανώτερη από τους συλλόγους. Η συμμετοχή στο Μουντιάλ ήταν σημαντική. Όμως επίτευγμα όπως η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν θα υπάρξει ξανά στη ζωή μας. Εκτός αν το κατακτήσουμε ξανά ή πάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο».

-Συμβαίνουν στις εποχές μας τέτοια θαύματα;
«Όχι δεν πιστεύω ότι συμβαίνουν. Δεν ευνοεί το γενικότερο κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μένει στάσιμο».

-Πως μπορεί να αντιμετωπίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο την οικονομική κρίση;
«Αν οι σύλλογοι κάνουν στροφή στους Έλληνες παίκτες, μόνο τότε θα καταπολεμήσουν την κρίση. Μ' αυτό τον τρόπο θα αναδειχτούν τα ταλέντα που υπάρχουν στην Ελλάδα».

-Μετάνιωσες που γύρισες στην Ελλάδα;
«Όχι δεν μετάνιωσα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι ενοχλητικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανιώσει. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Πρώτα από όλα να αποκτήσει αξία ο Έλληνας ποδοσφαιριστής».

-Πολλές φορές μέσα στο γήπεδο με τις κινήσεις σου δείχνεις ότι προσπαθείς να περάσεις τις δικές σου οδηγίες κι έχεις επικριθεί για αυτό. Πως το σχολιάζεις;
«Έτσι είναι το στυλ μου. Δεν προσπαθώ να επιβάλλω τίποτα. Εγώ ότι κάνω το κάνω για το καλό της ομάδας μου. Δεν προσπαθώ να δείξω ότι είμαι καλύτερος από τους άλλους και δεν θεωρώ κιόλας πως είμαι καλύτερος από τους άλλους. Είμαι ένα μέλος της ομάδας και ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου κάτι μεγαλύτερο».


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x