Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Η Τούμπα… στριφογυρίζει στο κεφάλι μου»!

Περιγραφικός, στο βαθμό που… μας έχει συνηθίσει, παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ, μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Καβάλας (1-0). Ο Ανδαλουσιανός παραδέχθηκε πώς το μυαλό όλων βρισκόταν εν μέρει στο παιχνίδι της Τούμπας και τόνισε πως αυτό θα… στριφογυρίζει από απόψε κιόλας στο κεφάλι του!

Περιγραφικός, στο βαθμό που… μας έχει συνηθίσει, παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ, μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Καβάλας (1-0).

Ο Ανδαλουσιανός παραδέχθηκε πώς το μυαλό όλων βρισκόταν εν μέρει στο παιχνίδι της Τούμπας και τόνισε πως αυτό θα… στριφογυρίζει από απόψε κιόλας στο κεφάλι του!

Αφού χαρακτήρισε «οικογένειά του», δε, την ομάδα και αδύνατο γι’ αυτό, το να της θυμώσει, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες που αποκτήθηκαν το Γενάρη.

Δείτε τι είπε επίσης ο Χιμένεθ για την… κασετολογία και για το αν θα ήθελε τον Αμπντούν στην ΑΕΚ.


Αναλυτικά τα λεγόμενα του τεχνικού της «Ένωσης»:

«Πετύχαμε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, με έναν σοβαρό αντίπαλο. Μία ομάδα καλά φτιαγμένη, που ξεχωρίζει για το ότι παίζει πολύ παθιασμένα. Δεν δίνουν κανένα πλεονέκτημα στη διεκδίκηση της μπάλας. Εμείς έπρεπε να κερδίσουμε με κάθε τρόπο αυτό το παιχνίδι, έχοντας και το παιχνίδι της Τετάρτης στο μυαλό μας. Για να κερδίσεις αυτή την Καβάλα πρέπει να προσπαθήσεις -όπως και κάναμε.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό. Ήταν ένα παιχνίδι που σεβαστήκαμε πολύ η μία ομάδα την άλλη. Φαινόταν στα πρώτα 15-20 λεπτά ότι είχαμε τον έλεγχο και ότι δεν θα έκανε παιχνίδι η Καβάλα. Μετά υπήρξε ισορροπία στο παιχνίδι. Δεν ξέραμε πως να το διαχειριστούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν επιθετικοί, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Είχαμε 6 ευκαιρίες για γκολ, απέναντι σε μία ομάδα που δεν δίνει πολλές ευκαιρίες. Με παίκτη παραπάνω δεν “χάσαμε το κεφάλι μας” όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ, όπου δεν κάναμε αυτό που έπρεπε.

Σήμερα δώσαμε πλάτος στο γήπεδο. Μερικές φορές κάναμε το λάθος να πάμε με μία άμεση μεταβίβαση μπροστά. Κυκλοφορήσαμε, όμως, τη μπάλα και αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να φτάσουμε στο γκολ. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες, ανεξάρτητα αν δεν ήμασταν αποτελεσματικοί».


Με τις αλλαγές σήμερα στην ενδεκάδα, έχετε καταλήξει στους παίκτες που θα αγωνιστούν την Τετάρτη;

«Έχω στο μυαλό μου περίπου ποια θα είναι η ενδεκάδα που θα κατέβει την Τετάρτη. Δεν είναι μυστικό ότι κάποιοι δεν είναι 100% έτοιμοι, όπως ο Γεωργέας ή ο Μανωλάς. Ρισκάραμε και ήθελα να δω τον Μανωλά πως θα παίξει σε αυτή τη θέση, ακόμη κι αν… χάνω τη φωνή μου, δίνοντάς του οδηγίες για το πως θα παίξει. Ο Γιάχιτς δεν είναι 100% έτοιμος και κερδίσαμε χρόνο στην αποθεραπεία του.

Σήμερα θέλω να ξεκουραστώ λίγο. Θα προσπαθήσω να ετοιμάσω από αύριο το παιχνίδι της Τετάρτης. Το λέω αυτό, γιατί μόλις ξαπλώσω απόψε θα… στριφογυρίζει το κεφάλι μου γι' αυτό το ματς. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να φτάσουμε στον τελικό, ξέροντας ότι έχοντας απέναντί μας μία ομάδα με μεγάλη διάθεση. Πρέπει να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Δεν πρέπει να επηρεάσει κανέναν η πίεση».


Είστε ευχαριστημένος από τους παίκτες που αποκτήθηκαν τον Γενάρη;

«Η αλήθεια είναι ότι απαιτώ πάρα πολλά από τους παίκτες μου. Ίσως κάποιοι σε αυτή την αίθουσα να μη το κατανοούν. Μία είναι η δική μου οικογένεια και η άλλη η οικογένειά μου είναι η ομάδα μου -στην οποία και ανήκω. Για μένα είναι η καλύτερη. Όταν κάποια από τα παιδιά μου βγάζουν κακούς βαθμούς στο σχολείο εκνευρίζομαι, αλλά τα αγαπάω. Το ίδιο και στο ποδόσφαιρο. Αν οι παίκτες μου κάνουν λάθη, εκνευρίζομαι μαζί τους, αλλά συνεχίζω να τους αγαπάω.

Γι' αυτό και είμαι ικανοποιημένος όχι μόνο από τους τρεις παίκτες που ήρθαν τον Γενάρη, αλλά απ' όλους. Έχουν καταλάβει οι πάντες ότι μόνο με τη φανέλα της ΑΕΚ δεν κερδίζεις. Όλοι αυτοί που τιμούμε πριν τα παιχνίδια, πρέπει να ξέρουμε ότι έγραψαν ιστορία στην ΑΕΚ. Δυστυχώς δεν μπορούν να παίξουν τώρα. Πρέπει κι εμείς να γράψουμε ιστορία.

Είχα πει και για τον Ματέος και τον Μίτσελ είναι θέμα χρόνου. Ο Μπαχά είχε μία ευκαιρία να πετύχει γκολ και είμαι σίγουρος ότι θα είναι το ίδιο καλός στη συνέχεια. Είναι ένας παίκτης που παίζει πολύ καλά με πλάτη. Σε αυτόν φαίνεται περισσότερο ότι έχει έλλειψη παιχνιδιών. Είναι μία επιλογή δική μου και ο Μπαχά θα γίνεται συνεχώς καλύτερος».

Η διοίκηση έφτασε μέχρι τον Πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθεί για όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Έχετε άποψη γι' αυτό το θέμα; Και θα μπορεί να επηρεάσει την απόφασή σας το καλοκαίρι όλα όσα συμβαίνουν;

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ, έχω πει “ευχαριστώ” στον κόσμο για τη συμπάθεια που μου δείχνει. Κάποια πράγματα με εντυπωσίασαν. Κάποια θετικά και κάποια αρνητικά. Δεν θέλω να πάρω παθητικό ρόλο. Δεν ήρθα εδώ να κερδίσω λεφτά. Είμαι επαγγελματίας και ζω από αυτό. Ήρθα να εργαστώ και να μεταφέρω ό,τι έχω μάθει. Όλα όσα μπορώ να προσφέρω για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τα κάνω.

Ίσως θα πρέπει να μη δίνουμε τόση σημασία σε κάποια πράγματα που δεν είναι σημαντικά. Να μιλάμε περισσότερο για ποδόσφαιρο. Εμείς, εσείς, όλοι μας, πρέπει να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και η Ελλάδα -σαν πρωταθλήτρια το 2004- αξίζει να βελτιώνεται και να γίνεται καλύτερη. Θα κάνω τα πάντα γι' αυτό. Είναι διαφορετικό να παίζεις ποδόσφαιρο, αλλά μόλις τελειώνει το παιχνίδι, όπως συνηθίζουμε να λέμε, «μπάλα χαμηλά, η μπάλα κάτω».


Θα θέλατε τον Αμπντούν στην ομάδα;

«Μ' αρέσει να έχω τους καλύτερους, αλλά -όπως είπα και πριν- οι καλύτεροι είναι για μένα τα δικά μου παιδιά. Ο Αμπντούν ανήκει στην Καβάλα. Ειλικρινά δεν έχω να σκεφτώ τίποτα. Είναι αξιόλογος παίκτης και όλη η επιθετική πλευρά της Καβάλας στηρίζεται εκεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x